Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εύθραυστα νύχια που σπάνε: Αιτίες και λύσεις του προβλήματος
PLUS

Εύθραυστα νύχια που σπάνε: Αιτίες και λύσεις του προβλήματος

Εύθραυστα νύχια που σπάνε: Ακολουθούν κάποιες από τις βασικές αιτίες που οδηγούν σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα, καθώς και τι να κάνεις σε κάθε περίπτωση για να το αποφύγεις. 

Εύθραυστα νύχια που σπάνε: Εύθραυστα νύχια, που ξεφλουδίζουν και σπάνε; Οι “ένοχοι” μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι απ’ όσοι νομίζεις. Τελικά γιατί σπάνε τα νύχια; Ακολουθούν κάποιες από τις βασικές αιτίες που οδηγούν σε αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα, καθώς και τι να κάνεις σε κάθε περίπτωση για να το αποφύγεις. Nail polish remover κακής ποιότητας.
Δεν είναι όλα τα nail polish removers ίδια. Η ακετόνη, για παράδειγμα, ένα από τα κύρια συστατικά του ασετόν, δεν αφαιρεί μόνο το βερνίκι αλλά και τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια των νυχιών. Έτσι με την πάροδο του χρόνου ξεκινούν να εμφανίζουν ξηρότητα και τελικά να σπάνε.

Η λύση: Προτίμησε nail polish removers χωρίς ασετόν, αλλά με θρεπτικά συστατικά, όπως ενυδατικά έλαια και βιταμίνες, τα οποία αντισταθμίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις των διαλυτών. Συμπληρωματικά, δεν θα πρέπει να παραλείπεις ποτέ την εφαρμογή ενός περιποιητικού ελαίου μετά την αφαίρεση του βερνικιού.

Εύθραυστα νύχια που σπάνε: Υπερβολικός ζήλος στην περιποίησή τους

Αν και αντιαισθητικά, τα πετσάκια έχουν σπουδαίο ρόλο στη διατήρηση της καλής υγείας των νυχιών. Πιο συγκεκριμένα, προστατεύουν τα νύχια, εμποδίζοντας την είσοδο βακτηριδίων στο δέρμα. Κόβοντάς τα λοιπόν διαρκώς, το δέρμα μένει εκτεθειμένο και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα. Η λύση: Άφησε την περιποίηση των επωνυχίων στους ειδικούς και προτιμήστε απλά να τα σπρώχνεις ελαφρά προς τα πίσω στο σπίτι, αντί να τα κόβεις.

Εύθραυστα νύχια που σπάνε: Εθισμός στο ημιμόνιμο

Η παραμονή των νυχιών κάτω από την ειδική λάμπα, αλλά και ο επιβλαβής τρόπος αφαίρεσης του ημιμόνιμου θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των νυχιών, με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο εύθραυστα. Η λύση: Φρόντισε να εναλλάσσεις το ημιμόνιμο με κοινά βερνίκια νυχιών. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως σου δίνεται free pass για τη χρήση των τελευταίων. Μερικές από τις ουσίες που περιέχουν, καθώς σταθεροποιούν το βερνίκι, μειώνουν την υγρασία στην επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα να την εξασθενίζουν. Ιδανικά θα πρέπει τα νύχια να μένουν γυμνά για μερικές μέρες μεταξύ των επισκέψεων στο nail salon.

Σκληρά απορρυπαντικά και σαπούνια και κρέμα

Μπορεί να ακολουθείς μια ρουτίνα περιποίησης 10 βημάτων για το πρόσωπό σου, αλλά θα έλεγες το ίδιο και για τα νύχια σου; Η λύση: Η εφαρμογή μιας ενυδατικής λοσιόν μετά το πλύσιμο των χεριών θεωρείται καίρια τόσο για την περιποίηση της επιδερμίδας, όσο και για εκείνη των νυχιών. Εξίσου απαραίτητη είναι και η εφαρμογή ενός ενυδατικού ελαίου στα επωνύχια πριν τον ύπνο. Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια και τα “σκληρά” απορρυπαντικά, ξηραίνουν τα επωνύχια και την επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο εύθραυστα. Η λύση: Προτίμησε σαπούνια με ενυδατικούς παράγοντες για το πλύσιμο των χεριών και τη χρήση πλαστικών γαντιών κατά το πλύσιμο των πιάτων για να αποφευχθεί η επαφή με το απορρυπαντικό.

Δείτε ακόμη

Πώς να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά του παιδιού σας
Tρία λάθη που οι κομψές γυναίκες αποφεύγουν στην παραλία
Το ιδανικό χρώμα για ημιμόνιμο μανικιούρ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις