Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

13

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σκύλος μύρισε ναρκωτικά: Ο “Ακύλας” έβγαλε πάλι λαβράκι
ΕΛΛΑΔΑ

Σκύλος μύρισε ναρκωτικά: Ο “Ακύλας” έβγαλε πάλι λαβράκι

Σκύλος μύρισε ναρκωτικά: Από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου συνελήφθησαν δύο ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Σκύλος μύρισε ναρκωτικά: Ο «Ακύλας», ο ειδικά εκπαιδευμένος για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών από τις πιο ευφάνταστες κρυψώνες…ξετρύπωσε «μπισκότα» και «παπαρούνες»! Μόνο που τα δύο προαναφερόμενα δεν ήταν αυτά που γνωρίζουμε όλοι.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι λιχουδιές, ήταν στην πραγματικότητα μπισκότα κάνναβης και η παπαρούνα, η υπνοφόρος μήκωνος, που εμπίπτει στο Νόμο Περί Ναρκωτικών. Μαζί με αυτά, ποσότητες κάνναβης, χασισελαίου, δενδρύλλια, εξοπλισμός καλλιέργειας κάνναβης και αρκετά άλλα. Είναι στοιχεία που συνθέτουν την υπόθεση σύλληψης δύο ημεδαπών από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πολυγύρου, Σε Χαλκιδική Και Θεσσαλονίκη, για καλλιέργεια, κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της στοχευμένης έρευνας εντοπίστηκε ο πρώτος ημεδαπός σε περιοχή της Χαλκιδικής και σε έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Ακύλα» της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 293 γραμμαρίων, που ήταν καλά κρυμμένη στο εσωτερικό του οχήματος και δύο συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 4,09 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, αλλά και σε αγροικία, που χρησιμοποιούσε σε περιοχή της Χαλκιδικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Εκατόν έντεκα γραμμάρια κάνναβης,

δύο αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης,

επτά δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενός  μέτρου, που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες στη σοφίτα της οικίας του,αλλά και αντιίμενα που εμπίπτουν στο Νόμο Περί Αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, 3 αρχαία νομίσματα και 5 τμήματα αγγείων.

Επίσης, μία κυνηγετική καραμπίνα,

εξοπλισμός για την καλλιέργεια κάνναβης (μετασχηματιστής, λαμπτήρας, χρονοδιακόπτης κ.α.) και

δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης.

Ο προμηθευτής

Από την έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι την ποσότητα κάνναβης, που είχε κρυμμένη στο αυτοκίνητο, την είχε προμηθευτεί νωρίτερα από τον δεύτερο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τι κατασχέθηκε

Οκτώ  συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 1 κιλού και 597 γραμμαρίων, μπισκότα κάνναβης συνολικού βάρους 299 γραμμαρίων,

5 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους 127,8 γραμμαρίων, 3 σύριγγες που περιείχαν χασισέλαιο συνολικού βάρους 130 ml,

6 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1 μέτρου,

120 φυτά υπνοφόρου μήκωνος (παπαρούνα) και

ένα κλειστό κύκλωμα καταγραφής με δύο κάμερες και σύστημα ελέγχου.

Επίσης, κατασχέθηκαν 2 οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες για την παράνομη δραστηριότητα τους και συνολικά το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις