Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λίγκα Εντέσα – Τελικός: Το σήκωσαν οι Βάσκοι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λίγκα Εντέσα – Τελικός: Το σήκωσαν οι Βάσκοι

Λίγκα Εντέσα – Τελικός: Στον θρόνο της επέστρεψε η Μπασκόνια, που επικράτησε με 69-67 στον τελικό της Μπαρτσελόνα και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας.

Λίγκα Εντέσα – Τελικός: Στον θρόνο της επέστρεψε η Μπασκόνια, που επικράτησε με 69-67 στον τελικό της Μπαρτσελόνα και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα για τους Βάσκους μετά από 10 χρόνια, ενώ στο τελευταίο είχαν και πάλι προπονητή τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς! Ο τελικός φιλοξενήθηκε στο “Φουέντε ντε Σαν Λουίς» της Βαλένθια είχε δραματικό φινάλε. Η Μπασκόνια έφτασε τελικά στη νίκη χάρη σε καλάθι του Βιλντόζα 3.4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος! Με περισσότερες λύσεις στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα η Μπαρτσελόνα ήλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού. Οι παίκτες της Μπασκόνια ήταν νευρικοί και με μόλις 1/10 τρίποντα φάνηκε ξεκάθαρα ότι είχαν πρόβλημα στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο οι Βάσκοι βρήκαν τις λύσεις και κατάφεραν να μπουν για τα καλά στο ματς. Δύο κρίσιμα συνεχόμενα τρίποντα του Βιλντόζα έφεραν το ματς στην ισορροπία (41-41). Μάλιστα, η Μπασκόνια πήρε και το προβάδισμα στο 26’ με 47-43, αλλά οι Καταλανοί ισοφάρισαν σε 51-51. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην τέταρτη περίοδο οι Βάσκοι πήραν το πάνω χέρι. Αρχικά προηγήθηκαν 55-51 στο 32’ και διατήρησαν σχεδόν ως το φινάλε το προβάδισμά τους. Μάλιστα, τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την Μπαρτσελόνα, αφού πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο Μίροτιτς αποβλήθηκε με πέμπτο φάουλ.

Λίγκα Εντέσα – Τελικός: Φινάλε για γερά νεύρα

Το φινάλε της αναμέτρησης ήταν… ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο Οριόλα μείωσε αρχικά σε 65-67 με μία εύστοχη βολή στα 54’’. Η Μπασκόνια έχασε την επίθεση και ο Σιλντς στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο 28’’ πριν το τέλος. Ο Οριόλα όμως πήρε το ριμπάουντ, κέρδισε το φάουλ και με δύο εύστοχες βολές έφερε το ματς στα ίσια, 67-67. Με 10’’ να απομένουν οι Βάσκοι είχαν ψυχραιμία. Μετά από ασίστ του Πολονόρα, ο Βιλντόζα με λέι-απ έδωσε τον τίτλο στην Μπασκόνια.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 39-33, 51-51, 67-69.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πέσιτς): Χάνγκα 3 (1), Χίγκινς 14 (2), Κλαβέρ 4, Μίροτιτς 8, Τόμιτς 2, Ντέιβις 2, Ερτέλ 21 (2 τριπ., 4 ριμπ., 5 ασίστ), Οριόλα 3, Αμπρίνες, Κούριτς 8 (2).

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ιβάνοβιτς): Βιλντόζα 17 (2), Χένρι 2, Σενγκέλια 14 (1), Σιλντς 9 (1), Έρικ 2, Τζάνινγκ 8 (2), Ντιόπ 10, Γκρέιντζερ, Ντράγκιτς 3 (1), Πολονάρα 4.

Δείτε ακόμη

Ινσουά: «Γεια σου Πανάθα μου»
Καρέρα: «Δεχόμαστε πολλά γκολ τελευταία»
Μαρτίνς: «Παρακολουθούμε Σεμέντο»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις