Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος Δένδιας – Μπορέλ: Επίσκεψη στις Καστανιές, στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος Δένδιας – Μπορέλ: Επίσκεψη στις Καστανιές, στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1

Έβρος Δένδιας - Μπορέλ: Στις Καστανιές Νίκος Δένδιας και Ζοζέπ Μπορέλ, ενώ ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλεια, έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό το απόγευμα.

Έβρος Δένδιας – Μπορέλ: Στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου έφτασαν πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας Ζοζέπ Μπορέλ. Κατά την άφιξή τους οι δύο περπάτησαν μέχρι την «αλυσίδα» στη συνοριακή διάβαση, όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Έλληνες στρατιώτες πριν από τα σύνορα. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν από εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έβρος Δένδιας – Μπορέλ: Συναντήσεις Μπορέλ με Μητσοτάκη και Παναγιωτόπουλο

Ο Υπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, θα επισκεφτεί στις 6 το απόγευμα τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Ο εκπρόσωπος της ΕΕ, θα συζητήσει με την ελληνική πολιτική ηγεσία κυρίως για την τουρκική προκλητικότητα, τόσο στην ανατολική Μεσόγειο, όσο και στο θέμα της μετανάστευσης, αλλά και την προστασία των συνόρων, θέμα που η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει πως αφορά όλη την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα.

Έβρος Δένδιας – Μπορέλ: Επίσκεψη σε συνέχεια της 3ης Μαρτίου

Η σημερινή επίσκεψή είναι συνέχεια της κοινής επίσκεψης που είχαν κάνει στις 3 Μαρτίου στις Καστανιές, μετά τα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι), τον πρωθυπουργό της Κροατίας, που έχει την προεδρία της Ε.Ε. το πρώτο εξάμηνο του 2020, Αντρέι Πλένκοβιτς, και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Δείτε ακόμη

Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού
Αντιγκράφιτι ενός χιλιομέτρου στην Πατησίων
Φθάνει στο Σύνταγμα το Σάββατο 27 Ιουνίου ο Μεγάλος Περίπατος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις