Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σέρρες ισχυρή καταιγίδα: Υπερχείλισε το ποτάμι των Αγίων Αναργύρων
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες ισχυρή καταιγίδα: Υπερχείλισε το ποτάμι των Αγίων Αναργύρων

Σέρρες ισχυρή καταιγίδα: Πάνω από 100 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική, ενώ υπερχείλισε το ρέμα στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Σέρρες ισχυρή καταιγίδα: Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στις Σέρρες έπειτα από σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε νωρίτερα την περιοχή. Η έντονη βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση δύο ρεμάτων στο ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών.

Ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημίες και πλημμύρες σε περιοχές της πόλης. Η έντονη χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, είχε ως αποτέλεσμα να κατέβει όλο αυτό το νερό.

Παλεύουν με τα νερά οι κάτοικοι

Σέρρες ισχυρή καταιγίδα: Τεράστια η ορμή του νερού

Με τις σκούπες στα χέρια, κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της πόλης των Σερρών, προσπαθούν να διώξουν τα νερά. Μάλιστα, ήταν τέτοια η ορμή των νερών, που ξερίζωσαν ολόκληρα δέντρα, τα οποία “κόλλησαν” κάτω από μία από τις γέφυρες. Σε μία άλλη περίπτωση, στην οδό Κοντοδήμου, η ορμή του νερού ήταν τέτοια, που έσπασε ακόμη και γκαραζόπορτα σε ένα από τα σπίτια.

Γεμάτες λασπόνερα οι αυλές

Σέρρες ισχυρή καταιγίδα: άνω από 100 κλήσεις στην πυροσβεστική

Περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως αντλήσεις υδάτων, δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών, όπου λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε ρέμα νωρίτερα το απόγευμα. Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο.

Δυνατή βροχόπτωση και στην Χαλκιδική

Δυνατή βροχή έπληξε νωρίτερα περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς. Μούσκεμα έγιναν όσοι αποφάσισαν να επισκεφτούν σήμερα την Χαλκιδική για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες. Δυνατή βροχή πλήττει εδώ και λίγη ώρα περιοχές της Χαλκιδικής, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εντελώς. Μούσκεμα έγιναν όσοι αποφάσισαν να επισκεφτούν σήμερα την Χαλκιδική για να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες.

Πληροφορίες: GRTIMES

Δείτε ακόμη

Με ποια μαθήματα συνεχίζουν οι Πανελλαδικές
3266 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Κανένας νέος θάνατος
Πόσα “έφαγε” ο ψευτογιατρός από τον Κοντομηνά – Τι λέει ο δικηγόρος του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις