Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τζέισον Αντιγόνη ξύρισμα: Διαμαρτυρία… για να ψηφιστεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών
ΕΛΛΑΔΑ

Τζέισον Αντιγόνη ξύρισμα: Διαμαρτυρία… για να ψηφιστεί ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Τζέισον Αντιγόνη ξύρισμα: Λίγες ημέρες πριν, το Τζέισον - Αντιγόνη έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να ψηφιστεί ο νόμος.

Τζέισον Αντιγόνη ξύρισμα: Ο Ιάσων Δούσης ή Τζέισον-Αντιγόνη όπως έγινε γνωστός, προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας και δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook στο οποίο ξυρίζει το κεφάλι του για να ψηφιστεί ο γάμος των ομοφύλων. Όπως υπενθυμίζει στην ανάρτησή του, πέρυσι τέτοιες μέρες ξύρισε το κεφάλι μου, προκειμένου να δώσει ένα μήνυμα για τις εθνικές εκλογές. «Φέτος, όμως, το ξύρισμα είναι μια συμβολική διαμαρτυρία προκειμένου να μην καθυστερήσει ούτε μέρα παραπάνω η ψήφιση της ισότητας στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια», τονίζει.

«Ξύρισμα κεφαλιού διαμαρτυρία για την ανισότητα που υφίστανται τα ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα», λέει στο βίντεο ο Ιάσων Δούσης και τονίζει: «Πολιτικός γάμος τώρα κύριε Μητσοτάκη, είστε φιλελεύθερος και πρέπει να το δικαιώσετε».

Λίγες ημέρες πριν, το Τζέισον – Αντιγόνη έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να ψηφιστεί ο νόμος, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Φιλοδοξώ –κι αυτό κάνω τα τελευταία χρόνια- να «σηκώσω» όσο βάρος μπορώ, προκειμένου να υπερασπιστώ όλες τις κατατρεγμένες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων οι gay, trans, queer κ.λπ. Η δημόσια πλέον εικόνα μου θεωρώ ότι ήταν και ο λόγος που η επιστολή αυτή δεν θα περνούσε απαρατήρητη. Έχοντας ολοκληρώσει το κείμενο, θυμήθηκα τις δηλώσεις του ηθοποιού Κώστα Φαλελάκη, αφότου απεβίωσε ο σύντροφος της ζωής του Μηνάς Χατζησάββας, περί των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετώπισε λόγω απουσίας τότε της δυνατότητας έστω συμφώνου συμβίωσης. Ενδυναμώθηκα, και σκέφτηκα ότι η γενιά μου αλλά και οι προηγούμενες και οι νεότερες, πρέπει να αποκτήσουν «χθες» τη δυνατότητα να παντρευτούν οποιοδήποτε άτομο ανεξαρτήτως φύλου, και να μεγαλώσουν παιδιά».

Δείτε ακόμη

“Θέλω να παντρευτώ τον άνθρωπό μου, να μεγαλώσουμε παιδιά” – Το Τζέισον Αντιγόνη έστειλε επιστολή στον Μητσοτάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις