Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Bundesliga 1 & 2: «Καυτές» αναμετρήσεις στο γερμανικό πρωτάθλημα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Bundesliga 1 & 2: «Καυτές» αναμετρήσεις στο γερμανικό πρωτάθλημα

Bundesliga 1 & 2: Στο Φράιμπουργκ η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί την Γκλάντμπαχ, σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα «ο θάνατός σου η ζωή μου», ενώ η Μπόχουμ υποδέχεται την Σαν Πάουλ όπου και οι δύο θέλουν τη νίκη προκειμένου να εξασφαλίσουν την απευθείας παραμονή.

Bundesliga 1 & 2: Με ένα ματς «φωτιά» ανοίγει απόψε η αυλαία της 20ης αγωνιστικής στην Bundesliga. Στο Φράιμπουργκ η ομώνυμη ομάδα θα υποδεχτεί την Γκλάντμπαχ, σε ένα ματς που έχει χαρακτήρα «ο θάνατός σου η ζωή μου». Οι γηπεδούχοι δίνουν τα ρέστα τους για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να εξασφαλίσουν μία θέση στην τετράδα και την έξοδό τους στο Champions League. Με την επανέναρξη η Φράιμπουργκ έχει βάλει μόλις δύο βαθμούς στο σακούλι και δείχνει ότι το όνειρο της Ευρώπης έχει αρχίσει να απομακρύνεται για τα καλά. Άλλωστε και το πρόγραμμα ως το φινάλε δεν την ευνοεί, αφού καλείται να αντιμετωπίσει και τις Μπάγερν Μονάχου, Χέρτα, και Βόλφσμπουργκ τις επόμενες αγωνιστικές, πέραν του επίσης δύσκολου ματς με την Γκλάντμπαχ.

Από το ματς αυτό θα λείψει ο στόπερ Γκούλντε, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του βασικού μέσου Χάμπερερ. Απ’ την άλλη τα «πουλάρια» δεν ξεκίνησαν ιδανικά αφού είχαν μόλις έναν πόντο στα δύο πρώτα ματς, ωστόσο «ξέσπασαν» κόντρα στην Ουνιόν με 4-1 και δείχνουν ότι βρήκαν τον καλό τους εαυτό. Το ματς με τη Φράιμπουργκ είναι κομβικό για την τετράδα και καλούνται να πάρουν τους τρεις πόντους, αφού υπάρχει μπροστά και το δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Μπάγερν Μονάχου. Από την Γκλάντμπαχ θα λείψει ξανά ο επιθετικός Εμπολό, οι μέσοι Στρομπλ, Ζακάρια και ο μπακ χαφ Τζόνσον. Αντίθετα, επιστρέφουν οι Γιάντσκε, Ράφαελ.

Bundesliga 1 & 2:Σε φόρμα η Σαντχάουζεν

Στα ματς που ανοίγουν την αυλαία της 30ης αγωνιστικής στην Bundesliga 2 η Μπόχουμ υποδέχεται την Σαν Πάουλι και η Γκρόιτερ Φιρτ την Σαντχάουζεν. Το πρώτο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατό την απευθείας παραμονή, μιας και απέχουν 6 και 5 πόντους αντίστοιχα από τη 16η θέση που οδηγεί σε μπαράζ. Η Μπόχουμ είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει επτά ματς αήττητη, ενώ απ’ την άλλη η Σαν Πάουλι έχει πέντε πόντους σε τέσσερα ματς μετά τη διακοπή.

Στο άλλο ματς η Γκρόιτερ Φιρτ είναι κοντά στη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής (χωρίς μπαράζ) και θα επιδιώξει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτόν τον στόχο. Απ’ την άλλη η Σαντχάουζεν είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, αφού μάζεψε επτά βαθμούς στα τρία τελευταία της ματς και ξέφυγε για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού. Είναι πιο άνετη, αλλά το +6 από τα μπαράζ παραμονής δεν της εξασφαλίζει κάτι.

Δείτε ακόμη

Superleague Ολυμπιακός: «Παίζει» Βαλμπουενά, επενδύει σε Αποστολόπουλο
H πρεμιέρα των play off της Super League στο ΟΠΑΠ Game Time
Χρυσή τομή με Πούγγουρα, Χατζηγιαννάκης τριετίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις