Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άγριο φονικό στη Μόρια: Νεκρός 19χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού
ΕΛΛΑΔΑ

Άγριο φονικό στη Μόρια: Νεκρός 19χρονος από την Ακτή Ελεφαντοστού

Άγριο φονικό στη Μόρια: 20χρονος Αφγανός κατηγορείται για την δολοφονία με μαχαίρι,19χρονου από την Ακτή Ελεφαντοστού, σε συμπλοκή που είχε προκληθεί νωρίτερα.

Άγριο φονικό στη Μόρια: Δύο τα αιματηρά γεγονότα που διαδραματίστηκαν με διαφορά λίγων ωρών στην ευρύτερη περιοχή της Μόριας στη Μυτηλήνη, αναστάτωσαν τους κατοίκους και σήμαναν συναγερμό στην αστυνομία. 49χρονος αγρότης πυροβόλησε κατά δύο κατοίκων της περιοχής, καθώς εκείνοι προχωρούσαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς ένα πνοιμιοστάσιο!

Σοβαρά τραυματισμένος ο 44 χρονος μεταφέρθηκε ήδη στην Αθήνα, όπου και νοσηλεύεται. Παράλληλα ο δράστης οδηγήται στο εισαγγελέα για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Τις ίδιες ώρες η αστυνομία περνούσε χειροπέδες σε 20χρονο Αφγανό, ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία με μαχαίρι, 19χρονου από την Ακτή Ελεφαντοστού. Όπως προκύπτει, είχε κλέψει το κινητό από συμπατριώτη του θύματος και σε γενικότερη συμπλοκή που ακολούθησε, σκότωσε τον 19 χρονο. Παράλληλα τραυμάτισε άλλα τρία άτομα.

 

 

Με αίμα, αλλοδαπών και Ελλήνων, βάφτηκε η περιοχή γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας, στη Μυτιλήνη. Σε άγρια συμπλοκή με μαχαίρι και με αφορμή την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου, έπεσε νεκρός ένας 19χρονος, από την Ακτή Ελεφαντοστού, ακριβώς από τον Αφγανό δράστη της κλοπής! Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Μυτιλήνης, συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κλοπή και παράβαση του Νόμου για τα όπλα. Στο μεταξύ ενώ στο νοσοκομείο της πόλης εξακολουθούν να νοσηλεύονται κι άλλοι αλλοδαποί από το ΚΥΤ, που πήραν μέρος στην φονική συμπλοκή με τα μαχαίρια, ένα δεύτερο περιστατικό με πυροβολισμούς και σοβαρό τραυματισμό 44χρονου Έλληνα κατοίκου της περιοχής, συνέβη ένα χιλιόμετρο μακριά από το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας.

Αγρότης πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο

Αγρότης, που βρισκόταν αργά τη νύχτα στο χωράφι του, βλέποντας τον 44χρονο να προχωρά μαζί με ένα ακόμη άτομο προς ένα ποιμνιοστάσιο, σήκωσε το κυνηγετικό του όπλο και πυροβόλησε, γιατί, όπως είπε, «φοβήθηκε για τη ζωή του». Αποτέλεσμα, ήταν ο 44χρονος να τραυματισθεί σοβαρά στο θώρακα. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για να του παρασχεθεί ολοκληρωμένη ιατρική βοήθεια, ενώ ο δράστης συνελήφθη και οδηγείται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της αστυνομίας, συνελήφθη 20χρονος Αφγανός, για τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου από την Ακτή Ελεφαντοστού, στη Μόρια της Λέσβου.

Η συμπλοκή γενικεύτηκε

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της έρευνας, αναφέρει η Αστυνομία, δίνοντας το αιματηρό χρονικό, βραδινές ώρες της 5-6-2020, στην παραπάνω περιοχή, ο 20χρονος Αφγανός, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι 31χρονο από την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ όπως προέκυψε, είχε νωρίτερα αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο από την κατοχή του τελευταίου με τη συνδρομή άγνωστου συνεργού του… Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, έλαβε χώρα γενικότερη συμπλοκή,  μεταξύ Αφρικανών και Αφγανών, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο συλληφθείς, δρώντας από κοινού με τρεις  άλλους αλλοδαπούς, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον 19χρονο σοβαρά με αιχμηρά αντικείμενα, ενώ κατά τον χρόνο του συμβάντος τραυματίστηκε και 53χρονος αλλοδαπός.

Ο 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου ο 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, λέει ακόμη η Αστυνομία. Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε, καταλήγει,  περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της πρόκλησης σωματικών βλαβών, της κλοπής καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Το δεύτερο αιματηρό επεισόδιο καταγράφηκε, λίγες ώρες μετά το πρώτο, σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το ΚΥΤ της Μόριας, στην περιοχή Αφάλωνας. Δύο κάτοικοι της περιοχής, ώρα 11 τη νύχτα της Κυριακής, προχωρούσαν προς ένα ποιμνιοστάσιο. Στο χωράφι του βρισκόταν ένας 49χρονος αγρότης. Καθώς είδε μέσα στο σκοτάδι δύο άτομα να περπατάνε, σήκωσε το κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε προς το μέρος τους! Αποτέλεσμα ήταν να τραυματισθεί από τα σκάγια στο στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα, ο 44χρονος, μπροστά στα μάτια του συγχωριανού του που πανικοβλήθηκε από την ξαφνική ένοπλη επίθεση.

Ο αγρότης συνελήφθη μετά από ώρες

Ο δράστης του πυροβολισμού, αμέσως εγκατέλειψε μέσα στο σκοτάδι τον χώρο και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας από την Ασφάλεια Μυτιλήνης, ενώ, παράλληλα, κατασχέθηκαν το κυνηγητικό όπλο, που χρησιμοποίησε και ένας κάλυκας. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Δείτε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Νεκρό 4χρονο αγοράκι – Έπεσε από καρότσα φορτηγού
Αυξημένα τα τροχαία στην μετά καραντίνας εποχή, ανησυχία εκφράζει η Τροχαία
Οικογενειακή τραγωδία στη Ζαχάρω – Σκότωσε τον γιο του κι αυτοκτόνησε (vid)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις