Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καλλιέργεια κάνναβης – Αλιβέρι: Σκηνές αστυνομικής ταινίας
ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιέργεια κάνναβης – Αλιβέρι: Σκηνές αστυνομικής ταινίας

Καλλιέργεια κάνναβης – Αλιβέρι: Ενώ ο αλβανικής υπηκοότητας καλλιεργητής αντιστεκόταν στη σύλληψη, η συνεργός του άρχισε να τρέχει μέσα στη φυτεία.

Καλλιέργεια κάνναβης – Αλιβέρι: Σκηνές αστυνομικής ταινίας ξετυλίχθηκαν μέσα σε φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χαλκίδας μπήκαν ξαφνικά στο χώρο όπου ένας Αλβανός υπήκοος και μια γυναίκα, επίσης από την Αλβανία, πότιζαν και κλάδευαν τα δενδρύλλια. Ωστόσο, ο άνδρας αντιστάθηκε και χρειάστηκε να επέμβουν όλοι οι αστυνομικοί για να τον ακινητοποιήσουν. Την ίδια στιγμή, η γυναίκα άρχισε να τρέχει μέσα στη φυτεία και εκμεταλλευόμενη το επεισόδιο με τον συλληφθέντα, έφθασε έως το σπίτι όπου διέμεναν στο Αλιβέρι. Εκεί είχε ειδοποιηθεί αστυνομικός από το Τμήμα, ο οποίος τη συνέλαβε και την οδήγησε στην Ασφάλεια όπου και γίνεται η προανάκριση.

Από τον Πέτρο Καρσιώτη

Η φυτεία με τα σαράντα δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε ιδιαίτερα δύσβατη ημιορεινή περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας. Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση. Έχοντας πάρει θέσεις αθέατοι, βραδινές ώρες, είδαν το ζευγάρι να προσεγγίζει τη φυτεία με δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ο άντρας και η γυναίκα, μπήκαν στο χώρο και ξεκίνησαν την περιποίηση – πότισμα των δενδρυλλίων. Οι αστυνομικοί τότε επενέβησαν και κατάφεραν αρχικά και ακινητοποίησαν τον άνδρα, ο οποίος αντιστάθηκε.

Καλλιέργεια κάνναβης – Αλιβέρι: Εντοπίστηκε ξημερώματα στο σπίτι της

Την ίδια ώρα, αναφέρει η Αστυνομία, «η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει από το σημείο και μετά από επιστάμενες αναζητήσεις, εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες, έξωθεν της οικίας της σε περιοχή του Αλιβερίου και συνελήφθη, σε συνεργασία με αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου. Από τον χώρο της φυτείας, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 40 δενδρύλλια κάνναβης, μετά πλήρους ριζικού συστήματος, σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους από 0,50 έως και 1,80 μέτρων, τα οποία ήταν καλλιεργημένα, εντός θαμνώδους πυκνής βλάστησης.

Στα ξέφωτα

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (ξέφωτα), βρέθηκαν τοποθετημένες πληθώρα πλαστικών δεξαμενών νερού και λάστιχα για το πότισμα των δενδρυλλίων, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, διάφορα εργαλεία – σύνεργα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, με τη συνδρομή Αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, καθώς και από την κατοχή του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

Δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, με εμφανή υπολείμματα ναρκωτικών ουσιών, πληθώρα νάιλον συσκευασιών, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών, μηχάνημα αεροστεγούς σφράγισης των νάιλον συσκευασιών και 2 κινητά τηλέφωνα. Σημειώνεται από την Αστυνομία, ότι ο ανωτέρω αλλοδαπός έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές αρχές, για παρόμοια φύσεως αδικήματα, ενώ όπως διαπιστώθηκε, η αλλοδαπή στερείτο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.

Δείτε ακόμη

Χαμός σε γλέντι με τη Γωγώ Τσαμπά στου Γουδή – Τι λένε οι διοργανωτές (vid)
3.519 τα κρούσματα στη χώρα, κανένας θάνατος
Άγριο έγκλημα πάθους στο Πήλιο – “Έσπασαν” τα ισόβια για τον δράστη, τι λέει η κόρη του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις