Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστρία κορονοϊός: Είσοδος Γερμανών στην χώρα μόνο με αρνητικό τεστ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία κορονοϊός: Είσοδος Γερμανών στην χώρα μόνο με αρνητικό τεστ

Αυστρία κορονοϊός: Μόνο με τεστ για τον Covid-19 θα εισέρχονται οι Γερμανοί από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία στην Αυστρία όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Αυστρία κορονοϊός: Σε διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό θα υποβάλλονται οι Γερμανοί που θέλουν να ταξιδέψουν στην Αυστρία από μια περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, όπως ανακοίνωσε η χώρα εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων. “Ακολουθούμε κοινή γραμμή”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσόμπερ στον τηλεοπτικό σταθμό ORF όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής τουριστών από το καντόνι Γκιούτερσλοχ στη δυτική Γερμανία. Ο Αυστριακός υπουργός διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες νωρίτερα.

Να αναφέρουμε ότι στο καντόνι αυτό των 360.000 κατοίκων έχει επιβληθεί ξανά lockdown από την Τετάρτη παρόλα αυτά το μέτρο αυτό δεν αφορά τους κατοίκους ενός άλλου καντονιού της Γερμανίας, του Βάρεντορφ, όπου επίσης επέστρεψε το lockdown, διότι εκεί ο αριθμός των κρουσμάτων της covid-19 παρουσιάζει μείωση. Η Γερμανία εντόπισε μια μεγάλη εστία του κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος της εταιρείας Tonnies, η οποία έχει 6.700 εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων είναι μετανάστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και ζουν σε εστίες. Στις 22 Ιουνίου οι γερμανικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι 1.553 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με covid-19 στο καντόνι Γκιούτερσλοχ, η μεγάλη πλειονότητα των οποίων χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα. Από αυτούς 21 νοσηλεύονται και έξι είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Δείτε ακόμη

Πάνω από 280 νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ
The South will never rise again – Έπεσε το τελευταίο κάστρο της σημαίας της Συνομοσπονδίας
Δημοτικές εκλογές: Αποτυχία Μακρόν, για πρώτη φορά η Λεπέν κερδίζει μεγάλη πόλη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις