Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός Σύνταγμα ΣΥΡΙΖΑ: Υπό κράτηση ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός Σύνταγμα ΣΥΡΙΖΑ: Υπό κράτηση ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ

Αστυνομικός Σύνταγμα ΣΥΡΙΖΑ: Την κράτηση του αστυνομικού που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, διέταξε ο εισαγγελέας.

Αστυνομικός Σύνταγμα ΣΥΡΙΖΑ: Με εντολή εισαγγελέα ο αστυνομικός, που ήταν αποσπασμένος στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Υπό κράτηση έχει τεθεί ο αποσπασμένος στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ αστυνομικός που φέρεται να απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός παραδόθηκε στην Κρατική Ασφάλεια και δεν έχει δώσει ακόμα κάποια επίσημη κατάθεση. Εναντίον του σχηματίστηκε δικογραφία και με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικός χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας «ΔΡΑΣΗ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας «ΔΡΑΣΗ»

«Η βία που είχε καιρό να δει ο Γραμματέας της νεολαίας, φαίνεται σε σχετικό βίντεο. Είναι η παρέμβαση, αστυνομικού, αποσπασμένου στη φύλαξη γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, που χειροδίκησε κατά συναδέλφου του και απέτρεψε τη σύλληψη κουκουλοφόρου, που είχε επιτεθεί σε μέλη της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”. Κι ας διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναγνωρίσθηκε και εναντίον του σχηματίσθηκε δικογραφία. Με εντολή εισαγγελέα κρατείται και παραπέμπεται αύριο με τη διαδικασία του αυτόφωρου» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Το Υπουργείο απορρίπτει τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αστυνομικής βίας, υποστηρίζοντας ότι «παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, περίπτωση άσκησης βίας σε διαδηλωτή. Δεν υπάρχει πέρα από κάποια λίστα συμμετεχόντων που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, καμιά συγκεκριμένη καταγγελία, ούτε πιεστήριο».

Δείτε ακόμη

60 νέα κρούσματα – Κανένας νέος θάνατος
Συνελήφθη ο αστυνομικός – συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορείται ότι εμπόδισε τη σύλληψη κουκουλοφόρου
Ερέτρια: Αυτός είναι ο δάσκαλος που συνελήφθη για αποπλάνηση 14χρονης μαθήτριας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις