Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννα βιτριόλι νέα: Ποιος έδωσε στην 35χρονη το καυστικό υγρό
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Ποιος έδωσε στην 35χρονη το καυστικό υγρό

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Ερμητικά κλειστό εξακολουθεί να κρατά το στόμα της η 35χρονη που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα τον Μάιο στην Καλλιθέα.

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Πιθανή εμπλοκή και άλλων προσώπων ερευνούν οι αρχές στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Σύμφωνα με όσα δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο δικηγόρος της άτυχης Ιωάννας Απόστολος Λύτρας “η ανάκριση συνεχίζεται και από τις πληροφορίες που έχω οι αρχές προσπαθούν να βρουν από πού προμηθεύτηκε η 35χρονη το καυστικό υγρό κι αν αυτός που της το προμήθευσε γνώριζε για ποιον λόγο θα το χρησιμοποιούσε. Ακόμη οι έρευνες συνεχίζονται και για τις μεθόδους παρακολούθησης που που χρησιμοποιούσε η δράστις και αν είχε βοήθεια κι από άλλα άτομα”.

Αστυνομικός που ερευνά την υπόθεση ανέτρεξε στο βιβλίο συμβάντων του ΑΤ Μοσχάτου το οποίο καλύπτει την περιοχή του Ζωγράφου όπου και διαμένει η Ιωάννα. Εκεί βρήκαν την καταγγελία κατοίκου για μια γυναικεία φιγούρα που ερευνούσε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε δρόμο κοντά στο σπίτι της άτυχης 34χρονης. Οι αστυνομικοί εστιάζουν και στην τοποθέτηση πομπού παρακολούθησης στο αυτοκίνητο της Ιωάννας Άλλος άξονας της έρευνας για τον εντοπισμό συνεργού είναι η προμήθεια της καυστικής ύλης. Την ίδια ώρα, η άτυχη 34χρονη έχει υποβληθεί σε 5 χειρουργεία ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβληθεί σε πολλές ακόμη επεμβάσεις.

Επίθεση με βιτριόλι: Όσα είπε φίλη της Ιωάννας

Επίσκεψη από τη φίλη της Χριστιάννα δέχτηκε στο νοσοκομείο η 34χρονη Ιωάννα λίγες ημέρες πριν.  Η Χριστιάννα Πίτη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Μαζί σου» στον ΣΚΑΪ και όπως είπε την είδε για λίγο και μίλησαν για τις δύσκολες στιγμές που περνάει και τον αγώνα που δίνει η νεαρή γυναίκα μετά την επίθεση. Στο πλευρό της Ιωάννας όπως είπε η φίλη της βρίσκεται συνεχώς η μητέρα της που δεν φεύγει λεπτό από το πλευρό της. Εξήγησε πως πρωτογνώρισε την Ιωάννα στο τηλεπαιχνίδι Deal, του Alpha. Τον τελευταίο χρόνο, όταν και η ίδια κατέβηκε στην Αθήνα άρχισαν να κάνουν παρέα. «Ήταν ελάχιστο το διάστημα που προλάβαμε να κάνουμε τόση παρέα» σημειώνει και κάνει ωστόσο λόγο για μια κοπέλα μορφωμένη, πάρα πολύ έξυπνη, η οποία έκανε δύο δουλειές.

Η Ιωάννα εργαζόταν, σύμφωνα με τη φίλη της, τις καθημερινές σε ασφαλιστική εταιρεία και τα σαββατοκύριακα στο κρεοπωλείο της θείας της. Η Χριστιάννα επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν την 34χρονη να χωρίζει από μια σοβαρή σχέση πριν από κάποιο διάστημα. Όπως σημειώνει ωστόσο, η Ιωάννα δεν ήταν ένας άνθρωπος που θα ζηλέψει ή θα φερθεί, όπως είπε, με κακεντρέχεια. «Δεν είχε τέτοια κόμπλεξ γενικότερα», λέει για το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι.

«Το γνώριζα αυτό, εννοείται. Ήξερα ότι έχει χωρίσει, δεν θα έλεγα πολύ άσχημα. Για να χωρίσουν κάποια ένταση θα υπήρχε» συνέχισε η ίδια. Η Χριστιάννα ήταν από τα άτομα που κατέθεσαν στην αστυνομία αφότου πληροφορήθηκαν την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας. «Το έμαθα από την αστυνομία, δεν είχα ιδέα τι συνέβη. Έπαθα σοκ, πήγα σαν υπεύθυνη πολίτης να καταθέσω στην αστυνομία», λέει στην εκπομπή.

Μπόρεσε λίγο να μιλήσει…

Η κοπέλα αποκαλύπτει πως ήταν από τους λίγους ανθρώπους που κατάφεραν να δουν την Ιωάννα στο Θριάσιο όπου νοσηλεύεται. «Δεν είναι πολύ εύκολο να την δούμε, την είδα μια φορά για πάρα πολύ λίγο. Έχω επιχειρήσει να την δω ξανά και δεν μου επετράπη» σχολιάζει.

«Μπόρεσε λίγο να μιλήσει, απλώς δεν θέλαμε να την κουράσουμε. Λόγω της κατάστασης δεν γίνεται να μιλά για ώρα» είπε. Όπως εξήγησε η Χριστιάννα ωστόσο, η Ιωάννα δεν έχει το κινητό της, ούτε τηλεόραση στο δωμάτιο. «Φυσικά και όχι, δεν είμαι εκεί, αλλά φαντάζομαι ότι θα ήταν το τελευταίο που θα έπρεπε να γίνει, διότι θα είχε καταρρακωθεί, θα είχε στενοχωρηθεί» σχολίασε και πρόσθεσε: «Πολλά γράφονται στα social media και όπως είπαμε και πριν ίσως πρέπει να τα ξανασκεφτόμαστε αυτά που γράφουμε γιατί κάποια στιγμή θα τα δει και το θύμα και τα βλέπει και το περιβάλλον της».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις