Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 16χρονος Μεσολόγγι – δωρεά οργάνων: Κίνηση ανθρωπιάς από την οικογένεια
ΕΛΛΑΔΑ

16χρονος Μεσολόγγι – δωρεά οργάνων: Κίνηση ανθρωπιάς από την οικογένεια

16χρονος Μεσολόγγι - δωρεά οργάνων: Ήταν την Σάββατο 27 Ιουνίου όταν ο 16χρονος Βασίλης συνήθιζε να κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του και να απασχολείται με τα παιχνίδια του.

16χρονος Μεσολόγγι – δωρεά οργάνων: Με πόνο ψυχής αλλά και ατελείωτη αγάπη για τον συνάνθρωπο, η οικογένεια του 16χρονου Βασίλη από το Μεσολόγγι, ο οποίος το Σάββατο 27 Ιουνίου, χωρίς να μάθει κανείς την αιτία, βγήκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του και έπεσε στο κενό, δωρίζει τα όργανά του. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό οικογενειακό κύκλο, ο νεαρός, μοναχοπαίδι, γεννήθηκε με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή και καθημερινά έκανε τον δικό του αγώνα για κοινωνική και ψυχική καλλιέργεια πετυχαίνοντας σημαντικές προόδους. Ο 16χρονος Βασίλης τελείωσε το Δημοτικό σχολείο με την βοήθεια παράλληλης στήριξης ενώ όταν τελείωσε γράφτηκε στο ειδικό Γυμνάσιο της περιοχής του δείχνοντας να κάνει τεράστια άλματα κοινωνικοποίησης και επικοινωνίας. Παρόλο την ασθένεια του συμμετείχε σε θεατρική ομάδα, κολυμπούσε, έπαιζε πιάνο μελετούσε τα μαθήματά του ενώ τα τελευταία χρόνια μιλούσε κανονικά και επικοινωνούσε με όλους.

Η μητέρα του άτυχου 16χρονου, γνωστή ψυχολόγος της περιοχής και άνθρωπος τεράστιων αποθεμάτων αγάπης και αντοχής μεγάλωσε τον γιο της ολομόναχη μιας και η μοίρα θέλησε να χωρίσει από τον σύζυγό της όταν ο Βασίλης ήταν 9 μηνών.

Το χρονικό του ατυχήματος

Ήταν την Σάββατο 27 Ιουνίου όταν ο 16χρονος Βασίλης συνήθιζε να κάθεται στο σαλόνι του σπιτιού του. Σε μια στιγμή, μεσημεριανές ώρες άνοιξε την πόρτα της μπαλκονόπορτας του διαμερίσματος του τρίτου ορόφου και έπεσε από κάτω. Το παιδί σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου και έπειτα, επειδή κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωση του σε μονάδα εντατικής θεραπείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου όπου και η υγεια του χειροτέρευε.

Η απόφαση της δωρεάς οργάνων

Η απόφαση της δωρεάς οργάνων ήρθε κατευθείαν από την οικογένεια και συγκεκριμένα από τη μητέρα του αγοριού όταν εκείνη τον επισκέφθηκε και διαπίστωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση το παιδί να επιζήσει. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την Κυριακή το πρωί και το απόγευμα τον γιο της στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου και είδε την κλινική του εικόνα να χειροτερεύει.

Το βράδυ της είπαν από το νοσοκομείο ότι η υπάρχει μια ελαφριά χειροτέρευση στην υγεία του Βασίλη. “Εάν συμβεί κάτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, σας ενημερώνω από τώρα θέλω να δωρίσω τα όργανα του παιδιού», τους είπε. Μάλιστα μετά την απόφαση της αυτή, η μητέρα του 16χρονου Βασίλη είπε σε στενούς συγγενείς και φίλους πως «η ζωή που φεύγει από έναν άνθρωπο θα πρέπει να δίνεται σε έναν άλλον συνάνθρωπο μας. Εάν, αυτοί οι άνθρωποι, νιώσουν την ανάγκη να έρθουν σε επαφή μαζί μου, καταλαβαίνετε τι παρηγοριά θα είναι που θα ξέρω ότι η καρδιά του παιδιού μου θα χτυπά σε ένα άλλο παιδί, ένα κομμάτι του δικού μου παιδιού θα ζει».

Έτσι αφού όλα τα τεστ επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό θάνατο του 16χρονου Βασίλη, τη Δευτέρα, ενημερώθηκαν και οι γονείς του και ξεκίνησαν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις μεταμοσχεύσεις πέντε ζωτικών οργάνων σε παιδιά ίδιας περίπου ηλικίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις