Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έξαρση κορονοϊού παγκοσμίως: Δραματική ανακοίνωση από ΠΟΥ
ΚΟΣΜΟΣ

Έξαρση κορονοϊού παγκοσμίως: Δραματική ανακοίνωση από ΠΟΥ

Έξαρση κορονοϊού παγκοσμίως: Τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες αγγίζοντας τα 12 εκατομμύρια ανά την υφήλιο.

Έξαρση κορονοϊού παγκοσμίως: Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κάνοντας μια αποτίμηση της κατάστασης παγκοσμίως για την εξάπλωση της νόσου Covid-19. Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αγγίζουν σχεδόν τα 12 εκατομμύρια με τον αριθμό τους να έχει διπλασιαστεί τις τελευταίες έξι εβδομάδες.  Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ προειδοποιεί ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο. «Ο Δρ Tedros Adhanom Ghebreyesus τόνισε ότι ο ιός δεν είναι υπό έλεγχο «στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη κι ότι η κατάσταση «επιδεινώνεται».

Μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί πάνω από 11,8 εκατομμύρια κρούσματα ανά την υφήλιο», γράφει η εφημερίδα Daily Mail. Εν μέσω πανδημίας αυξάνονται σημαντικά τα κρούσματα σε ΗΠΑ και Βραζιλία, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ. Διευκρίνισε επίσης ότι η πανδημία του νέου κορονοϊού δεν έχει ακόμη φτάσει στο αποκορύφωμά της καθώς τα μέτρα περιορισμού χαλάρωσαν για να διευκολύνουν τα διεθνή ταξίδια.

 

Δείτε ακόμη

Έκτακτο διάγγελμα Ερντογάν μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί – «Ναι» από το ΣτΕ της Τουρκίας
Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η Αγιά Σοφιά θα ανήκει πάντα στην Παγκόσμια Κληρονομιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις