Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

30

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Προκαταβολή φόρου απαλλαγή: Αυτές οι επιχειρήσεις “γλιτώνουν”
ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Προκαταβολή φόρου απαλλαγή: Αυτές οι επιχειρήσεις “γλιτώνουν”

Προκαταβολή φόρου απαλλαγή: Μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους ενός δισ. ευρώ, μέσω της οποίας θα χορηγηθούν κρατικά δάνεια σε τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις. 

Προκαταβολή φόρου απαλλαγή: Τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της εργασίας και των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής. «Η πιο αποτελεσματική προστασίας της δημοκρατίας είναι η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου. Χαίρομαι που έχει αποκατασταθεί πλήρως η κοινοβουλευτική τάξη και κανονικότητα παρά τις αντιξοότητες λόγω του κορωνοϊού», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του. Η σειρά των πρόσθετων μέτρων είναι ύψους 3,5 δισ. ευρώ και σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις και όσες έχουν μειωμένο τζίρο κατά 35%. Συγκεκριμένα:

Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος του πρώτου εξαμήνου είναι κατά 35% λιγότερος από το πρώτο εξάμηνο του 2019. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις θα κυμαίνεται από το 30 έως 70%.

Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις που καταγράφουν το 50% του τζίρου τους στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Μισή προκαταβολή φόρου θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

Επιπλέον, τα νέα κυβερνητικά μέτρα προβλέπουν:

Επιδότηση κατά 60% των εργοδοτικών εισφορών και τον Αύγουστο.

Οι εποχικές επιχειρήσεις, δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Μέσα στον Αύγουστο θα ανοίξει ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους ενός δισ. ευρώ, μέσω της οποίας θα χορηγηθούν κρατικά δάνεια σε τουριστικές και εποχικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις