Αθήνα

°C

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Αρκτούρος λύκος: Παραμένει η Ελισάβετ
PLUS

Αρκτούρος λύκος: Παραμένει η Ελισάβετ

Αρκτούρος λύκος: Η λύκαινα που κρεμάστηκε σε καγκελόπορτα δεν θα επιστρέψει στο δάσος λόγω ορθοπεδικού προβλήματος.

Αρκτούρος λύκος: Η «Ελισάβετ», ο θηλυκός λύκος που είχε βρεθεί κρεμασμένος σε καγκελόπορτα, δεν θα μπορέσει τελικά να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον του. Η λύκαινα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ένα ορθοπεδικό πρόβλημα που αποκόμισε την ημέρα που τραυματίστηκε. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί να πατάει πολύ καλά το πόδι της. Παρόλο που το πρόβλημα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», δεν της επιτρέπει να τρέχει και να κυνηγάει απρόσκοπτα.

Αποτέλεσμα είναι «η επανένανταξή της να μην είναι η ασφαλής επιλογή για την ίδια αλλά και για τους ανθρώπους, δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να ενταχθεί σε αγέλη και λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της θα αναγκαζόταν να προσεγγίζει κατοικημένες περιοχές για να βρει ευκολότερα τροφή», εξήγησε η οργάνωση. Έτσι, πλέον η «Ελισάβετ» θα ενταχθεί στο Καταφύγιο του Λύκου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, γνωστοποίησε ο «Αρκτούρος».

Αρκτούρος λύκος: Πού βρέθηκε η Ελισάβετ

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο θηλυκός λύκος είχε βρεθεί κρεμασμένος στην καγκελόπορτα σπιτιού, στον Καστανά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, σκυλιά κυνήγησαν τη λύκαινα με συνέπεια να αποκλειστεί στην αυλή του σπιτιού και όταν προσπάθησε να πηδήξει την καγκελόπορτα, μία από τις λόγχες καρφώθηκε στο σώμα της. Ευτυχώς, οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και στο σημείο έσπευσε η ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» που απεγκλώβισε το ζώο. Η «Ελισάβετ» είχε σταθεί τυχερή, καθώς από τη λόγχη δεν επλήγη κάποιο ζωτικό όργανό της.

Δείτε ακόμα

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα στις παραλίες
Η προσομοίωση που θα μας πείσει να φοράμε μάσκες στα Μέσα Μεταφοράς
Το νερό μπορεί να βλάψει την υγεία;
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις