Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία ηλικιωμένης Νέα Σμύρνη: Αναζητείται ο απατεώνας από την αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία ηλικιωμένης Νέα Σμύρνη: Αναζητείται ο απατεώνας από την αστυνομία

Ληστεία ηλικιωμένης Νέα Σμύρνη: Καλοκαιρινό έκανε ο δαιμόνιος απατεώνας το σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας, όταν ως υποψήφιος ενοικιαστής, άρπαξε 125.000 ευρώ από την κρεβατοκάμαρά της.

Ληστεία ηλικιωμένης Νέα Σμύρνη: Δαιμόνιος απατεώνας αναζητείται από την αστυνομία, με συνεργό μια γυναίκα εμφανίστηκε ως ενοικιαστής σπιτιού στην επαρχία στενών συγγενών ηλικιωμένης. Προσποιήθηκε δήθεν ότι πάει στην τράπεζα για να φέρει την προκαταβολή αλλά μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και άρπαξε 125.000 ευρώ, κοσμήματα και λίρες! Η Αστυνομία ψάχνει το ζευγάρι καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα ξαναχτυπήσουν με παρόμοιο τρόπο.

Πολυμήχανος απατεώνας, έχοντας δίπλα τη συνεργό του την οποία παρουσίασε ως σύζυγό του, κατάφερε, εμφανιζόμενος σαν υποψήφιος ενοικιαστής σπιτιού στην επαρχία, να κλέψει τεράστιο χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και λίρες από το διαμέρισμα ηλικιωμένης γυναίκας στην περιοχή της Νέας Σμύρνης! Όλα ξεκίνησαν από μια αγγελία, που είχαν αναρτήσει μέλη της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, για ένα σπίτι που νοίκιαζαν στην περιοχή της Ερμιόνης.

Ληστεία ηλικιωμένης Νέα Σμύρνη: Το οργανωμένο σχέδιο

Ο άγνωστος, τον οποίο αναζητεί η Αστυνομία καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνο να ξαναχτυπήσει σύντομα, άρχισε να καλεί στο τηλέφωνο στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας και να ζητά πληροφορίες δήθεν, για το υπό ενοικίαση σπίτι. Η γυναίκα, όπως ανέφερε στους αστυνομικούς δεν γνώριζε τίποτε για το θέμα αλλά ο άγνωστος με τη γυναίκα την έπεισαν να τους δεχθεί στο διαμέρισμά της «για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες» όπως της είπαν χαρακτηριστικά. Η γυναίκα τους άνοιξε και κάθισαν στη βεράντα του σπιτιού όπου συζητούσαν. Εκεί της αράδιασαν πολλά ψέματα ότι δήθεν ήθελαν να ζήσουν στην επαρχία για επαγγελματικούς λόγους και εν τέλει συμφώνησαν να νοικιάσουν το σπίτι!

Η δήθεν ανάληψη από την τράπεζα

Σε κάποια στιγμή, ανέφερε το θύμα της απάτης και κλοπής, ο άντρας σηκώθηκε και είπε ότι πάει στην τράπεζα να κάνει ανάληψη του ποσού που θα άφηνε ως… καπάρο για να κλείσει τη συμφωνία. Τα χρήματα θα δίδονταν σε συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης που γνώριζε για την ενοικίαση… Όμως, ο δράστης της απάτης, που φάνηκε ότι ήταν επαγγελματίας στο είδος, άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και  έδωσε την εντύπωση ότι βγήκε στο διάδρομο.

Η συνεργός του απασχολούσε την ηλικιωμένη

Έχοντας αφήσει στη βεράντα τη συνεργό του να απασχολεί την ιδιοκτήτρια του σπιτιού με κινήσεις αθόρυβες, πήγε κατ ευθείαν στην κρεβατοκάμαρα της ηλικιωμένης και πάντα αθόρυβα-όσο εκείνη πίστευε ότι έκανε ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα- αυτός έκανε την «ανάληψη» από χώρο του δωματίου της! Σε ειδική κρύπτη βρήκε όπως κατάγγειλε η ηλικιωμένη τις οικονομίες μιας ζωής που φύλαγε στο σπίτι της. Δηλαδή, 125.000 ευρώ, χρυσαφικά και χρυσές λίρες. Ο δράστης τα πήρε και άγνωστο πως ειδοποίησε και τη συνεργό να αποχωρήσει από τη βεράντα, προσποιούμενη ότι είχε δουλειά. Όταν έφυγε η άτυχη ιδιοκτήτρια αντελήφθη ότι ο άγνωστος δεν ήταν στην τράπεζα, αλλά είχε σηκώσει τα πάντα από την κρεβατοκάμαρα.

Υποψίες για ανιχνευτή μετάλλων

«Είχα τοποθετήσει τα πάντα σε τέτοια κρύπτη που ήταν αδύνατο να σκεφτεί κάποιος που τα είχαν κρύψει», είπε στους αστυνομικούς και εξέφρασε την υποψία ότι μόνο αν διέθετε ανιχνευτή θα μπορούσε με το σήμα που θα δεχόταν το μηχάνημα να εντοπίσει τον κρυμμένο θησαυρό. Το θέμα είναι ότι μια περιουσία «έκανε φτερά» και τώρα η Αστυνομία ψάχνει να εντοπίσει το ζευγάρι των απατεώνων, πριν αυτοί προλάβουν να εξαπατήσουν κι άλλα θύματα, που θα τους ανοίξουν την πόρτα.

Δείτε ακόμη

Ρομά έκρυβαν κλοπιμαία σε κρύπτη κάτω από την κονσόλα του οχήματος με το οποίο κινούνταν
Καταγγελία σοκ 14χρονου για απόπειρα αρπαγής του – Συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι
Κράνη, πυροσβεστήρες, λοστοί – Τι βρήκαν οι Αρχές στο υπό κατάληψη κτίριο των Εξαρχείων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις