Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Ένας δικηγόρος “ξεσκέπασε” τον 47χρονο απατεώνα
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: Ένας δικηγόρος “ξεσκέπασε” τον 47χρονο απατεώνα

Γιατρός "μαϊμού" Κορωπί: Ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του «μαϊμού-γιατρού» που εξαπάτησε δεκάδες θύματα, εκμεταλλευόμενος τον ανθρώπινο πόνο.

Γιατρός “μαϊμού” Κορωπί: H οξυδέρκεια και παρατηρητικότητα ενός δικηγόρου, στον οποίο, εντελώς συμπτωματικά, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, κατέληξαν οι αναφορές των γονέων των δύο παιδιών, 14 και 16 χρόνων, τα οποία έχασαν τη ζωή τους μετά την διακοπή της θεραπείας τους, καθώς οι απελπισμένοι γονείς εξαπατήθηκαν από τον 47χρονο που εμφανιζόταν ως «μάγος της ογκολογίας» με διεθνείς διασυνδέσεις, στάθηκε  η αφετηρία για το ξεσκέπασμα της οδυνηρής απάτης, από την Ασφάλεια Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο δικηγόρος, σύντομα ανακάλυψε από τα στοιχεία των δύο σοβαρών υποθέσεων, ότι είχαν ως κοινό παρανομαστή, το ίδιο πρόσωπο, αγνώστου ταυτότητος, τότε, που είχε προκαλέσει τις τραγωδίες με τον θάνατο ανηλίκων αλλά και ενός 76χρονου, που έπασχαν από σοβαρές ασθένειες, από τις οποίες κινδύνευε η ζωή τους. Μετά τα αποτελέσματα της συγκριτικής ανάλυσης, οι ίδιες πληροφορίες, φέρουν τον δικηγόρο να ενημέρωσε τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές και καθώς το ζήτημα έθιγε το αγαθό της Δημόσιας Υγείας και υπήρχε κίνδυνος εξαπάτησης κι άλλων ασθενών, η έρευνα εποπτευόταν από εισαγγελέα.

Η έρευνα, που ξεκίνησε αρμόδιο Τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, διήρκεσε δέκα τρεις ολόκληρους μήνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του άνδρα ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια εμφανιζόταν ως νευρογκολόγος, νευροχειρουργός και με  πολλές άλλες  ιατρικές ειδικότητες, έχοντας εξαπατήσει αποδεδειγμένα έως τώρα 45 ασθενείς, ενώ τα θύματα θεωρείται ότι είναι πολύ περισσότερα.

Στο Άγιο Όρος, σε κλινικές

Ο γιατρός-«μαϊμού» εμφανιζόταν μ αυτή την ιδιότητα, στις Μονές του Αγίου Όρους και άλλων περιοχών, όπου οι άνθρωποι πήγαιναν να αφήσουν τάματα για να βοηθηθούν, αλλά και  σε ιδιωτικές κλινικές και θεραπευτήρια, όπου «ψάρευε» τα υποψήφια θύματα. Στην γειτονιά του, όμως, στην Αγία Μαρίνα, όπου διέμενε με την σύζυγό του η οποία φέρεται ως συνεργός και δήλωνε γόνος οικογένειας μεγαλοεπιχειρηματιών, οι περίοικοι τον ήξεραν σαν… πρώην πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας!

Όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του και να αποκαλύψουν το πραγματικό όνομα που κρυβόταν πίσω από το «Νίκος κοντός» που χρησιμοποιούσε, αντελήφθησαν ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος το 2004 κατηγορήθηκε ότι εξαπάτησε πολύ γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, αποσπώντας του το αστρονομικό ποσό των 55 εκατομμυρίων ευρώ!

Και πρώην πράκτορας της CIA

Στον επιχειρηματία αλλά και σε άλλους επιχειρηματίες παρουσιαζόταν ως πρώην  πράκτορας της CIA, ο οποίος δήθεν ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας δορυφορικού εξοπλισμού. Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη στα δικαστήρια. Ως συνεργοί του συλληφθέντα περιλαμβάνονται στη δικογραφία και δύο πραγματικοί γιατροί, οι οποίοι, όλα δείχνουν ότι δεν γνώριζαν όλο το μέγεθος της απάτης, αλλά με το αζημίωτο, θεωρώντας τον γιατρό χωρίς να έχουν ελέγξει τα πάντα, του παραχωρούσαν τα ιατρεία τους για να υποδέχεται υποψήφια θύματα!

Το Alphafreepress σε προηγούμενο ρεπορτάζ είχε αναφέρει για τη συγκλονιστική υπόθεση:

«Σε Μονές του Αγίου Όρους και της υπόλοιπης χώρας, σε  εκκλησίες, αλλά και σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα, «ψάρευε» τους απελπισμένους και αγωνιώντες για την υγεία τους, ασθενείς, ο ψευτογιατρός που κατηγορείται ότι οδήγησε στο θάνατο δύο ανήλικα παιδιά, 14 και 16 χρόνων και έναν 76χρονο ασθενή. Αφού τους έπειθε ότι  είναι νευροογκολόγος, ειδικευμένος και στη θεραπεία παιδιών, όταν επρόκειτο για γονείς, συνεργαζόμενος, δήθεν, με μεγάλο ερευνητικό κέντρο της Ελβετίας, διαφήμιζε την δική του «θεραπεία»…

Βάση αυτής ήταν η κάνναβη όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς της ασφάλειας, η οποία σε πρώτη φάση με την κατασταλτική της ενέργεια προκαλούσε ένα είδος ανακούφισης στους πάσχοντες αλλά στη συνέχεια ερχόταν ραγδαία επιδείνωση. Το χειρότερο ακόμα. Ότι έπειθε τους ασθενείς η τους γονείς πασχόντων παιδιών από σοβαρές ασθένειες να διακόψουν εντελώς τη θεραπεία και τα φάρμακα που χορηγούσαν οι  θεράποντες ιατροί.

Το αποτέλεσμα, καταστροφή και θάνατος. Δύο παιδιά, ένα αγόρι 14 χρόνων από τις Σέρρες και ένα κορίτσι 16 ετών από την Κω, κόρη στρατιωτικού, αλλά και ένας 76χρονος έφυγαν από τη ζωή έχοντας διακόψει την θεραπεία που συστήνεται από την ιατρική κοινότητα.

Εξέταζε δήθεν, με πραγματικούς γιατρούς!

Ένα ακόμη στοιχείο, που έφερε στο φως το Alphafreepress, είναι ότι ήταν τέτοια η πειθώ αυτού του δράστη της απάτης, ώστε κατάφερνε να εξετάζει ασθενείς, ως γιατρός, μαζί με πραγματικούς γιατρούς των κλινικών η των διαγνωστικών κέντρων, που δεν αντιλαμβάνονταν την απάτη!

Λέει η Αστυνομία:

«Για να ενισχύει περαιτέρω το «κοινωνικό – επαγγελματικό» του προφίλ και να γίνεται πιο πειστικός», προσθέτει η Αστυνομία «παρουσιαζόταν ως γόνος εύπορων οικογενειών ή/και συγγενής γνωστών οικογενειών, διοικητικό στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και στέλεχος αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, με γνωριμίες και διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις ως γιατρός ή/και πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας».

Ως προς τη μεθοδολογία, που ακολουθούσε, αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Δήθεν εξελιγμένα φάρμακα

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης. Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν 65 μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις