Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Συνταγματική αναθεώρηση Ρωσία: Πεπεισμένος ο Πούτιν για το “ναι” των πολιτών
ΚΟΣΜΟΣ

Συνταγματική αναθεώρηση Ρωσία: Πεπεισμένος ο Πούτιν για το “ναι” των πολιτών

Συνταγματική αναθεώρηση Ρωσία: Η σημερινή δημόσια εμφάνιση του Ρώσου πρόεδρου ήταν η δεύτερη σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού.

Συνταγματική αναθεώρηση Ρωσία: Ο Ρώσος πρόεδρος και επί της ευκαιρίας της 30ης επετείου της Ημέρας της Ρωσίας, δήλωσε πως πιστεύει ότι η πλειοψηφία των Ρώσων υποστηρίζει τις προταθείσες συνταγματικές τροπολογίες, οι οποίες στην περίπτωση που εγκριθούν θα του εξασφαλίσουν την παραμονή του  στην προεδρία έως το 2036. Στις 25 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, ο 67χρονος Βλαντιμίρ Πούτιν, που βρίσκεται στο τιμόνι της προεδρίας από το 2000, κατόπιν ψηφοφορίας σε πανεθνική κλίμακα για την συνταγματική αναθεώρηση, έχει την πεποίθηση πως θα παραμείνει στο Κρεμλίνο για δύο θητείες ακόμη, εξαετούς διάρκειας η κάθε μια, μετά το 2024 που ολοκληρώνεται κανονικά η παραμονή του στην προεδρία.

«Έχουμε έναν κοινό ιστορικό κώδικα, θεμέλια της ηθικής. Σεβασμό προς τους γονείς και την οικογένεια και αγάπη για την γη μας», ανέφερε ο Πούτιν κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής. «Αυτά είναι τα θεμέλια που καθορίζουν τον χαρακτήρα και την μοίρα του λαού μας, την ανάπτυξη της χώρας και σήμερα και στο μέλλον. Γι’ αυτό είναι νομοτελειακό που ακούγονταν τόσο συχνά οι προτάσεις να συμπεριληφθούν οι θεμελιώδεις αυτές βασικές αρχές στο Σύνταγμα της Ρωσίας. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή τη θέση συμμερίζεται και υποστηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών μας», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η σημερινή δημόσια εμφάνιση του Ρώσου πρόεδρου ήταν η δεύτερη σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός λόγω των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού, τα οποία περιόρισαν τις εμφανίσεις του. Αναμένεται ξανά η παρουσία του στις 24 Ιουνίου στην παρέλαση της 9ης Μαΐου για την επέτειο της Νίκης κατά του χιτλερικού φασισμού, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις