Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 35χρονη βιτριόλι νέα: Το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης και ο διάλογος με την εταιρεία ταξί
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

35χρονη βιτριόλι νέα: Το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης και ο διάλογος με την εταιρεία ταξί

35χρονη βιτριόλι νέα: Η κατηγορούμενη, που κρατείται, είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της.

35χρονη βιτριόλι νέα: Ένα βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης της 35χρονης, που φέρεται να είναι η δράστρια της επίθεσης με βιτριόλι, κατά της 34χρονης Ιωάννας, στην Καλλιθέα, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο, από την αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή της γυναίκας μόλις 50 μέτρα μακρυά από το σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου, διακρίνεται η 35χρονη να περπατά, όταν την πλησιάζει ένας από τους αστυνομικούς πάνω σε μοτοσικλέτα και της ζητά να τους ακολουθήσει. Η γυναίκα επιταχύνει το βήμα της και συνεχίζει να προχωρά, ενώ στη συνέχεια φαίνονται και δύο ακόμα αστυνομικοί να την ακολουθούν, ώσπου τελικά τη συλλαμβάνουν.

Η 35χρονη γυναίκα που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου εμφανίστηκε σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών ψυχρή και ψύχραιμη.  Ο εισαγγελέας της απήγγειλε κατηγορίες για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας στην 35χρονη που σύμφωνα με τις πληροφορίες εμφανίστηκε ψύχραιμη και ψυχρή.

34χρονη βιτριόλι: Οι απίστευτες δικαιολογίες

Όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει τι έχει πάθει η Ιωάννα, απάντησε ψυχρά: “Ναι ξέρω τι έχει πάθει” και μάλιστα συμπλήρωσε ότι την είχε ενημερώσει μια ξαδέρφη της, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον άνδρα με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση, τον απέκλεισε από το ενδεχόμενο οποιαδήποτε πράξη του να είχε σχέση με τη δική της δράση. Στην ερώτηση γιατί είχε αγοράσει περούκα, η 35χρονη φέρεται να απάντησε ότι δεν είχε δεν είχε πετύχει η βαφή στα μαλλιά της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα. Επιπλέον, στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι η 34χρονη στην Καλλιθέα, εκείνη φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της!

Η 35χρονη πέφτει στα χέρια των Αρχών

35χρονη βιτριόλι: Το βίντεο από την επίθεση σοκάρει

Το πρώτο βίντεο με την 35χρονη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Το βίντεο αποκάλυψε η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και δείχνει την 35χρονη δράστιδα από κάμερα ασφαλείας να εμφανίζεται, φορώντας περούκα και καπαρντίνα, και να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί από την περιοχή, όπου βρίσκεται το γραφείο της 34χρονης Ιωάννας που δέχθηκε την επίθεση, στην Καλλιθέα. Το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας είχε καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου (μία ημέρα πριν). Η γυναίκα πιθανότατα προσπάθησε να κάνει την επίθεση εκείνη την ημέρα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην αρχή παρουσιάζεται ένα βίντεο από τις 19 Μαΐου, ώρα 09:20. Η 35χρονη, φορώντας καπαρντίνα και περούκα, πλησιάζει το ταξί διαφυγής της που η ίδια έχει καλέσει από τηλεκάρτα. Ενημερώνει τον οδηγό ότι αυτή είναι η πελάτισσα που θα παραλάβει και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την επίθεσή της. Την ίδια ώρα, στο απέναντι ρεύμα της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα, η 34χρονη Ιωάννα καταφθάνει με το κόκκινο όχημά της και παρκάρει. Η γυναίκα με την καπαρντίνα διακρίνεται στο βίντεο να τρέχει να την προλάβει. Ενα λεωφορείο και ένας εργάτης τής κλείνουν τον δρόμο και καθυστερεί για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η επίθεση ματαιώνεται.

Ίδιες μελετημένες κινήσεις

Στο δεύτερο βίντεο, από την Τετάρτη 20 Μαΐου, ημέρα της επίθεσης, φαίνεται η 35χρονη να επιστρέφει στο σημείο όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίθεση. Φοράει ξανά τα ίδια ρούχα και ακολουθεί τις ίδιες μελετημένες κινήσεις. Αποφεύγει να κινηθεί κοντά στο πεζοδρόμιο, όπου οι κάμερες των καταστημάτων είναι εστιασμένες. Ενημερώνει ξανά τον οδηγό ταξί πως αυτή είναι η πελάτισσα που πρόκειται να παραλάβει. Σε αυτό το βίντεο της 20ης Μαΐου δεν φαίνεται η άφιξη του θύματος, που όμως έχει καταγραφεί σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας την ημέρα της επίθεσης. Ώρα 09:20: Η γυναίκα με την καπαρντίνα έχει πραγματοποιήσει την επίθεση με βιτριόλι και αποχωρεί τρέχοντας από το σημείο. Στα χέρια της κρατά το δοχείο στο οποίο υπήρχε το βιτριόλι. Επιβιβάζεται στο ταξί και φεύγει.

35χρονη βιτριόλι: Ο διάλογος με την εταιρεία ταξί

Φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης με το βιτριόλι φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr. Χαρακτηριστικό του μελετημένου σχεδίου είναι και ο διάλογος που είχε με την εταιρεία που παρήγγειλε το ταξί παρουσιαζόμενη ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου.Όπως προκύπτει από τον διάλογο της 35χρονης με το ταξί, η γυναίκα εμφανίστηκε ως Ελληνοαμερικανίδα με το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου. Μάλιστα, για να δικαιολογήσει την κλήση από τηλεκάρτα, είπε ότι έχει βλάβη το κινητό της, κάλεσε το ταξί για την επόμενη μέρα και ζήτησε να το προπληρώσει.

Τι είπε ο σύντροφος

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση του 40χρονου συντρόφου της 35χρονης για τον οποίο η ίδια νόμιζε ότι την απατά με το θύμα εξαιτίας ενός αιτήματος φιλίας στο Facebook: «Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα. Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη, η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Τα λάθη και το σοκ των συγγενών

Πώς είναι η 34χρονη μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής χειρουργικής του Λάτσειου Κέντρου στο «Θριάσιον» Νοσοκομείο, Μαρία Καλόφωνου για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης Ιωάννας, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Η άτυχη γυναίκα έχει υποβληθεί ήδη σε τρία χειρουργεία με τελευταίο αυτό του Σαββάτου, ενώ τα επόμενα αναμένονται να πραγματοποιηθούν σε δέκα μέρες. «Είναι αγωνίστρια», υποστήριξε η κυρία Καλόφωνου.

Την ψυχολογική της κατάσταση διαχειρίζεται ομάδα ψυχολόγων του νοσοκομείου, η οποία είναι της άποψης πως πρέπει να δίνονται όλες οι πληροφορίες στο θύμα, αλλά με το σωστό τρόπο. Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της, οι βλάβες στο πρόσωπο είναι βαθιές κι έχουν χαθεί στοιχεία του δέρματος που δεν αναπληρώνονται. «Θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε με αυτά που έχουμε, συστηματικά χωρίς βιασύνη», σημείωσε η κυρία Καλόφωνου και πρόσθεσε πως κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί και αν θα επανέλθει πλήρως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις