Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αρκτούρος Θεόφιλος: Απελευθερώθηκε η αρκούδα που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα
ΕΛΛΑΔΑ

Αρκτούρος Θεόφιλος: Απελευθερώθηκε η αρκούδα που είχε πιαστεί σε παράνομη παγίδα

Αρκτούρος Θεόφιλος: Στον απεγκλωβισμό παγιδευμένης αρκούδας που είχε πιαστεί σε αυτοσχέδια παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα στο Ροδίτη Σερβίων Κοζάνης προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. 

Αρκτούρος Θεόφιλος: Στον απεγκλωβισμό παγιδευμένης αρκούδας που είχε πιαστεί σε αυτοσχέδια παράνομη παγίδα για αγριογούρουνα στο Ροδίτη Σερβίων Κοζάνης προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Μαΐου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Το μεσημέρι της Τετάρτης κάτοικοι της περιοχής είχαν εντοπίσει την αρκούδα σε ρέμα λίγο έξω από το χωριό. Η αρσενική αρκούδα προσπαθούσε να απελευθερωθεί καθώς είχε πιαστεί από το πόδι. Οι κάτοικοι και η Πρόεδρος της κοινότητας ενημέρωσαν τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και άμεσα προχώρησαν στον απεγκλωβισμό της αρκούδα με την παρουσία της Δασικής Υπηρεσίας Κοζάνης, της Θηροφυλακής και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Κοζάνης. Μπορεί το σημείο να ήταν δύσβατο, ωστόσο η ΟΑΕ μπόρεσε να πλησιάσει αρκετά κοντά της και να την αναισθητοποιήσει με επιτυχία.

Αφού αφαιρέθηκε η παγίδα, ο κτηνίατρος της οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ περιποιήθηκε τα τραύματα που είχε στο λαιμό της και στο πόδι της και στη συνέχεια της καθάρισε τις πληγές που είχαν δημιουργηθεί στην προσπάθειά της να απελευθερωθεί. Της τοποθετήθηκε ορός και έπειτα από λίγη ώρα ξύπνησε και έτρεξε και πάλι ελεύθερη. Ευτυχώς η επέμβαση της ΟΑΕ στέφθηκε με επιτυχία και ο Θεόφιλος, όπως ονομάστηκε, γλύτωσε τα χειρότερα, αφού αν δεν απελευθερωνόταν άμεσα θα έχανε τη ζωή του τις επόμενες ώρες. Να ενημερώσουμε πως τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές αποτελούν κίνδυνο για ακόμη μεγαλύτερα άγρια ζώα αλλά και για τον άνθρωπο, καθώς μπορεί να τραυματίσουν κάποιον επισκέπτη πεζοπόρο. Για αυτό το λόγο η Δασική Υπηρεσία αναμένεται να προβεί σε μήνυση κατά αγνώστου. Κλείνοντας με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι η επιβίωση της αρκούδας συνδέεται με την υγεία των δασών. Προστατεύοντας τον πληθυσμό τους προστατεύουμε το περιβάλλον.

Δείτε ακόμη

Viral: Η στιγμή που ένοικοι πιάνουν στα πράσα διαρρήκτες στη Νέα Σμύρνη
Ενδεχόμενη νέα καραντίνα στην Ξάνθη
Τρομακτικό βίντεο από την Κρήτη – 24χρονος εκσφενδονίζεται στον αέρα και καταλήγει στην άσφαλτο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις