alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καρτερός ΣΚΑΙ: Επίθεση στο κανάλι του Φαλήρου και τον Οικονόμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρτερός ΣΚΑΙ: Επίθεση στο κανάλι του Φαλήρου και τον Οικονόμου

Καρτερός ΣΚΑΙ: Ο πρώην υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα είναι έξαλλος με τον σταθμό για την υπόθεση Δημάκη.

Καρτερός ΣΚΑΙ: Εξαλλος ο Θανάσης Καρτερός με τον Σκάι και την πρωινή εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου έγραψε ένα κείμενο όλο φωτιά για τον τηλεοπτικό σταθμό, τους παρουσιαστές του και τους καλεσμένους του. Με αφορμή την υπόθεση του κρατούμενου Δημάκη, ο πρώην υπεύθυνος του γραφείου τύπου του Αλέξη Τσίπρα έγραψε ένα κείμενο φωτιά εναντίον του Σκάι με τον χαρακτηριστικό τίτλο ο Κόρακας του Φαλήρου…Σημειώνοντας ότι ο Σκάι, “το μεγάλο μαγαζί της ενημέρωσης, υπηρετεί την πιο απάνθρωπη αντίληψη του νόμου και της τάξης. Επί πτωμάτων, αν χρειαστεί”.

Το άρθρο του Θανάση Καρτερού: “Τι δεν καταλαβαίνεις από το χθεσινό παραλήρημα του Οικονόμου και της Κλείτου κατά του Δημάκη; Από τις κραυγές και τις τσιρίδες ότι ο φυλακισμένος εκβιάζει, θέλει να διαλέγει φυλακή, πολιτικοποιεί το θέμα, και όσοι τον στηρίζουν λένε ψέματα; Ενώ η Νικολάου λέει την αλήθεια; Απλή είναι η απάντηση: Ο ΣΚΑΪ, το μεγάλο μαγαζί της ενημέρωσης, υπηρετεί την πιο απάνθρωπη αντίληψη του νόμου και της τάξης. Επί πτωμάτων, αν χρειαστεί. Τι δεν καταλαβαίνεις, όταν ανατρέχεις στη στάση του ίδιου σταθμού, την επαύριο της τραγικής δολοφονίας του Γρηγορόπουλου; Όταν σύμπας ο καλός κόσμος της δημοσιογραφίας που στελεχώνει το συγκεκριμένο μαγαζί κατονόμαζε το θύμα ως υπεύθυνο, την επίθεση κατά των οργάνων του κράτους ως υπαίτια και τα Εξάρχεια ως υπόλογα; Και έψεγαν τον τότε υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, γιατί ήταν πολύ μαλακός;

Απλή η απάντηση: Η αντίληψή τους για τον νόμο και την τάξη ήθελε τον Κορκονέα αθώο.

Τι δεν καταλαβαίνεις όταν από τον ίδιο σταθμό εκπορεύτηκε το κήρυγμα για μια σοβαρότερη Χρυσή Αυγή, που θα είχε τη θέση της σε μια συντηρητική συμμαχία; Η νομιμοποίηση δηλαδή στη συνείδηση της κοινής γνώμης μιας εγκληματικής οργάνωσης, που απλώς θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή, αν σοβαρευόταν λίγο; Η απάντηση είναι απλή: Η αντίληψή τους για τον νόμο και την τάξη δεν ενοχλείται από τη βία των νεοναζί. Ακόμα καλύτερα αν αυτοί δολοφονούν με σοβαρότητα.

Τι δεν καταλαβαίνεις από τη φωλιά όπου εκκολάφτηκαν τόσα αυγά κακοποιητικού λόγου, ακροδεξιάς διαστρέβλωσης, αντιαριστερής υστερίας και νεοφιλελεύθερου κυνισμού; Όταν βλέπεις τι έρεβος ιδεολογικό και ηθικό εκφράζουν με τον λόγο και τη στάση τους; Η απάντηση είναι απλή: Αυτό είναι ο ΣΚΑΪ σήμερα. Η κατεξοχήν έκφραση του εξτρεμιστικά συστημικού λόγου, στα όρια της ψύχωσης. Μέχρι και τον Χατζηδάκη κατάφεραν να σκιάξουν με την επίθεσή τους κατά του Δημάκη.

Εννοείται ότι στη δημοκρατία, ακόμα και στην ανάπηρη ελληνική δημοκρατία, κανείς δεν έχει δικαίωμα να ζητάει να σωπάσει κάποια φωνή. Ακόμα και αν αυτή ανήκει στον κόρακα του Φαλήρου. Αλλά η δημοκρατία επίσης μας δίνει τη δύναμη να κρίνουμε, να κατακρίνουμε, να καταγγέλλουμε, να αγωνιζόμαστε. H αλήθεια της αντίστασης μπορεί να γίνει πιο δυνατή από τους κρωγμούς. Η υπόθεση Δημάκη το αποδεικνύει…

Δείτε ακόμη

Σοφία Νικολάου: Η πραγματική αλήθεια για τον Βασίλη Δημάκη
Επιστρέφει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Δημάκης – Δεκτό το αίτημά του
Μεϊμάρογλου σε Καρτερό: «Κάποιοι ζουν με την ελπίδα να αυξηθούν τα θύματα για να επωφεληθούν κομματικά»
«Όταν έκλαψε ο Τσιόδρας»: Χολή και ειρωνεία δίχως όριο από τον Καρτερό