Αθήνα

°C

Σάββατο

31

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρίγκιπας Κάρολος Ελλάδα: «Μέρος της ταυτότητάς μου»
ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Κάρολος Ελλάδα: «Μέρος της ταυτότητάς μου»

Πρίγκιπας Κάρολος Ελλάδα: Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δηλώνει, επίσης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του ένιωσαν «βαθιά θλίψη» για την καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι.

Πρίγκιπας Κάρολος Ελλάδα: Στους ιδιαίτερους δεσμούς του με την Ελλάδα για την οποία λέει ότι είναι «μέρος της ταυτότητάς μου» αναφέρεται σε άρθρο του στην εφημερίδα τα ΝΕΑ ο πρίγκιπας Κάρολος. «Οι προσωπικοί μου δεσμοί με την Ελλάδα έχουν για μένα ιδιαίτερη σημασία, εφόσον είναι η πατρίδα του παππού μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την πρώτη μου επίσκεψη πριν από 50 χρόνια και πόσο με εντυπωσίασε» αναφέρει ο Βρετανός γαλαζοαίματος. Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του με τίτλο Prince’s Trust International την οποία ανακοίνωσε το 2018 κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα ο πρίγκιπας Κάρολος σημειώνει ότι «το ίδρυμά μου σκοπεύει να βοηθήσει 4.000 νέους στην Ελλάδα μέχρι το 2023 και να βρουν εργασία, βελτιώνοντας, εκ παραλλήλου, τις δεξιότητές τους και αυξάνοντας τις ευκαιρίες τους».

Αποκαλύπτει, επίσης, ότι το Prince of Wales Charitable Fund «βοήθησε οικονομικά μια ομάδα πανεπιστημιακών και ειδικών οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν ένα φιλόδοξο ευρείας κλίμακας σχέδιο για το Μάτι, το οποίο ελπίζουν να παρουσιάσουν στην τοπική κοινότητα αργότερα φέτος». Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δηλώνει, επίσης, ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του ένιωσαν «βαθιά θλίψη» για την καταστροφή από τη φωτιά στο Μάτι. «Η τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών έκαναν επιτακτική την ανάγκη να να προσφέρω κάποια βοήθεια, όσο μικρή και αν ήταν» λέει χαρακτηριστικά. «Η αντοχή των Ελλήνων και της Ελλάδας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και πιστεύω ότι η χώρα για άλλη μια φορά θα τα καταφέρει και θα αναδειχθεί από τις δυσκολίες με περισσότερη ζωντάνια και αισιοδοξία» καταλήγει ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις