Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Σύνταγμα – τραυματίες: Επίθεση με μολότοφ σε ευθεία βολή δέχθηκαν οι αστυνομικοί
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Σύνταγμα – τραυματίες: Επίθεση με μολότοφ σε ευθεία βολή δέχθηκαν οι αστυνομικοί

Επεισόδια Σύνταγμα - τραυματίες: Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας άσκησε ο Εισαγγελέας.

Επεισόδια Σύνταγμα – τραυματίες: Επίθεση με μολότοφ σε ευθεία βολή από κοντινή απόσταση δέχθηκαν αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Ποινική δίωξη κατά αγνώστων δραστών για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού άσκησε ο Εισαγγελέας στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα χθεσινά επεισόδια. Η κατηγορία για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφορά σύμφωνα με πληροφορίες την επίθεση με μολότοφ σε ευθεία βολή από κοντινή απόσταση σε βάρος αστυνομικών της ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Κατά τα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν 9 αστυνομικοί, ενώ ο κ. Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε σε “δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων”. Παράλληλα, ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα ασκήθηκε και στους εννέα συλληφθέντες χθες, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα για τα κακουργηματικού βαθμού αδικήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση , της έκρηξης κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ακόμη στους 9 αποδίδονται ανά περίπτωση τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωσης κρατουμένου και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, απείθειας, εξύβρισης και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Οι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία από τον ανακριτή που θα χειριστεί την δικογραφία για να απολογηθούν την Δευτέρα. Σε συμπαράσταση των συλληφθέντων είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι που φώναζαν συνθήματα.

Χρυσοχοΐδης: “Όποιος χρησιμοποιεί μολότοφ θα συλλαμβάνεται”

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή την Πέμπτη, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις συναθροίσεις, την ώρα που εκτός κοινοβουλίου σημειώνονταν επεισόδια κατά τη διάρκεια της πορείας ενάντια στην κυβερνητική πρωτοβουλία. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο διάλυσης της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε πως “όποιος χρησιμοποιεί μολότοφ θα συλλαμβάνεται”.

“1.000 άτομα επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Έριξαν 15 μολότοφ μπροστά στη Βουλή, τους απώθησαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και έγιναν 9 συλλήψεις ανάμεσα σε εκείνους που πέταξαν μολότοφ. Έγιναν επίσης και 8 προσαγωγές. Την ίδια στιγμή έχουν βρεθεί πολλές αχρησιμοποίητες βόμβες μολότοφ” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις