Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Πριγκίπισσα Ευγενία ουλή σκολίωση: έκανε την επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη σε ηλικία 12 ετών
LIFESTYLE

Πριγκίπισσα Ευγενία ουλή σκολίωση: έκανε την επέμβαση στη σπονδυλική της στήλη σε ηλικία 12 ετών

Πριγκίπισσα Ευγενία ουλή σκολίωση: θέλει να περάσει το μήνυμα πως πρέπει να είμαστε περήφανοι για τις ουλές μας δείχνοντας τη δική της

Πριγκίπισσα Ευγενία ουλή σκολίωση: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκολίωσης η οποία ήταν το Σάββατο, η Πριγκίπισσα Ευγενία μοιράστηκε μια φωτογραφία της δικης της ουλής η οποία προέκυψε από την εγχείρηση την οποία έκανε σε ηλικία 12 ετών στη σπονδυλική της στήλη όταν διαγνώστηκε με μεγάλου βαθμού σκολίωση και έπρεπε να διορθώσει το πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη επέμβαση είναι πολύ σοβαρή και ιδιαίτερα επίπονη αποτελεί όμως την μοναδική λύση όταν το προβλημα της σκολίωσης είναι τέτοιο που δεν αντιμετωπίζεται συντηρητικά με τον λεγόμενο ‘κηδεμόνα’, ένα ειδικό νάρθηκα που φοριέται στο σώμα και διορθώνει μη επεμβατικά την κλίση της σπονδυλικής στήλης φέρνοντάς τη όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στις σωστές μοίρες.

 

γράφει η Έλενα Φάκου

Η Πριγκίπισσα Ευγενία δεν ντράπηκε να δείξει την ουλή της ακόμα και στο γάμο της

Όταν η Πριγκίπισσα Ευγενία παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank, επέλεξε ένα νυφικό φόρεμα με ανοιχτή πλάτη το οποίο άφηνε την ουλή της να φανεί. Η εγγονή της Βασίλισσας Ελισάβετ με αυτόν τον τρόπο έδειξε από τότε τον τρόπο που σκέφτεται σχετικά με την ουλή της και τώρα το ξαναέκανε με την σχετική της ανάρτηση στο Instagram σχετικά με την International Scoliosis Awareness Day. Στη λεζάντα της φωτογραφίας μεταξύ άλλων έγραψε: “ Απλά ήθελα να μοιραστώ την ουλή μου και να εμψυχώσω όποιον εκεί έξω περνάει το ίδιο πράγμα με εκείνο που πέρασα κι εγώ. Ας είμαστε λοιπόν περήφανοι για τις ουλές μας!”

 

 

H Πριγκίπισσα έχει μιλήσει αρκετά συχνά στο παρελθόν για το πρόβλημα της σκολίωσης το οποίο αντιμετώπισε και μοιράστηκε την ιστορία της επέμβασής της το 2018 στο πλαίσιο της υποστήριξης του νοσοκομείου London’s Royal National Orthopaedic Hospital όπου και χειρουργήθηκε. Τότε είχε πει « Κατά τη διάρκεια της επέμβασής μου η οποία διήρκησε οκτώ ώρες οι γιατροί τοποθέτησαν λάμες 8 ιντσών από τιτάνιο σε κάθε πλευρά της σπονδυλικής μου στήλης και μια λάμα 1,5 ίντσας στο ύψος του λαιμού μου. Μετά από τρεις ημέρες στην μονάδα εντατικής θεραπείας, μία εβδομάδα στο κρεβάτι της πτέρυγας και έξι ημέρες σε αναπηρικό αμαξίδιο, μπόρεσα να περπατήσω ξανά.»

 

Τον Οκτώβριο του 2018, η Ευγενία παντρεύτηκε τον Jack Brooksbank με ένα νυφικό τα οποίο ήταν έτσι σχεδιασμένο που θα έλεγε κανείς ότι αναδείκνυε την ουλή της. Τότε μιλώντας στο βρετανικό πρωινό show This Morning εξήγησε ότι: « Το έκανα διότι ήταν ένας υπέροχος τρόπος να τιμήσω τους ανθρώπους που με φρόντισαν τότε αλλά και για να σταθώ δίπλα στα νέα παιδιά που περνάνε το ίδιο με εμένα σήμερα. Πιστεύω πως μπορούμε να αλλάξουμε τον όρο ‘ομορφιά’ και να δείξουμε στον κόσμο τις ουλές μας».

Δείτε ακόμη

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις εάν θέλεις να πάρεις τα σωστά εσώρουχα
Ποτέ καμια γυναίκα δεν ενθουσιάστηκε όταν έλαβε μια ανεπιθύμητη dick pic
Ποπάυ: ένα άρθρο για το πιο αντικομφορμιστικό κόμικ της παιδικής μας ηλικίας

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις