Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σύλληψη Έβρος: Στα χέρια των αρχών σεσημασμένος διακινητής μεταναστών
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη Έβρος: Στα χέρια των αρχών σεσημασμένος διακινητής μεταναστών

Σύλληψη Έβρος: Με πυροβολισμούς στον αέρα και στο αυτοκίνητο σταμάτησαν αστυνομικοί επικίνδυνο Σύρο διακινητή σε δασικά περιοχή του Έβρου με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο μεταναστών.

Σύλληψη Έβρος: Με πυροβολισμούς στον αέρα αρχικά και στο αυτοκίνητο στη συνέχεια, που στοίχισαν τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό δύο παράτυπων μεταναστών, κατάφεραν οι αστυνομικοί τους Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων του Έβρου, να αποφύγουν βαρύ τραυματισμό και να ακινητοποιήσουν αφηνιασμένο Σύρο διακινητή, σε δασική περιοχή του Έβρου! Εν τέλει, στο σοβαρό επεισόδιο, το οποίο ανακοινώθηκε με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών, οι αστυνομικοί κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες στον Σύρο διακινητή παράτυπων μεταναστών, μέλος κυκλώματος που εδρεύει στην Τουρκία και να μεταφέρουν για βραχεία νοσηλεία-πήραν αμέσως εξιτήριο- στο νοσοκομείο τους δύο ελαφρά τραυματίες.

Γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, ο 34χρονος Σύρος, που διαμένει στη χώρα μας καιρό τώρα, είναι σεσημασμένος. Είχε συλληφθεί και κατηγορηθεί για αντίσταση, απείθεια και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ και παλαιότερα. Το θρίλερ, με τον Σύρο διακινητή να πατάει γκάζι και να εμβολίζει το περιπολικό των αστυνομικών, ξεκίνησε το μεσημέρι της 6ης Ιουνίου, σε δασική περιοχή του Έβρου, όπως προαναφέρθηκε όταν εντοπίστηκε και κρίθηκε ύποπτος ο οδηγός τζιπ, ο οποίος όπως αποδείχθηκε μετέφερε στοιβαγμένους σαν σακιά, κυριολεκτικά, 13 παράτυπους μετανάστες, που είχαν περάσει στο ελληνικό έδαφος από άγνωστο σημείο των συνόρων με την Τουρκία.

 

Σύλληψη Έβρος: Επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης, «οδηγώντας το παραπάνω όχημα, δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης πληρώματος περιπολικού, αποτελούμενο από δύο αστυνομικούς,  επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο και να συλλάβουν το δράστη, ένας εξ αυτών πραγματοποίησε βολές εκφοβισμού στον αέρα και βολές ακινητοποίησης του αυτοκινήτου, το οποίο τελικά ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο». Ακολούθως οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία,  διαπίστωσαν ότι μετέφερε δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, δύο εκ των οποίων είχαν τραυματισθεί ελαφρά στο γλουτό και στο μηρό προφανώς από τους πυροβολισμούς. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν. Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Πυκνώνουν οι παράνομες διακινήσεις

Γεγονός είναι ότι όλο και πυκνώνουν οι παράνομες διακινήσεις αλλοδαπών από Τουρκία στη  χώρα μας, μετά τα δραματικά γεγονότα στον ΄Εβρο του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν μετά την απόπειρα μαζική εισβολής και την επιτυχημένη απάντηση των ελληνικών Αρχών, είχαν μειωθεί. Βραδινές ώρες της 7/8-6-2020 στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνελήφθη άλλος  αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε  μη νόμιμους μετανάστες. Στην Εγνατία Οδό (ύψος Κομοτηνής), οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στη συνέχεια, το όχημα προσέκρουσε στο στηθαίο και τις προστατευτικές μπάρες της οδού και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κλεμμένες από Αττική οι πινακίδες

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον οδηγό – διακινητή. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή τον Μάρτιο του 2020 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής. Σημειώνεται από την Αστυνομία,  ότι ο δράστης στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας. Στις 5 Ιουνίου,  το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνελήφθησαν  δύο  αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 33 και 20 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με όχημα τύπου van , έντεκα  μη νόμιμους μετανάστες.

Εξετράπη το όχημα

Ο 33χρονος οδηγός και ο  20χρονος συνοδηγός, μέλη κυκλώματος διακινητών, δεν σταμάτησαν σε σήμα των αστυνομικών. Οι τελευταίοι τους ακολούθησαν και σε παράδρομο της παλαιάς εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης – Συνόρων, εξετράπη  το όχημα σε παρακείμενο αγροτεμάχιο. Στη συνέχεια, ο οδηγός διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψη. Ο 33χρονος οδηγός, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, τραυματίσθηκε από το τροχαίο και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Κατασχέθηκε το παρακάτω όχημα.

Δείτε ακόμη

Εξελίξεις: Προσαγωγή γυναίκας για την επίθεση με το βιτριόλι
Ατελείωτες ουρές ξανά στην Υπηρεσία Ασύλου – Κανένα μέτρο, στο σημείο ο Μηταράκης
Επικίνδυνη χαλάρωση: 246 «έσπασαν» την καραντίνα, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις