Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηφισός ψάρεμα – κέφαλοι: Ερασιτέχνες ψαράδες στο ύψος του Ρέντη
ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισός ψάρεμα – κέφαλοι: Ερασιτέχνες ψαράδες στο ύψος του Ρέντη

Κηφισός ψάρεμα - κέφαλοι: Απίστευτη εικόνα σήμερα στον Κηφισό, ερασιτέχνες ψάρευαν κέφαλους από την πεζογέφυρα στο ύψος του Ρέντη!

Κηφισός ψάρεμα – κέφαλοι: Μια απίστευτη εικόνα αντίκρυσαν σήμερα, όσοι έτυχε να περάσουν από τον Κηφισό στο ύψος της γέφυρας του Αγιου Ιωάννη Ρέντη. Δύο ερασιτέχνες ψάρευαν κέφαλους από την πεζογέφυρα! Ψάρεμα στον ποταμό Κηφισό για κεφαλόπουλα; Κι όμως συμβαίνει, με τους ερασιτέχνες «ψαράδες» να ρίχνουν πετονιά από την πεζογέφυρα στο ύψος του Ρέντη και να πιάνουν ουκ ολίγα ψάρια.

Όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi, στα αγκίστρια πιάνονται και κέφαλοι σχετικά μεγάλου μεγέθους. Οι κέφαλοι ζουν κατά κοπάδια, κυρίως σε ρηχά νερά. Υπάρχουν ποταμοκέφαλοι και κέφαλοι οι οποίοι ζουν στη θάλασσα και πολλές φορές ανεβαίνουν ανάποδα στις κοίτες ποταμών. Κάτι που πιθανότατα συμβαίνει στην περίπτωση των κεφάλων που ψαρεύονται στον Κηφισό.

Ετοιμασίες για το ψάρεμα

Κηφισός ψάρεμα – κέφαλοι: Μουγίλος, ο κέφαλος

Ο Κέφαλος είναι ψάρι μήκους 30 – 70 εκατοστών. Φέρεται με πολλά ονόματα ανάλογα με την ηλικία και την ποικιλία τους. Όπως στειράδια (έτσι ονομάζονται οι αρσενικοί), μπάφες (οι αυγωμένες θηλυκές), μυξινάρια, χρυσόχρωμοι κ.λπ. Το επίσημο όνομά του είναι “Μουγίλος ο κέφαλος” (Mugil cephalus) και ανήκει στην οικογένεια των “μουγιλιδών” (Mugilidae). Οι κέφαλοι ζουν κατά κοπάδια κυρίως σε ρηχά νερά, μέσα σε λιμάνια, σε λιμνοθάλασσες και καμιά φορά ανηφορίζουν και στα ποτάμια. Κύρια τροφή τους είναι τα μαλάκια, τα μικρά καρκινοειδή και σκουλήκια που βρίσκονται σε φύκια και κοντά σε πέτρες.

Ο κέφαλος του Κηφισού, πιάστηκε στην πετονιά

Δείτε ακόμη

Μεγάλη φωτιά στην περιοχή του hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο – Εντολή εκκένωσης δύο οικισμών
Αρχίζει το ελληνικό καλοκαίρι – Υποδοχή των τουριστών με λύρες και… τραγούδια
Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια του 16χρονου που έπεσε στο κενό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις