Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παπαγγελόπουλος – Προανακριτική: Αποχώρησε με αιχμές, “φεύγω πριν με στραγγαλίσουν”
ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Παπαγγελόπουλος – Προανακριτική: Αποχώρησε με αιχμές, “φεύγω πριν με στραγγαλίσουν”

Παπαγγελόπουλος - Προανακριτική: Πλέον, οι ερευνητικές εργασίες της προανακριτικής ολοκληρώθηκαν και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αξιολόγηση και συγγραφή του τελικού πορίσματος.

Παπαγγελόπουλος – Προανακριτική: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αιφνιδίασε σήμερα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής καθώς δια του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προανακριτική επιτροπή και δεν προτίθεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της. Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαγγελόπουλος επί της ουσίας κατέθετε μόνος του τις δικές του απόψεις όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά με όλα τα μέλη της επιτροπής. Στην συμφωνία που είχε γίνει επρόκειτο από σήμερα το μεσημέρι μετά τη μια και μέχρι και αύριο το βράδυ να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της. Όμως ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να πείσει αυτή τη διαδικασία επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που είχε ζητήσει και επειδή η επιτροπή δεν δέχτηκε την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ότι είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία και ότι αποχωρούν αυτός και ο πελάτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν παραβιαστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.

ΝΔ: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν»

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω κύκλων η οποία συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από την συνομιλία Παπά-Μιωνή λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον «Ρασπούτιν». «Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπη. Προφανως υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Τίτλοι τέλους για την προανακριτική

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής. Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Παπαγγελόπουλος: Έφυγα λίγο πριν με στραγγαλίσουν

Από την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγος του κ. Παπαγγελόπουλου είπε ότι ο πελάτης του αποχώρησε οριστικά καθώς υπήρξε “σαφής παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων”. Σημείωσε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε “παρανομίες και αλαζονείες” της πλειοψηφίας” και εκτίμησε πως “η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο οπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης”. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μεθοδολογία που ακολούθησε η προανακριτική “θυμίζει το ‘89”.

“Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν ειχα ολοκληρώσει αυτα που ειχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν” ειπε ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο παραπομπής στο Ειδικό Δικαστήριο για τα αδικήματα σύστασης συμμορίας, δωροληψίας κρατικού αξιωματούχου, εκβίασης, παράβασης καθήκοντος, ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κ.α.

«Δεν με πλήττει εμένα το ηχητικό Μιωνή – Παππά»

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, εξεταζόμενος, αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο Παππά – Μιωνή και υποστήριξε πως «η κασέτα είναι μια ωδή στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «είμαι άνθρωπος που δεν υπέκυπτε. Δεν με πλήττει εμένα (το ηχητικό)».

Υπενθυμίζεται ότι στο ηχητικό ακούγεται ο κ. Παππάς να λέει για τον κ. Παπαγγελόπουλο:

Παππάς: Απλά μην ανοίγεις τώρα… ο Παπαγγελόπουλος, εντάξει…

Μιωνής: Τι; Πώς τον διαβάζεις;

Παππάς: Έχει τη δική του ατζέντα, και αυτό το σημείο το δικό σου…Μαθαίνω για ποιον είναι, αλλά το σημείο το δικό σου είναι που γίνεται το conflict… Ότι με τη δική του ατζέντα κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εγώ δεν είμαι αφελής. Ξέρω και καταλαβαίνω ότι σε αυτό το επίπεδο της πολιτικής [ακατάληπτο}Καμία αντίρρηση! Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, ότι κάποιοι βγάζουνε λεφτά. Λεφτά!

Μιωνής: Βγάζουν λεφτά;

Παππάς: Πολλά λεφτά, δε μιλάμε τώρα για… βγάζουμε λεφτά!

Μιωνής: Ναι, ναι. Το έχω ακούσει και εγώ αυτό.

Παππάς: Μπράβο. Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το no go είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού. Εκεί δεν είναι… Δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… Μεγάλε, εάν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες;

Μιωνής: Ναι, ναι, καταλαβαίνω… Real politic λέγεται αυτό.

Παππάς: Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες, ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!

Να σημειωθεί ότι σήμερα αναμένεται να ολοκληρώσει την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Παπαγγελόπουλος και να ξεκινήσει ο κύκλος των ερωτήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις