Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρκέλλα νέα: «Έσπασε» τη σιωπή της η 10χρονη
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα νέα: «Έσπασε» τη σιωπή της η 10χρονη

Μαρκέλλα νέα: Η εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε το μεσημέρι της Πέμπτης, το αίτημα που υπέβαλε η κατηγορουμένη, δια του συνηγόρου της, να μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μαρκέλλα νέα: Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση απαγωγής της 10χρονης Μαρκέλλας ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως, ενισχύοντας το σενάριο ότι η 33χρονη κατηγορούμενη έδρασε ως μέλος κάποιου κυκλώματος. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση ερευνούν την ατζέντα της 33χρονης, στην οποία υπάρχουν αρκετά ονόματα και τηλέφωνα που θα πρέπει να εξεταστούν. Η 10χρονη Μαρκέλλα περιέγραψε στις Αρχές ότι στο δωμάτιο που την κρατούσε η 33χρονη κατηγορούμενη είδε και τρίτο πρόσωπο, εκτός της φερόμενης απαγωγέας της. Η Μαρκέλλα περιέγραψε στους αστυνομικούς τον τρίτο άνθρωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην απαγωγή. Με βάση όσα φέρεται να είπε το παιδί, πρόκειται για έγχρωμο άνδρα που είχε κοτσιδάκια και χάντρες στα μαλλιά, δίνοντας πλήρη περιγραφή στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Η 33χρονη η οποία κλήθηκε να απαντήσει γι’ αυτόν τον άντρα, έκανε λόγο για παραισθήσεις που έβλεπε η μικρή Μαρκέλλα από το ηρεμιστικό που της είχε χορηγήσει. «Όσο το κορίτσι ήταν στο σπίτι, δεν έκανα βιντεοκλήση με κανέναν και σε καμία περίπτωση με κάποιον μαύρο με κοτσιδάκια στα μαλλιά του. Δεν αναγνωρίζω το πρόσωπο που μου περιγράφετε με τα κοτσιδάκια και τις χάντρες στα μαλλιά. Ίσως είναι εικόνες της Μαρκέλλας από το ηρεμιστικό. Όσο διάστημα ήμουν με το κορίτσι δεν μίλησα με κανέναν παρά μόνο με τη Μ…, που ήταν συνάδελφος από τον φούρνο» δήλωσε η κατηγορούμενη. Η μικρή είχε εκμυστηρευτεί την παρουσία τρίτου προσώπου και στον αδερφό της όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο MEGA.

Για κύκλωμα παιδική εκμετάλλευσης ερευνούν οι Αρχές

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές υποψιάζονται ότι όσο κρατούσε η 33χρονη το κορίτσι έκανε live μεταδόσεις στο διαδίκτυο, σε πλατφόρμες του εξωτερικού, με επαγγελματικό τρόπο, ώστε να μην αφήσει ίχνη.  Τα στοιχεία από το κινητό της τηλέφωνο και το λάπτοπ που έσπασε αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για την πιθανότητα να είχε συνεργούς.  Ερωτηματικά προκαλεί και το μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε πάνω της κατά τη σύλληψή της στην Κατερίνη. Η ίδια αναφέρει ότι είναι από ροζ ιστοσελίδες που εργαζόταν.

«Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο εκδιδόμουν και έτσι έβγαζα χρήματα. Ο πρώην συζυγός μου με προώθησε αυτή τη δουλειά. Μου έβρισκε πελάτες μέσω internet στο site. Στο site αυτό μπαίνεις με ψευδώνυμο, γίνεται η γνωριμία και στη συνέχεια τα πάντα τα κανονίζαμε τηλεφωνικά. Έπαιρνα 150 ευρώ την ώρα. Στη συνέχεια προχωρήσαμε σε ένα πιο πλήρες πρόγραμμα και έπαιρνα 300 ευρώ την ώρα. Τα χρήματα τα έπαιρνα μετρητά. Τα χρήματα που βρέθηκαν πάνω μου ήταν από το τελευταίο διάστημα που δούλευα και τα κρατούσα εγώ»

Απορρίφθηκε το αίτημα της 33χρονης για τη μεταγωγή της στις φυλακές

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απέρριψε το μεσημέρι της Πέμπτης, το αίτημα που υπέβαλε η κατηγορουμένη, δια του συνηγόρου της, να μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Μεταξύ άλλων, στο αίτημα που κατέθεσε ο συνήγορος υποστήριζε ότι στη Θήβα «θα κινδυνεύσει η σωματική της ακεραιότητα».

Μαρκέλλα νέα: Τι απαντά ο Νουλέζας

«Ως συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κουβεντιάσαμε για όλες τις πτυχές της υπόθεσης και της έκανα σαφές ότι αν αποκρύπτει ένα μέρος αυτής της ιστορίας, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες» τόνισε σε ό,τι αφορά το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Σχετικά με τη μεταγωγή της κατηγορούμενης, ο κ. Νουλέζας τόνισε ότι ο νόμος είναι σαφής. «Οι υπόδικοι κρατούνται σε διαφορετικά σωφρονιστικά καταστήματα από τους κατάδικους. Υποβάλαμε μία απλή αιτιολογημένη αίτηση στην εισαγγελέα πρωτοδικών που υπογράφει και την απόφαση της προσωρινής κράτησης, και πιστεύω εκδικητικά απέρριψε την αίτηση και την έστειλε στη Θήβα, όπου το 90% είναι κατάδικες για βαριά ποινικά αδικήματα».

Ο ίδιος έβαλε κατά της πολιτικής αγωγής, διερωτώμενος «γιατί δεν περιμένουν οι συνάδελφοι και διακινούν τέτοια σενάρια δήθεν παιδικής πορνογραφίας. Ας τελειώσει ο έλεγχος των κινητών τηλεφώνων και του σκληρού δίσκου και μετά μιλάμε. Θεωρώ τώρα ότι εκτίθενται» συνέχισε.

«Εγώ είμαι βέβαιος για αυτά που λέω. Εγώ πιστεύω ότι μεγαλύτερη ζημία προκλήθηκε στην ανήλικη από τη συμβίωση με την μητέρα και τον πατριό που ερευνάται για την εκτέλεση άλλων σοβαρών αδικημάτων» πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

Όπως είπε «η εντολέας μου κατέθεσε με απόλυτη ειλικρίνεια και ευθύτητα στην ανακρίτρια ότι είχε ερωτικούς συντρόφους. Εξεδίδετο. Ενδεχομένως κάποιοι να είχαν οικονομική επιφάνεια. Μπορεί να είχε πάρει ανταλλάγματα για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Αυτό προσπαθεί ανεπιτυχώς η αστυνομία να το συνδέσει με τις κατηγορούμενες εγκληματικές πράξεις, και αυτό κάνει και η κ. Ανάσογλου. Τώρα λιθοβολείται η κατηγορούμενη. Σημάδια βιασμού δεν υπάρχουν» τόνισε ο Βασίλης Νουλέζας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την κατάθεση της 10χρονης εξωπραγματική και υπερβολική. «Τη ρώτησα και μου είπε ότι κατέστρεψε τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή για να μην εντοπιστούν ηλεκτρονικά τα ίχνη της και επειδή είχε προσωπικές φωτογραφίες με ερωτικές συνευρέσεις. Δεν έχει σχέση με κύκλωμα πορνογραφίας. Τώρα σε ό,τι αφορά στην κατάθεση της ανήλικης, είναι λίγο εξωπραγματική, υπερβολική».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις