Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ειρήνη Μελισσαροπούλου ΕΛΑΣ: Από τις φυλακές, στην αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Ειρήνη Μελισσαροπούλου ΕΛΑΣ: Από τις φυλακές, στην αστυνομία

Ειρήνη Μελισσαροπούλου ΕΛΑΣ: Νέα σελίδα στη ζωή της νεαρής, που είχε κατηγορηθεί και αθωωθεί για κατοχή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου ΕΛΑΣ: Νέα σελίδα στη ζωή της θέλει να ανοίξει η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η νεαρή που κατηγορήθηκε για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης στην Κίνα και αθωώθηκε τον Μάρτιο του 2019, μετά από 17 μήνες στις φυλακές Lai King του Χονγκ Κονγκ. Όπως αναφέρει το stonisi.gr, η Ειρήνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψήφιους που κρίθηκαν ικανοί κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στη Λέσβο. “Θέλει να δουλέψει δεν θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της. Θέλει να βρει μια δουλειά και να εργαστεί”. Με αυτά τα λόγια ο Σάκης Κεχαγιόγλου περιγράφει τα επόμενα βήματα στη ζωή της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, μετά την περιπέτεια που έζησε η 21χρονη.

Όπως είπε ο συνήγορός της μιλώντας στο Star, το πρώην μοντέλο βρίσκεται στον τόπο καταγωγής της, τη Μυτιλήνη και έχει κάνει ήδη μια καινούργια αρχή στη ζωή της.”Η Ειρήνη αθωώθηκε αμετάκλητα, γύρισε στην Μυτιλήνη, είναι μαζί με τους γονείς της με τον μικρό της αδερφό τον Ταξιάρχη. Χρωστάω μία επίσκεψη στον πατέρα της, τη μητέρα της και την Ειρήνη ίσως μες στον Ιούλιο. Είναι καλά, δούλεψε για κάποιο διάστημα σε ένα καφέ, τώρα κοιτάει και τα επόμενα της βήματα. Είναι πολύ καλά”, είπε ο κ. Κεχαγιόγλου. Μάλιστα συμπλήρωσε πως αν η Ειρήνη καταδικαζόταν, θα τελείωνε η ζωή της. “Θα καταδικαζόταν σε 30 χρόνια και θα εξέτιε τουλάχιστον τα 20. Εάν επιβίωνε” είπε χαρακτηριστικά.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Η σύλληψη

Τον Νοέμβριο του 2017 η Ειρήνη Μελισσαροπούλου φτάνει στο Χονγκ Κονγκ, όπου συλλαμβάνεται και προφυλακίζεται όταν σε έλεγχο ρουτίνας από την αστυνομία, στο σακίδιο της βρέθηκε μια κρυφή θήκη με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η αξία της κοκαΐνης που μετέφερε το μοντέλο ήταν σύμφωνα με τα κινέζικα ΜΜΕ, αξίας 300.000 δολάρια ΗΠΑ. Η 19χρονη τότε Ελληνίδα οδηγήθηκε στο δικαστήριο του West Kowloon στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αντιμετώπισε βαρύτατο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Ο νόμος για τη διακίνηση ναρκωτικών στην Κίνα είναι εξαιρετικά αυστηρός και η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κινδύνευε να καταδικαστεί από 30 χρόνια έως ισόβια.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου αναλαμβάνει την υπεράσπιση της και σε δηλώσεις του αποκαλύπτει για την πρώτη συνομιλία που είχε με το μοντέλο: “Μιλήσαμε μετά από πολλές δυσκολίες γιατί εκεί επιτρέπεται ένα τηλεφώνημα για 10 λεπτά μια φορά το μήνα. Η Ειρήνη μου τηλεφώνησε και μιλήσαμε για 12 λεπτά και μετά στους γονείς της για 3 λεπτά. Ήταν δύσκολο το τηλεφώνημα. Ξέσπαγε συνεχώς σε λυγμούς. Έκλαιγε γοερά. Μου έλεγε ότι είναι αθώα. Μου είπε ότι της παραδόθηκε η τσάντα από τρίτο πρόσωπο. Κατονόμασε αυτό το πρόσωπο. Αλλά δεν ήξερε ότι μεταφέρει κοκαΐνη. Υπήρχαν και άλλα άτομα σε αυτό το ταξίδι και μου είπε ποιος της έδωσε το σακίδιο με την παράκληση να πάει στο Χονγκ Κονγκ”.

Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατήθηκε μέχρι τη δίκη στο σωφρονιστικό ίδρυμα Lai King, στην περιοχή Kwai Chung της πόλης Tsuen Wan New Town, μια φυλακή ιδρύθηκε το 2008 και είναι χαμηλής ασφάλειας, ενώ σε αυτή κρατούνταν μόνο γυναίκες, οι οποίες, συνολικά, δεν ξεπερνούν τις 200.

Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Η δίκη

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώα την Ειρήνη τον Μάρτιο του 2019. Η ίδια επέμεινε και στο δικαστήριο πως είναι αθώα και έπεσε θύμα του φίλου της, καθώς δεν γνώριζε ότι μετέφερε κοκαΐνη στις αποσκευές της. “Όταν μου είπαν στο αεροδρόμιο ότι υπήρχε κοκαΐνη έμεινα κόκαλο. Γιατί να έχω κοκαΐνη;”, είχε δηλώσει. Η ίδια είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για το φορτίο που κουβαλούσε και επισημαίνει ότι έπεσε θύμα του Ρουμάνου φίλου της από την Μυτιλήνη που την έπεισε να ταξιδέψει μαζί του στο Χονγκ Κονγκ, κάνοντας πρώτα στάση στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας. Όταν όμως έφτασαν εκεί, της ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσουν χωριστά το ταξίδι, δίνοντας της έναν σάκο με ρούχα – όπως της είπε – που είχε αγοράσει εκεί.

“Μου άφησε την τσάντα πάνω στο κρεβάτι. Εγώ βιαζόμουν για να πετάξω. Κι έτσι όπως βιαζόμουν, πήρα όλα τα ρούχα τα έβαλα μέσα στην τσάντα. Ναι μεν, την άνοιξα να δω όλα τα τσεπάκια. Μέσα ήταν όλα καινούργια, καθαρά δεν υπήρχε τίποτα, αλλά ήταν καινούργια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο”, περιέγραψε η Ειρήνη στον δικηγόρο της. Στον τελωνειακό έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ είδε για πρώτη φορά – σύμφωνα με τον ισχυρισμό της – το διπλό πάτο του σάκου με τα ναρκωτικά που κουβαλούσε. “Όχι, δεν το γνώριζα… Σοκ έπαθα”, απαντά στην ερώτηση του δικηγόρου της, Σάκη Κεχαγιόγλου αν η μεταφορά των ναρκωτικών γινόταν εις γνώση της.

Η επιστροφή

Στις 20 Μαρτίου η Ειρήνη έφτασε στο αεροδρόμιο Ελευθέριoς Βενιζέλος. Συνοδευόμενη από τον συνήγορό της και την οικογένειά της, δήλωσε στους δημοσιογράφους που την περίμεναν: “Με συγκίνηση και χαρά επιστρέφω μετά από 17 μήνες άδικης κράτησης και θλίψης. Είχα πει από την αρχή πως είμαι αθώα και χαίρομαι που το δικαστήριο με αθώωσε. Η μόνη μου επιθυμία είναι να γυρίσω στην Μυτιλήνη με την οικογένειά μου και να αρχίσω από την αρχή τη ζωή μου”. Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου ευχαρίστησε τους πάντες για το ενδιαφέρον τους και την ηθική και υλική συμπαράστασή τους στην ίδια και την οικογένειά της και ζήτησε σεβασμό της ιδιωτικής της ζωής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις