Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Αύγουστος Κορτώ σύζυγος: «Την πρώτη φορά που είδα δυο κορίτσια να φιλιούνται, απόρησα»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αύγουστος Κορτώ σύζυγος: «Την πρώτη φορά που είδα δυο κορίτσια να φιλιούνται, απόρησα»

Αύγουστος Κορτώ σύζυγος: Ο Αύγουστος Κορτώ και ο επί πολλά χρόνια σύντροφος του, Τάσος παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη.

Αύγουστος Κορτώ σύζυγος: Τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του μοιράστηκε μέσω Facebook o Αύγουστος Κορτώ, δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία αγκαλιά με τον σύζυγό του, Τάσο Σαμουηλίδη. Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Την πρώτη φορά που είδα δυο κορίτσια να φιλιούνται – θα ‘μουν γύρω στα είκοσι – απόρησα. Ως ομοφυλόφιλος, δεν καταλάβαινα την ερωτική διάσταση των γυναικών. Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε να καταλάβω – η μία απ’ τις δυο ήταν φίλη μου.

Έκτοτε, η ζωή μου ήταν μια ατέλειωτη σειρά από μαθήματα – άλλα με το γλυκό, άλλα ως χαστούκια. Και πώς αλλιώς;
Το ξένο, το άλλο από σένα, είναι λογικό να σε γεμίζει απορία – ακόμα κι ανασφάλεια, και φόβο. Ωστόσο, κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα καταλάβεις: υπάρχουν γιατί υπάρχουν, γιατί ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, κι η ζωή χωράει τα πάντα.
Η αγάπη, δεν σηκώνει – κι ούτε χρειάζεται – ερμηνεία».

Αύγουστος Κορτώ σύζυγος: Είχε κοινοποιήσει τον γάμο του!

Ο Αύγουστος Κορτώ και ο επί πολλά χρόνια σύντροφος του, Τάσος παντρεύτηκαν στη Νέα Υόρκη. Με την επιστροφή τους στην Ελλάδα αποφάσισαν να το ανακοινώσουν. Το έκανε ο συγγραφέας μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook. “Μία μειονότητα μας κατηγόρησε για την κοινοποίηση του γάμου μας. Συζητώντας το όμως με τον άνδρα μου αναγνωρίσαμε, ότι αν και έχει μια ιδιωτική διάσταση και ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, αποτελεί και ένα πρώτο βήμα -για άτομα που ίσως βρίσκονται ή βρεθούν στην ίδια θέση- να καταλάβουν ότι δεν είναι κάτι ανέφικτο ο γάμος ή το σύμφωνο, αν και εγώ θα συνεχίσω να επιμένω για το γάμο μέχρι να καλυφθούν τα ζητήματα που αφήνει κενά αυτό το σύμφωνο. Ότι είναι και πρέπει να είναι μέσα στα θεμελιώδη δικαιώματά τους”, δήλωνε ο συγγραφέας στο περιοδικό Antivirus.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις