Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ανασχηματισμός 2020: Το δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός 2020: Το δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη

Ανασχηματισμός 2020: Την αποδοχή του κόσμου θα εκμεταλλευτεί πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο για να δηλώσει με τη δική του παρουσία ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, όσο και για να ενδυναμώσει την απευθείας επαφή του με τους πολίτες.

Ανασχηματισμός 2020: Σε κάθε κόμμα, όπως και σε κάθε κυβέρνηση, συνήθως το «δυνατό χαρτί» είναι ο επικεφαλής αν πρόκειται για κόμμα και ο πρωθυπουργός αν πρόκειται για μια κυβέρνηση. Αυτό συμβαίνει και τώρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, του οποίου η αποδοχή είναι η υψηλότερη για πρωθυπουργό που έχει καταγραφεί δημοσκοπικά τα τελευταία χρόνια. Αυτήν ακριβώς την αποδοχή του κόσμου ο πρωθυπουργός θα την εκμεταλλευτεί πολιτικά στο έπακρο αφενός για να δηλώσει με τη δική του παρουσία ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα, αφετέρου για να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο την απευθείας επαφή του με τους πολίτες.

από τον Γιάννη Ντσούνο

Την ίδια ώρα που αρκετοί ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ ασχολούνται με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο ίδιος ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι ασχολείται αποκλειστικά με τους πολίτες και την οικονομία, είτε σε επίπεδο επιχειρήσεων, είτε σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει πάνω του όλη την επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα. Η αρχή έγινε με τη έναρξη του κλάδου του εμπορίου και της εστίασης, όπου ο πρωθυπουργός βρέθηκε αρκετές φορές κοντά στους εμπόρους (περιόδευσε στο κέντρο και με τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου), αλλά και στους καταστηματάρχες της εστίασης, συνομιλώντας και με τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων αυτών.

Ανασχηματισμός 2020: Ασφαλής μετάβαση της οικονομίας στην κανονικότητα

Το ίδιο έγινε και στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπου ήταν εκείνος που σήμανε την έναρξή της και μάλιστα από ένα εμβληματικό νησί για τους τουρίστες, όπως είναι η Σαντορίνη. Ακολούθησε η από κοινού ανακοίνωση για το πρόγραμμα στήριξης των δήμων με τον αρμόδιο υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο, όπως και η από κοινού εμφάνισή του με την υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων.

Όλες αυτές οι κινήσεις του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας ότι θα είναι ο ίδιος εγγυητής της ασφαλούς μετάβασης της οικονομίας στην κανονικότητα. Το ίδιο σαφές μήνυμα λαμβάνουν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, αλλά και επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού και του εμπορίου, που βλέπουν έναν πρωθυπουργό όχι κλεισμένο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά δίπλα σε κάθε οικονομική, εμπορική, πολιτιστική και τουριστική δραστηριότητα που επανέρχεται στην κανονικότητα.

Η Ελλάδα είναι η πιο ασφαλής χώρα για τους επενδυτές αναφέρει ο Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα το «δυνατό χαρτί» της κυβέρνησης εμφανίστηκε ιδιαίτερα δραστήριος και στα εθνικά θέματα και κυρίως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με δηλώσεις υπέρ της αναγκαιότητας έμπρακτης στήριξης της χώρας μας από συμμάχους και εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό υπογράφηκε η σημαντική συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία και ακολούθησαν οι συνομιλίες με την Αίγυπτο, που στην κυβέρνηση ευελπιστούν να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ηγήθηκε μιας σειράς επαφών που έγιναν σε διεθνές επίπεδο, όπως στο Ισραήλ, και στόχο έχουν την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας στην μετά κορονοϊό εποχή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην διεθνή προβολή της χώρας μας μέσω των τηλεοπτικών του συνεντεύξεων σε μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και σε έντυπα και διεθνείς ιστοσελίδες. Εκτός από την ασφάλεια που παρέχει η χώρα μας σε υγειονομικό επίπεδο, ο Έλληνας πρωθυπουργός διατύπωσε την θέση ότι η Ελλάδα αποτελεί και την πιο ασφαλή χώρα για τους επενδυτές, με καθαρούς και διαυγείς κανόνες, που εγγυώνται την απόδοση των χρημάτων που θα επενδυθούν.

Οι κινήσεις Μητσοτάκη για την οικονομία

Οι κινήσεις αυτές του Κυριάκου Μητσοτάκη δείχνουν και τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο πρωθυπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τις εντολές που θα δοθούν στους υπουργούς για ολόκληρη την περίοδο του καλοκαιριού. Με δεδομένο ότι η οικονομία άνοιξε, προτεραιότητα όλων θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών σε οικονομικό επίπεδο, η στήριξη εργαζομένων και επαγγελματιών και οι διευκολύνσεις στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους.

Πληροφορίες της Alpha freepress αναφέρουν ότι τις επόμενες εβδομάδες σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο ο πρωθυπουργός θα είναι σε θέση να ανακοινώσει νέες παρατάσεις στην αποπληρωμή χρεών, αλλά και ένα μέρος των φοροελαφρύνσεων που είχαν προγραμματιστεί εντός του 2020, αλλά μετατέθηκαν λόγο των έκτακτων οικονομικών μέτρων για την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός «θέλει να είναι σε όλα παρών»

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα περιοδειών στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας έως το τέλος Ιουλίου. Χαρακτηριστική είναι η φράση συνεργάτη του πρωθυπουργού «θέλει να είναι σε όλα παρών». Μένει να το δούμε κιόλας να γίνεται πράξη.

Δείτε ακόμη

Η Κουμουνδούρου τα βάζει με την ΕΣΗΕΑ
Ο Κοντονής “έσκασε μύτη” για να στηρίξει Παπαδημούλη – “Οι Αριστεροί πρέπει να είναι πένητες;”
“Η αθλιότητα σας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο” – Σάλος με το “εμμονικό” σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις