Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: 20,5% μπροστά η ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: 20,5% μπροστά η ΝΔ

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll με αφορμή τον ένα χρόνιο διακυβέρνησης ΝΔ συγκρίνει τους υπουργούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της OPINION POLL. Αναλυτικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% των προτιμήσεων των πολιτών, εάν οι εκλογές γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή έναντι του 20,7% που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το “Μέρα 25” με 2,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά 32,3% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με ποσοστό προτίμησης 51,5% έναντι 19,2%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο “Κανένας” με ποσοστό 26,9%, ενώ ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 19,2%.

Οι πολίτες κρίνουν θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και “μάλλον θετικά” τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού φτάνουν το 65% ενώ “αρνητικά” και “μάλλον αρνητικά”, τον κρίνει το 33%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 56% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι, ένα χρόνο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Αντιθέτως μόλις 9% πιστεύει πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας και στο επόμενο διάστημα, η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75%) εμφανίζεται αισιόδοξη (πολύ, αρκετά λίγο), ενώ απαισιοδοξία εκφράζει το 22%. Στο ερώτημα “Πώς κρίνετε τη συνολική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτό τον ένα χρόνο;”, το 69% των πολιτών απαντάει “Αρνητικά/ Μάλλον Αρνητικά”, ενώ “Θετικά ή Μάλλον Θετικά” απαντάει το 28% των πολιτών.

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Αξιολόγηση κυβερνητικού έργου και υπουργών κυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου προκύπτει ότι η Ψηφιοποίηση του Κράτους, η Πολιτική στην Υγεία και οι πρωτοβουλίες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης αναδεικνύονται τα πιο δυνατά χαρτιά της κυβέρνησης. Η αξιολόγηση κινείται σε 61.8%, 60.8% και 60% αντίστοιχα.

Πολύ υψηλές βαθμολογίες συγκεντρώνουν η Πολιτική στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και στα θέματα Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας που συμπληρώνουν την πεντάδα με ποσοστά 59.6% και 55.5% αντίστοιχα.

Ακολουθούν η Πολιτική στα θέματα Οικονομίας με 49.4% βαθμός σημαντικός με δεδομένη τη κρισιμότητα της κατάστασης λόγω Κρίσης , η Πολιτική στα θέματα Ανάπτυξης / Επενδύσεων με 44.2% και ακολουθούν η Πολιτική στα θέματα Παιδείας με 42.9% και στα θέματα Μετανάστευσης με 38.7% .

Υπενθυμίζουμε ότι στο σύνολό του το Κυβερνητικό Έργο , σύμφωνα με την έρευνα της OPINION POLL αντιμετωπίζεται θετικά από το 62% και ότι η συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού αντιμετωπίζεται θετικά από το 65%.

Δημοσκόπηση Opinion Poll 2020: Οι καλύτεροι υπουργοί

Στις δύο πρώτες θέσεις εμφανίζονται οι Βασίλης Κικίλιας και ο Τάκης Θεοδωρικάκος με 58.4% και 55.5% αντίστοιχα.

Ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπου συγκεντρώνουν και οι τρεις ποσοστό εκτίμησης 54%.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Κ. Χατζηδάκης που ανεβαίνει τέσσερις θέσεις και είναι έκτος με 51.5% , ο Χ. Σταϊκούρας με 50% , ο Άδωνις Γεωργιάδης με 45.5%, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με 45% και η Νίκη Κεραμέως με 45% Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σύγκριση των Υπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους Υπουργούς του τελευταίου Κυβερνητικού σχήματος της Κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα. Στο σημείο αυτό απεικονίζεται η “σύγκριση ομάδων και όχι μόνο του αρχηγού” και επηρεάζεται από την εκτίμηση του έργου του εν ενεργεία Υπουργού , από την εκτίμηση του αντίστοιχου Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί σε μία διαφορά μεταξύ τους που καταγράφεται ως πολιτικό αποτύπωμα.

Και στα δεκαπέντε ζευγάρια που συγκρούονται κυριαρχούν οι σημερινοί Υπουργοί. Το ενδιαφέρον εμφανίζεται στο μέγεθος της διαφοράς, αφού σε άλλα ζευγάρια οι διαφορές είναι χαοτικές και σε άλλα αρκετά πιο μικρές μέχρι και πολύ μικρές, οριακές.

Μεγάλες παρουσιάζονται οι διαφορές στην περίπτωση σύγκρισης Τάκη Θεοδωρικάκου – Α. Χαρίτση με 56.5% έναντι 17.5% που οδηγεί σε μια διαφορά προτίμησης 39%. Ακολουθεί ο Β. Κικίλιας έναντι Α. Ξανθού με 56.5% έναντι 21.5% δηλαδή διαφορά 38.5%, ο Κ. Πιερρακάκης έναντι Ν. Παππά με 56% έναντι 18% δηλαδή διαφορά 38%, ο Μ.Χρυσοχοίδης έναντι της Ο. Γεροβασίλη με 55.5% έναντι 20.5% δηλαδή διαφορά 35%, ο Ν. Δένδιας έναντι του Γ. Κατρούγκαλου με 55% έναντι 22% δηλαδή διαφορά 33%, ο Κωστής Χατζηδάκης έναντι του Γ. Σταθάκη με 53.5% έναντι 23.5% δηλαδή διαφορά 30% και ο Χ. Σταικούρας έναντι του Ε. Τσακαλώτου με 55% έναντι 22% δηλαδή διαφορά και πάλι 30%.

OPINION_POLL

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις