Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαλακάσα επεισόδια: Ανακοίνωση της αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Μαλακάσα επεισόδια: Ανακοίνωση της αστυνομίας

Μαλακάσα επεισόδια: Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής κάνει λόγο για επανειλημμένες επιθέσεις των διαμαρτυρόμενων για τα δύο hot spot στην περιοχή, κατά των αστυνομικών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι εξ’ αυτών.

Μαλακάσα επεισόδια: Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις ατόμων που πρωταγωνίστησαν και τα οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα. Για επανειλημμένες επιθέσεις ατόμων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι συνολικά αστυνομικών, κάνει λόγο η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στον κόμβο της Μαλακάσας, όπου κάτοικοι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά της λειτουργίας των δύο Δομών Φιλοξενίας, που βρίσκονται στην περιοχή.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Στην ανακοίνωση, που εξεδόθη είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αναφέρεται συγκεκριμένα: «Μεσημβρινές ώρες χθες, ομάδα περίπου  τετρακοσίων   ημεδαπών, συγκεντρώθηκε στον κόμβο Μαλακάσας, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας, που βρίσκονται στην περιοχή. Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συγκεντρωθέντες κινήθηκαν οργανωμένα για να αποκλείσουν την Εθνική Οδό και να εμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν φραγμό στο σημείο, προκειμένου να τους αποτρέψουν να αποκλείσουν την Εθνική Οδό. Δέχθηκαν επανειλημμένες επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους, που χρησιμοποίησαν σωματική βία, πέτρες και ξύλα στην προσπάθειά τους να τις διασπάσουν». Στη συνέχεια η Γ.Α.Δ.Α, αναφέρεται στο ξήλωμα του συρματοπλέγματος του παραδρόμου, από περίπου εξήντα άτομα.

Μαλακάσα επεισόδια: Σε μικρότερες ομάδες

«Οι συγκεντρωμένοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση «χωρίστηκαν σε μικρότερες ομάδες και αφού ξήλωσαν το συρματόπλεγμα του παράδρομου προς τον κόμβο Μαρκοπούλου,  περίπου εξήντα  εξ αυτών εισήλθαν στην Εθνική Οδό. Οι αστυνομικές δυνάμεις, αν και εδέχθησαν εκ νέου επιθέσεις με πέτρες, τους απομάκρυναν από το σημείο». Πληροφορεί ακόμη η Αστυνομία με την ίδια ανακοίνωση, ότι «για τα προαναφερόμενα επεισόδια συνελήφθησαν πέντε  άτομα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, διατάραξης κοινής ειρήνης, επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία κατά συναυτουργία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων».

Έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Και καταλήγει ότι από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα σοβαρά επεισόδια στη διάρκεια των οποίων η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους όταν βρέθηκαν επί του οδοστρώματος για να κλείσουν συμβολικά την Εθνική Οδό, ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής. Οι συγκεντρωμένοι θέλησαν να φθάσουν μέχρι τις Δομές στις οποίες φιλοξενούνται συνολικά 3.500 πρόσφυγες. Οι ίδιοι έλεγαν ότι πρόκειται για υγειονομικές βόμβες, λόγω και του κορονοϊού και ότι πριν από λίγες ημέρες, αλλοδαποί φιλοξενούμενοι των Δομών, συγκρούστηκαν μεταξύ τους με καδρόνια και άλλα αντικείμενα.

Δείτε ακόμα:

Στους 177 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα
5η φάση άρσης μέτρων: Ανοίγουν σχολεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία
Επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Νέας Ιωνίας – Ζημιές σε περιπολικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις