Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

20

Ιουνίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρώην σύντροφος 34χρονης Ιωάννας: «Χωρίσαμε τρεις μέρες πριν την επίθεση με βιτριόλι»
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην σύντροφος 34χρονης Ιωάννας: «Χωρίσαμε τρεις μέρες πριν την επίθεση με βιτριόλι»

Πρώην σύντροφος 34χρονης Ιωάννας: Η 35χρονη, που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη και φέρεται να αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης.

Πρώην σύντροφος 34χρονης Ιωάννας: Νέα στοιχεία από την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μετά τη μαρτυρία γείτονα της Ιωάννας στο Μοσχάτο σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταγεγραμμένες ύποπτες κινήσεις μιας μυστηριώδους γυναίκας στις 22, στις 24 Ιανουαρίου και στις 27 Ιανουαρίου, το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι καταθέσεις του πρώην φίλου της Ιωάννας με τον οποίο διατηρούσε, όπως τόνισε ο ίδιος ερωτική σχέση, μέχρι την Κυριακή 17 Μαΐου, αλλά και φίλης του θύματος. Υπενθυμίζεται ότι για την επίθεση με το βιτριόλι κατηγορείται μία 35χρονη οι κινήσεις της οποίας έχουν καταγραφεί στο διαβιβαστικό της αστυνομίας σύμφωνα με το οποίο η κατηγορούμενη που «κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση» φαίνεται να έλαβε σειρά μέτρων ώστε να καλύψει τα ίχνη της.

Η 35χρονη, που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη και φέρεται να αρνείται ότι είναι η δράστιδα της επίθεσης, έχει καταγραφεί από αρκετές κάμερες στην είσοδο της εργασίας της 34χρονης λογίστριας, αλλά και γύρω από αυτήν, τόσο την προηγουμένη της επίθεσης, που πιθανολογείται ότι έκανε πρόβα, όσο και την ίδια μέρα.

Πρώην σύντροφος 34χρονης Ιωάννας: Τι κατέθεσε στις αρχές

Μεταξύ των ατόμων που κατέθεσαν στην υπόθεση της επίθεσης με το βιτριόλι ήταν ο πρώην φίλος του θύματος ο οποίος δήλωσε στην αστυνομία ότι από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι και την Κυριακή 17 Μαΐου 2020, διατηρούσε ερωτική σχέση με την 34χρονη. Στην κατάθεσή του ο πρώην φίλος της 34χρονης αναφέρει: «Το βράδυ της Κυριακής ήταν η τελευταία φορά που την είδα».

Απαντώντας στην ερώτηση με ποιο τρόπο διέκοψαν τις σχέσεις τους είπε,

«Τον Ιανουάριο του 2020 μου ζήτησε να μεταφέρω τα αρχεία της τηλεφωνικής συσκευής μέσω του φορητού υπολογιστή σε έναν δικό της εξωτερικό δίσκο καθώς είχε σκοπό να αγοράσει καινούργια τηλεφωνική συσκευή. Εγώ σύνδεσα το κινητό της τηλέφωνο με τον υπολογιστή μου, μετέφερα σε αυτόν τα αρχεία και εν συνεχεία από αυτόν τα μετέφερα στο σκληρό δίσκο. Έπειτα από τρεις ημέρες διαπίστωσα ότι κάποιες φωτογραφίες από τα αρχεία του κινητού τηλεφώνου της, είχαν παραμείνει στον υπολογιστή μου. Υπήρχαν φωτογραφίες από ταξίδια της, από διάφορες δραστηριότητες της, αλλά ανάμεσα σε αυτές υπήρχε και η φωτογραφία ενός γυμνού άντρα οποίος είχε τατουάζ που κάλυπτε το στήθος και τον ώμο του και δύο τατουάζ πιστόλια στην βουβωνική χώρα.

Της είπα ότι δεν γουστάρω να σχολιάζουν οι πρώην της

Υπέθεσα ότι ήταν κάποιος πρώην σύντροφός της και δεν έδωσα σημασία και δεν της είπα τίποτα για αυτές τις φωτογραφίες. Στις 15 Μαΐου 2020 παρατήρησα ότι σε μια πρόσφατη φωτογραφία της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, είχε σχολιάσει ο άντρας της φωτογραφίας που σας προανέφερα, ο οποίος είχε το όνομα (…) στο προφίλ του. Είδα τις φωτογραφίες στο προφίλ του και αναγνώρισα το τατουάζ του. Από τις φωτογραφίες του προφίλ του υπέθεσα πως αυτό το άτομο ήταν παντρεμένο καθώς είχε και πολλές φωτογραφίες με μία συγκεκριμένη νεαρή γυναίκα και σε κάποιες από αυτές φορούσε νυφικό. Στο σχόλιο που της έκανε αυτή απάντησε με καρδούλα, θύμωσα και της είπα ότι γνωρίζω πως αυτός ήταν κάποιος πρώην της και δεν γουστάρω να κάνουν σχόλια οι πρώην της.

Εκείνη το αρνήθηκε και μετά προσπάθησα ανεπιτυχώς με ένα ψέμα να δικαιολογήσω από που το γνώριζα, αυτή με έδιωξε από το σπίτι. Την περασμένη Κυριακή αφού με κατηγορούσε μέσω μηνυμάτων ότι έψαξα το σκληρό της δίσκο, της αποκάλυψα ότι οι φωτογραφίες είχαν μείνει αποθηκευμένες στον υπολογιστή μου. Μέσω βίντεο κλήσης με έβαλε να τις διαγράψω και έπειτα δεν ξαναμιλήσαμε».

Το δικαστήριο της Ιωάννας με πρώην

Συνεχίζοντας ο πρώην φίλος της Ιωάννας είπε ότι επισκέφθηκε την 34χρονη στο νοσοκομείο αφού τον ενημέρωσε φίλη τους για την επίθεση. «Αφού μου επέτρεψαν οι γιατροί να την δω, μιλήσαμε και η ίδια μου είπε ότι μάλλον ήταν κάποια τυχαία γυναίκα αυτή που της επιτέθηκε και όχι κάποια με την οποία είχε αντιδικία». Απαντώντας στην ερώτηση αν γνώριζε αν η Ιωάννα είχε κάποια αντιδικία τόνισε ότι ήξερε ότι «εκκρεμούσε ένα δικαστήριο με έναν πρώην σύντροφό της που την χτύπησε, αλλά δεν είχαν επαφές. Δεν μου είπε λεπτομέρειες ποτέ για αυτόν.» Επίσης, σημείωσε ότι από όσα γνωρίζει η Ιωάννα «δεν είχε δεχθεί απειλές από οποιοδήποτε».

Η κατάθεση της φίλης της Ιωάννας

Κατάθεση στις αρχές έδωσε και φίλη της Ιωάννας η οποία γνωρίστηκαν σε σχολή χορού το 2016 και έκτοτε ξεκίνησαν να κάνουν καλή παρέα. Στην κατάθεση ξεκινά αναφέροντας ότι η τελευταία φορά που είδε το θύμα ήταν το Σάββατο όταν πήγαν για μπάνιο οι δυο τους στη Βουλιαγμένη. Τότε η Ιωάννα την ενημέρωσε ότι χώρισε με τον φίλο της «ύστερα από έναν καβγά που είχαν». Και συνέχισε: «Γενικά στη διάρκεια της σχέσης τους είχαν αρκετές φορές διαφωνήσει από ότι ξέρω αλλά στο τέλος πάντα τα έβρισκαν».

Απαντώντας στην ερώτηση αν γνωρίζει ποια ήταν η αιτία του χωρισμού είπε: «Από ότι μου είπε η Ιωάννα ο (φίλος της) είχε δει χωρίς την άδειά της κάποια αρχεία που είχε σε έναν σκληρό δίσκο. Συγκεκριμένα είδε φωτογραφίες από ταξίδια που είχε πάει παλιότερα, φωτογραφίες που είχε με φίλους και με πρώην σχέσεις της. Αυτό το πράγμα ενόχλησε πολύ την Ιωάννα και για το λόγο αυτό τσακώθηκαν και χώρισαν από ό,τι ξέρω».

Και συνέχισε: «Δεν πιστεύω ότι η Ιωάννα ήταν κάπου μπλεγμένη. Αντίθετα ξέρω ότι είχε ανέβει πολύ στη δουλειά της τον τελευταίο καιρό και την εκτιμούσε ιδιαίτερα και ο προϊστάμενός της και οι συνάδελφοί της. Επίσης δεν ξέρω να είχε κάποια πρόσφατη αντιδικία με κάποιον. Υπήρχε βέβαια ένα παλιό περιστατικό με μία πρώην σχέση της τον (…) το οποίο είχε καταγγελθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Μοσχάτου, αλλά αυτό ήταν το 2017 και από όσο ξέρω μετά τη μήνυση που έκανε η Ιωάννα στον (…) αυτός δεν την ξαναενόχλησε.

Βιτριόλι: Μαρτυρία γείτονα της 34χρονης Ιωάννας – Την παρακολουθούσε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις