Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ social media: Μετά τον “πόλεμο” με το Twitter υπογράφει εκτελεστική εντολή
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ social media: Μετά τον “πόλεμο” με το Twitter υπογράφει εκτελεστική εντολή

Τραμπ social media: Ο Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι "παρεμβαίνει" στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετά την άνευ προηγουμένου κίνηση των διαχειριστών του.

Τραμπ social media: Πράξεις φαίνεται πως σκοπεύει να κάνει τις απειλές του για τα social media ο Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τον «πόλεμο» που ξεκίνησε με το twitter, που έβαλε επισήμανση σε δύο ποσταρίσματά του χαρακτηρίζοντας τα «παραπλανητικά», ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε πως η ιστοσελίδα «καταπνίγει την ελευθερία του λόγου» και ξεκαθάρισε – μέσω του ίδιου του twitter- πως δεν θα επιτρέψει αυτό να συμβεί ξανά. Σήμερα, η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Κέιλι ΜακΕνάνι, ανέφερε πως πρόθεση του Τραμπ είναι να εκδώσει «εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», κάτι που τα αμερικανικά ΜΜΕ λένε πως διέρρευσε εντός του προεδρικού αεροσκάφους, παρουσία δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου. Η ΜακΕνάνι δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα περιλαμβάνει αυτή η εντολή, αλλά φέρεται να είπε πως θα υπογραφεί σήμερα.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε κατά του twitter λέγοντας πως προσπαθεί να παρέμβει στις εκλογές του Νοέμβρη και πως για να το κάνει αυτό επικαλείται «fake news» από ΜΜΕ με τα οποία είναι σε ανοιχτή διαμάχη. Εν τω μεταξύ, ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε αγωγή που ισχυρίστηκε ότι το Twitter, το Facebook, η Apple και η Google συνωμότησαν για να καταστείλουν τις απόψεις των Ρεπουμπλικανών στο διαδίκτυο όπως τους κατηγορεί ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το Bloomberg. Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης πως περιορίζουν τις απόψεις του και των Ρεπουμπλικάνων, κάτι που ειδικοί, σύμφωνα με το CNN, θεωρούν πως συμβαίνει εν μέρει. Ο Τραμπ βρίσκεται υπό πίεση, καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρνουν ψηλά τον Δημοκρατικό αντίπαλό του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν, ενώ την ίδια ώρα οι ΗΠΑ θρηνούν πάνω από 100.000 θύματα εξαιτίας του κορωνοϊού και πολλοί επιρρίπτουν τις ευθύνες στον ίδιο για τον μέχρι στιγμής απολογισμό.

 

Τραμπ social media: Αντίδραση Ζάκερμπεργκ

“Μέτωπα” κατά του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και κατά του Twitter, άνοιξε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε συνέντευξή του στο FOX News. Ο Αμερικανός πρόεδρος άνοιξε “πόλεμο” με το Twitter, επειδή έβαλε ειδοποίηση για αναρτήσεις του, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν “παραπλανητικές” και θα υπογράψει εντός της ημέρας εκτελεστική εντολή σχετικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όπως φαίνεται θα επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία τους.

“Πρέπει να καταλάβω τι σκοπεύουν να κάνουν, αλλά γενικά μιλώντας, πιστεύω ότι μια κυβέρνηση που επιλέγει να λογοκρίνει μια πλατφόρμα επειδή ανησυχεί για τη λογοκρισία, δεν μου φαντάζει και η πιο σωστή αντίδραση” είπε ο Ζούκερμπεργκ. Ξεκαθάρισε και πάλι ωστόσο, ότι το Facebook έχει διαφορετική πολιτική από το Twitter, λέγοντας ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης “δεν πρέπει να είναι οι επιδιαιτητές της αλήθειας” και δε θα έκανε ό,τι έκανε το Twitter με τον αμερικανό πρόεδρο.

“Έχουμε διαφορετική πολιτική από το Twitter… Πιστεύω ακράδαντα ότι το Facebook δεν θα πρέπει να είναι επιδιαιτητής της αλήθειας για ό,τι λέει ο κόσμος στο διαδίκτυο. Γενικά, ιδιωτικές εταιρείες, και ειδικά οι εταιρείες πλατφόρμας, δεν πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν αυτό” επέμεινε. To Facebook έχει επικριθεί ιδιαίτερα για την “παθητική” στάση του όσον αφορά την παθητική του στάση στη διάδοση ψευδών ειδήσεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις