Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα: Δεκαεννέα κρούσματα κορωνοϊού – τα 12 εκ των οποίων από πτήσεις προερχόμενες από το εξωτερικό – και κανέναν νέο θάνατο, καταγράφει η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης για την πανδημία από τον ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 02 Ιουνίου 2020 (ώρα 15:00). Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19, εκ των οποίων 12 σε ταξιδιώτες που αφίχθηκαν με πτήση από το εξωτερικό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.937 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 55.3% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 179 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 11 (72.7% άνδρες).

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς:

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα:

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 185.590 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 4.825 (2.6%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Δείτε ακόμη

“Στροφή” στις on line αγορές – Η πανδημία εκτόξευσε το ηλεκτρικό εμπόριο
Νέα ΚΥΑ: Ποιοι κανόνες θα ισχύουν στις οργανωμένες παραλίες
“Από μακριά κι… αγαπημένοι” – Νέα μελέτη δείχνει τη σημασία της απόστασης
Τελειώνει ο Covid; Ευχάριστα νέα από κορυφαίους γιατρούς της Ιταλίας
Βασίλης Λέκκας: Εικάζω ότι όλο αυτό με τον κορονοϊό είναι εργαστηριακό κόλπο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις