Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιωάννα βιτριόλι νέα: Προσήχθη μία γυναίκα για την επίθεση
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Προσήχθη μία γυναίκα για την επίθεση

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Στην προσαγωγή μίας γυναίκας, βασικής υπόπτου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος 34χρονης στην Καλλιθέα, προχώρησε η αστυνομία.

Ιωάννα βιτριόλι νέα: Εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι σε 34χρονη στην Καλλιθέα, με την προσαγωγή μίας γυναίκας ύποπτης για το συμβάν. Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη για την υπόθεση γυναίκα η οποία κρατείται στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 35χρονη η οποία δεν έχει ομολογήσει για την επίθεση. Το στοιχείο που φέρεται να την πρόδωσε είναι η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να τηλεφωνήσει στην εταιρεία ραδιοταξί που τη μετέφερε προς και από το σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η γυναίκα που προσήχθη προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναμένεται να προσαχθεί μία ακόμα γυναίκα. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 20η Μαΐου, η 34χρονη Ιωάννα έπεσε θύμα επίθεσης με καυστικό υγρό τη στιγμή που περίμενε το ασανσέρ στο κτίριο της εταιρείας όπου εργάζεται, στη λεωφόρο Θησέως, στην Καλλιθέα. Αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους έδειξαν ότι το καυστικό υγρό ήταν βιτριόλι. Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών διεξήγαγε έρευνες με βάση τις σαρώσεις κινητών τηλεφώνων, εικόνες από βίντεο καμερών ασφαλείας, ενώ κατάθεση έδωσε και το ίδιο το θύμα.

Τα λάθη της ύποπτης

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντυπωσιαστεί από τη μεθοδικότητα της μυστηριώδους γυναίκας η οποία είχε καταστρώσει με εντυπωσιακή ακρίβεια τις κινήσεις της, είχε εντοπίσει τα καρτοτηλέφωνα με τα οποία θα έκανε τις κλήσεις, απέφυγε να προχωρήσει σε χρήση του κινητού της και έκρυψε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Τα λάθη που έκανε ήθελαν χρόνο, αναλύσεις και μεγάλη σκέψη για να εντοπιστούν. Ωστόσο έφτασαν στα ίχνη της βασικής υπόπτου από σειρά πληροφοριών κι ύστερα από τον διαδοχικό αποκλεισμό άλλων σεναρίων κι άλλων προσώπων για τους οποίους διαπιστώθηκε ότι είχαν ισχυρά άλλοθι.

Τα πρώτα ίχνη της μυστηριώδους γυναίκας καταγράφονται το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου. Δύο μέρες δηλαδή πριν από την επίθεση και μία πριν από την ενέδρα που απέφυγε η 34χρονη Ιωάννα την τελευταία στιγμή. Η δράστρια εμφανίζεται στην οδό Ακαδημίας χωρίς να λαμβάνει μέτρα προφύλαξης, καταγράφεται από κάμερα ασφαλείας και καλεί από καρτοτηλέφωνο της περιοχής ραδιοταξί για την περιμένει την επόμενη μέρα στη λεωφόρο Θησέως. Και φυσικά, γνώριζε ότι το κινητό τηλέφωνο θα μπορούσε να την κάψει. Γι’ αυτό και φρόντισε να το απενεργοποιήσει το διάστημα που θα έστηνε καρτέρι και θα χτυπούσε με το καυστικό υγρό το θύμα της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις