Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – ρατσισμός: Αντιρατσιστικός Ιντέγιε
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – ρατσισμός: Αντιρατσιστικός Ιντέγιε

Ποδόσφαιρο - ρατσισμός: “Σε κάποιων το μυαλό, είναι έγκλημα το να είσαι μαύρος” - Τιτιβίσματα στήριξης στον αντιρατσισμό από την ΟΥΕΦΑ και τον ΕΣΑΚΕ

Ποδόσφαιρο – ρατσισμός: Ο κόσμος του αθλητισμού έχει ταχθεί ολοκληρωτικά κατά του ρατσισμού και στηρίζει τις διαδηλώσεις που είναι στην ημερήσια διάταξη σε όλον τον κόσμο μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ. Η μάχη κατά του ρατσισμού δίνεται και στα σόσηαλ μήντια με κεντρικά χάσταγκ #JusticeforFloyd και #BlackLivesMatter. Ο άσος του Αρη και πρώην του Ολυμπιακού, ο στράικερ Μπράουν Ιντέγιε με επιστολή του προς το πόρταλ sport24 χαιρέτισε την προσπάθεια. “Είναι πολύ λυπηρό να βλέπω αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ. Σε κάνει να νιώθεις σαν να είναι έγκλημα στα μάτια μερικών ανθρώπων το να είσαι μαύρος” γράφει ο Ιντέγιε.

Αυτό που έγινε στον Τζορτζ Φλόιντ αποδεικνύει ότι το να είσαι μαύρος είναι έγκλημα για κάποιους” συνέχισε ο άσος του Αρη και καταλήγει: “Δεν είναι η πρώτη, δεύτερη ή τρίτη φορά που συμβαίνει αυτό. Αυτοί οι αστυνομικοί πρέπει να πληρώσουν γι’ αυτό που έκαναν. Πρέπει να πληρώσουν για να δουν ότι δεν είναι φυσιολογικό να παίρνεις τη ζωή του άλλου με τέτοιο τρόπο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο της οικογένειας του Τζόρτζ Φλόιντ. RIP Τζορτζ Φλόιντ”.

Η Τσέλσι γονάτισε κατά του ρατσισμού στην σημερινή προπόνησή της

Ποδόσφαιρο – ρατσισμός: Μηνύματα από Ολυμπιακό, ΟΥΕΦΑ, ΕΣΑΚΕ

Δεν έμειναν αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν παγκοσμίως στη Νιόν. Η ΟΥΕΦΑ με ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter τάχθηκε κατά του ρατσισμού με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Υπέρ της κοινωνικής και φυλετικής ισότητας τιτίβισε και ο ΕΣΑΚΕ. Από το Μαρούσι η ανάρτηση είχε ως εξής: 

Και ο Ολυμπιακός, τέλος, ανάρτησε μήνυμα κατά του ρατσισμού στο είσημο ερυθρόλευκο λογαριασμό του instagram. Μία φωτό μόνο μαύρο φόντο και το μήνυμα: «Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενωθούμε και να σταματήσουμε τις φυλετικές διακρίσεις».

Δείτε ακόμη:

Όταν ο ΠΑΟ διεκδίκησε το πρωταθλητριών από τον Νουρέγιεφ με το Νο14
Νέοι ορισμοί και κανονισμοί για ακούσιο και εσχάτη των ποινών
Ποια ομάδα θα πετύχει τις περισσότερες νίκες στα play off;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις