alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παππάς – Καλογρίτσας: Με την πλάτη στον τοίχο ο “κολλητός” του Αλέξη
ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ

Παππάς – Καλογρίτσας: Με την πλάτη στον τοίχο ο “κολλητός” του Αλέξη

Παππάς - Καλογρίτσας: Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αποκάλυψη ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας, υποψήφιος για την αγορά τηλεοπτικής άδειας το 2016 και συνδεδεμένος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έλαβε για λογαριασμό της εταιρείας «Τοξότης», τρία εκ. ευρώ από εταιρεία του εξωτερικού για εικονική σύμβαση, υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του Μεγάρου Μαξίμου.

Παππάς – Καλογρίτσας: Νέες “βόμβες” που στήνουν στον τοίχο τον Νίκο Παππά ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δια στόματος Χρήστου Καλογρίτσα για τα όσα διαδραματίστηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μετά το ηχητικό ντοκουμέντο Μιωνή με την συνομιλία που είχε με τον τότε υπουργό Επικρατείας, ήρθε η αγωγή του Χρήστου Καλογρίτσα η οποία ξεσκεπάζει τις μεθοδεύσεις που έγιναν στο παρασκήνιο προκειμένου ο εργολάβος που στήριζε φανατικά ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Βέβαια, οι “σκοτεινές” μέθοδοι που ακολουθούσε η πρώην κυβέρνηση στην προσπάθειά της να έχει τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ ήταν λίγο – πολύ γνωστές, ουδείς όμως γνώριζε πώς ο “κόκκινος” εργολάβος κατάφερε να βρει χρήματα κάτι που ζητούσε να μάθει εκείνη την εποχή η ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση. Το μόνο που έμαθε η ΝΔ εκείνη την περίοδο ήταν τα βοσκοτόπια που είχε βάλει ως εγγύηση ο Χρήστος Καλογρίτσας, ως εγγύηση για να διεκδικήσει την τηλεοπτική άδεια.

Το κείμενο της αγωγής του εργολάβου που αποκάλυψε το “Πρώτο Θέμα” είναι ένα ακόμα ισχυρό χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έρχονται συνεχώς στο φως οι μέθοδοι που ακολουθούσε εκείνη την περίοδο το Μαξίμου και ο Νίκος Παππάς. Ο Χρήστος Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι έλαβε “υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House” 3 εκατ. ευρώ από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016. Τώρα η κατασκευαστική εταιρεία ζητά τα χρήματα πίσω καθώς τα είχε δώσει στην εταιρεία “Τοξότης” ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ωστόσο Χρήστος Καλογρίτσας αρνείται το χρέος και υποστηρίζει πως τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία “Τοξότης” “υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House”.

Παππάς – Καλογρίτσας: Αδύναμη… μνήμη

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία ο σχεδιασμός προκειμένου να γίνει “καναλάρχης” χαράσσονταν από το Μαξίμου το White House όπως το αναφέρει και τον Νίκο Παππά, οι οποίοι θα φρόντιζαν μέσα από επιχειρηματικές συμφωνίες να έχει την αναγκαία χρηματοδότηση για τον τηλεοπτικό σταθμό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται το όνομα του Νίκου Παππά. Επίσης η Κουμουνδούρου αφού βάλει εναντίον του Χρήστου Καλογρίτσα τονίζοντας πως επιχειρεί να μετατρέψει “σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους” στην συνέχεια υποστηρίζει πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχασε την τηλεοπτική άδεια.

Μόνο που στην Κουμουνδούρου ξεχνούν να αναφερθούν πως ο Χρήστος Καλογρίτσας κέρδισε αρχικά τον διαγωνισμό στον οποίο πήρε μέρος με εγγυήσεις που είχαν αμφισβητηθεί πολύ έντονα τόσο από την αντιπολίτευση αλλά και από όσους συμμετείχαν.

Παππάς – Καλογρίτσας: Οι καταγγελίες Μαρινάκη

Παράλληλα, σημειώνεται ότι πέρσι, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αποκαλύψει ότι ο Νίκος Παππάς το 2016 του είχε ζητήσει -μεταφέροντας και την επιθυμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όπως του είχε πει – να δανείσει στον Χρήστο Καλογρίτσα το ποσό των 20,5 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την προκαταβολή για την άδεια που είχε αποκτήσει στον γνωστό διαγωνισμό. Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πάρει ως υπερθεματιστής τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε. Εκείνη την εποχή η τότε αντιπολίτευση ρωτούσε «πού τα βρήκε τα λεφτά;» χωρίς να λαμβάνει απάντηση. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν απαιτούνταν να μπουν τα χρήματα, η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε 48ωρη προθεσμία, ένα αίτημα το οποίο ωστόσο απερρίφθη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την διαδικασία και την άδεια να πάρει ο Ιβάν Σαββίδης, ως επιλαχών.

ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο Τσίπρας

Η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα για τις ενέργειες του στενού του συνεργάτη του Νίκου Παππά. Το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει πως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός, όπως έπραξε και μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή, και ζητά καθαρές απαντήσεις. “Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το “μαγαζί” έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΝΔ.

Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας να μην κρύβεται, να πάρει αποφάσεις

Στο ίδιο κλίμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος, σε σημερινή του παρέμβαση στον ΣΚΑΪ, σημειώνει ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο Νίκος Παππάς έχει, πλέον, δύο δρόμους. Ή να μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα, ή να αποπεμφθεί από τον τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «μην κρύβεται, να πάρει αποφάσεις».

ΚΙΝΑΛ: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη

Από την πλευρά του το ΚΙΝΑΛ ζητά άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

Παππάς – Καλογρίτσας: Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις» υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν» και πως «τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».