Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Black Lives Matter: Calvin Klein και Tommy Hilfiger κατά του ρατσισμού
PLUS

Black Lives Matter: Calvin Klein και Tommy Hilfiger κατά του ρατσισμού

Black Lives Matter: Τα αμερικανικά brand μόδας μεταξύ πολλών κορυφαίων παγκόσμιων οίκων δείχνουν την αλληλεγγύη τους στο κίνημα.

Black Lives Matter: Τα αμερικανικά brand μόδας Tommy Hilfiger και Calvin Klein, μεταξύ πολλών κορυφαίων παγκόσμιων οίκων δείχνουν αλληλεγγύη στο κίνημα Black Lives Matter. Και οι δύο εταιρείες αποτελούν μέρος του PVH Corp., πρώην Phillips-Van Heusen Corporation, του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος, Manny Chirico και ο πρόεδρός Stefan Larsso έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους για τους άδικους θανάτους των Τζορτζ Φλόιντ, Αμαντ Άρμπερι, Μπριόνα Τέιλορ και τις άλλες απώλειες λόγω ρατσισμού στην Αμερική.Τόνισαν ότι αγωνίζονται να κατανοήσουν πώς αισθάνονται οι οικογένειες αυτών των θυμάτων και η μαύρη κοινότητα αυτή τη στιγμή.

Σε δήλωση προς τα ΜΜΕ που εξέδωσαν οι Chirico και Larsso για λογαριασμό της PVH Corp, αναφέρουν: “Ενώ τα πρόσφατα πρωτοσέλιδα του Τύπου έχουν επικεντρωθεί στις ΗΠΑ, η ανισότητα σε βάρος των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων είναι ένα πρόβλημα σε όλο τον κόσμο – και υπήρξε έτσι σε όλη την ιστορία. Η άμεση παγκόσμια αντίδραση να δράσουμε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη μαύρη κοινότητα στην Αμερική δεν μοιάζει με τα όσα έχουμε δει έως τώρα”.  “Στον PVH, καταδικάζουμε τις φυλετικές διακρίσεις. Αντιμετωπίζουμε τον συστημικό ρατσισμό που μαστίζει τη χώρα μας για πολύ καιρό. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στη μαύρη κοινότητα. Black Lives Matter. Αυτή δεν πρέπει να είναι μία αμφιλεγόμενη ή διχαστική δήλωση. Είναι μια παγκόσμια αλήθεια. Και μέχρι να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο, o PVH θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Οι  ΗΠΑ “φλέγονται” τις τελευταίες πέντε ημέρες ώστε να μην χρειαστεί κανένας Αφροαμερικάνος να χάσει τη ζωή του ξανά από τα χέρια των αστυνομικών. Δυστυχώς όμως η υπόθεση του Φλοιντ δεν είναι μοναδική. Είναι μία από τις πολλές που απλά έτυχε να μην είναι εκεί κανείς με το κινητό του τηλέφωνο για να την καταγράψει. Στην πρώτη γραμμή, από την πρώτη στιγμή, για ακόμη μία φορά βρίσκεται και σήμερα το Black Lives Matter. Είναι το κίνημα που βροντοφωνάζει μέρα νύχτα έξω από τον Λευκό Οίκο, που ακούει τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ και απαιτεί δικαίωση για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Τι τελευταίες μέρες μάλιστα το hashtag #ΒlackLivesMatter φιγουράρει στις πρώτες θέσεις ακόμη και στο ελληνικό Twitter, καθώς άνθρωποι από όλο τον κόσμο δείχνουν με τον δικό τους τρόπο πως κάθε ζωή μετράει. Πώς οι “ζωές των μαύρων μετράνε”. Το κίνημα αυτό δεν δημιουργήθηκε από το πουθενά. Είχαν προηγηθεί οι ελπίδες που δημιούργησε η εκλογή του Μπάρακ Ομπάμα, ως προς τη σημασία της για τη βελτίωση της θέσης των Αφροαμερικανών στην αμερικανική κοινωνία. Ωστόσο παρά το γεγονός πως το Black Lives Matter υπερασπίζεται και βροντοφωνάζει κατά της αστυνομικής βίας που εδώ και 17 χρόνια τα βίαια περιστατικά κατά των μειονοτήτων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Δείτε ακόμη

Διακοπές με το σκύλο – Τι πρέπει να προσέχετε
Εύκολα και γρήγορα, υγιεινό κέικ χωρίς αυγά και ζάχαρη
Aυτά τα τρία χρώματα στο μανικιούρ είναι ταυτόχρονα διαχρονικά και μοντέρνα

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις