Αθήνα

°C

Πέμπτη

21

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντωνακόπουλος – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δικαίωση για τον πρώην επικεφαλής του γραφείου στην Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ

Αντωνακόπουλος – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δικαίωση για τον πρώην επικεφαλής του γραφείου στην Ελλάδα

Αντωνακόπουλος - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Είχε βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών το 2018 σχετικά με τη διαχείριση κονδυλίων.

Αντωνακόπουλος – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έθεσαν στο αρχείο τις κατηγορίες εις βάρος του πρώην επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδα Αντωνακόπολου, καθώς και των δύο υπαλλήλων της ίδιας υπηρεσίας, Κατερίνας Θεοφιλοπούλου και Χάρη Κούντουρου. Τα τρία στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα είχαν βρεθεί στο στόχαστρο των υπηρεσιών το 2018 σχετικά με τη διαχείριση κονδυλίων.

Τόσο ο ίδιος, όσο και οι δύο στενοί του συνεργάτες είχαν εξαρχής αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή σε παράτυπες συναλλαγές. Τελικά, σε συνέχεια της προσφυγής των τριών ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να θέσει στο αρχείο χωρίς περαιτέρω συνέχεια την διοικητική διαδικασία που είχε κινηθεί εναντίον των τριών στελεχών του στο Γραφείο της Αθήνας.

Λ. Αντωνακόπουλος «Η «νησιωτικότητα» είναι μία συνολική πολιτική ...

Αντωνακόπουλος – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η επιστολή απολογίας

Στην επιστολή απολογίας αναφέρεται μάλιστα ότι είναι λυπηρές οι απροσεξίες που διαπράχθηκαν από αδεξιότητα και οι οποίες προκάλεσαν επιβλαβείς επιπτώσεις σε βάρος τους. “Οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η εν λόγω διαδικασία δεν επέτρεψαν, δυστυχώς , να διασφαλισθεί η κατάλληλη διαχείριση της υπόθεσης σας και αυτό είναι λυπηρό. Εξίσου λυπηρές είναι οι απροσεξίες που διαπράχθηκαν από αδεξιότητα και οι οποίες προκάλεσαν επιβλαβείς επιπτώσεις σε βάρος σας, οι οποίες διέφυγαν του ελέγχου του Κοινοβουλίου”. “Λαμβάνοντας υπόψη τις ατυχείς αυτές επιπτώσεις στο πρόσωπο σας,την κατάσταση άγχους και αβεβαιότητας που τυχόν προκάλεσαν, η απόφαση περί διαθεσιμότητας , η οποία είναι το αντικείμενο της αντιδικίας, ακυρώθηκε και αποσύρθηκε από τον προσωπικό υπηρεσιακό φάκελο σας.

Ωστόσο, στο βαθμό που η εν λόγω απόφαση εκτελέστηκε, συμφωνήθηκε να μετριαστούν οι επιπτώσεις των λαθών αυτών που διαπράχθηκαν αποκαθιστώντας τη ζημία που υποστήκατε , σε εφάπαξ βάση” αναφέρεται στην επιστολή απολογίας που έστειλε στον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο ο Κριστιάν Κνούντσεν, γενικός διευθυντής Προσωπικού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως καταγγέλλεται πάντως από τους θιγόμενους, το Ευρωκοινοβούλιο δεν ανάρτησε την επιστολή με την οποία εκφράζει τη λύπη του και στο δικτυακό του τόπο στην αγγλική γλώσσα, όπως είχε υποχρέωση.

Ευρωβουλή: Δικαίωση για τον Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και τους δύο συναδέλφους του

Δείτε ακόμη

Ο e-ΕΦΚΑ μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό «νέφος» G-Cloud
Στις Καστανιές Έβρου μαζί με Δένδια ο Μπορέλ – Αναμένεται συνάντηση με Μητσοτάκη το απόγευμα
Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις