Αθήνα

°C

kairos icon

ΠΕΜΠΤΗ

28

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πανελλήνιες εξετάσεις 2020 ΕΠΑΛ: Τα σημερινά μαθήματα (23/6)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020 ΕΠΑΛ: Τα σημερινά μαθήματα (23/6)

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020 ΕΠΑΛ: Ναυτικό Δίκαιο, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Δίκτυα Υπολογιστών και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2020 ΕΠΑΛ: Συνεχίζονται σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ.  Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ναυτικό Δίκαιο – Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία – Εφαρμογές, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Δίκτυα Υπολογιστών, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Πρόγραμμα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από την 1η έως την 13η Ιουλίου 2020. Αναλυτικότερα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν με την εξέταση των Αγγλικών (1/7) και θα συνεχιστούν με το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο (2/7 και 3/7, αντίστοιχα). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση των Ιταλικών (4/7).

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις στα Γερμανικά (6/7), τα Γαλλικά (7/7) και τα Ισπανικά (8/7). Οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στην εξέταση των μουσικών ειδικών μαθημάτων: Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Δεξιοτήτων (10/7), Μουσική Αντίληψη και Γνώση (11/7) και Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (13/7).

Όσον αφορά το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των Υγειονομικών Εξετάσεων και της Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, αυτό έχει οριστεί από τις 29 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Πανελλαδικές 2020: Επιπλέον εξεταστικά κέντρα

Εν τω μεταξύ, Υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα θα προβλέπει τη λειτουργία τριών επιπλέον εξεταστικών κέντρων για τις πανελλαδικές εξετάσεις, σε Κρήτη, Αχαΐα και Ξάνθη. Αυτό έκανε γνωστό η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών, Βασίλη Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ και Σοφίας Σακοράφα από το ΜεΡΑ25.

Τόσο ο κ. Κεγκέρογλου όσο και η κα. Σακοράφα τόνισαν την ανάγκη να εξασφαλιστεί χωρίς αποκλεισμούς η ισότιμη πρόσβαση των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ επεσήμαναν ότι ιδιαίτερα για τα απομακρυσμένα νησιά δημιουργούνται άνισες συνθήκες για τους διαγωνιζόμενους.

Δείτε ακόμη

Στον ανακριτή η 33χρονη – “Δεν πείραξε τη μικρή”, επιμένει ο δικηγόρος της (vid)
Οι δικηγόροι της Ιωάννας απαντούν για την “πρώτη συνέντευξη της 34χρονης”
Ντοκουμέντο: Ο 47χρονος απατεώνας “ψαρεύει” θύματα σε καφέ
“Τον γνώρισα στο ΙΚΑ, ήξερε τα πάντα για μένα” – “Βροχή” οι καταγγελίες για τον 47χρονο απατεώνα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις