Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τελευταίος ασθενής Ρίο: Ο κορονοϊός… άφησε ήσυχο το νοσοκομείο μετά από 87 ημέρες
ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταίος ασθενής Ρίο: Ο κορονοϊός… άφησε ήσυχο το νοσοκομείο μετά από 87 ημέρες

Τελευταίος ασθενής Ρίο: Η υπεύθυνη της μονάδας covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου μίλησε για την πολύ ευχάριστη εξέλιξη.

Τελευταίος ασθενής Ρίο: Covid free ύστερα από 87 ημέρες είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας και το πρώτο που δέχθηκε μεγάλο όγκο κρουσμάτων στις αρχές Μαρτίου, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thebest.gr. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στο νοσοκομείο ήταν συγκινητικές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είδε την τελευταία ασθενή, μια γυναίκα από το Κρανίδι, να αποχωρεί απόλυτα υγιής για το σπίτι της. Ήταν η τελευταία ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και σηματοδότησε τη λήξη του συναγερμού για την περιοχή.

Η υπεύθυνη της μονάδας covid-19 στο νοσοκομείο του Ρίου και άμεσος συνεργάτης του επικεφαλής λοιμωξιολόγου για την 6η ΥΠΕ Χαράλαμπου Γώγου, Καρολίνα Ακινόσογλου, μίλησε στο thebest.gr και χαρακτήρισε ευτυχή εξέλιξη, το εξιτήριο της τελευταίας νοσηλευόμενης με κορωνοϊό από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ίδια, αν και μειώνεται ο βαθμός συναγερμού, η μονάδα covid-19 παραμένει σε επιφυλακή, έτοιμη να διαχειριστεί, όποιο περιστατικό προκύψει.

Όπως είναι πλέον γνωστό, η χώρα μας κατάφερε – ακολουθώντας τα μέτρα – να μειώσει τη μεταδοτικότητα του ιού σε ποσοστό 80%. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το δείκτη Rt που αποτυπώνει τον πραγματικό αριθμό αναπαραγωγής των κρουσμάτων, ο οποίος είναι κάτω του 1. Σε αυτή την περίπτωση ένας άνθρωπος που έχει προβληθεί από τον ιό δεν μπορεί να κολλήσει έναν άλλο. Μάλιστα τη στιγμή που ο δείκτης αυτός έχει υπολογιστεί στο 0,37, σημαίνει ότι ένα κρούσμα μπορεί να μολύνει μόνο…0,37 ανθρώπους. Δηλαδή με βάση την απλή λογική 3 ασθενείς με κορονοϊό μπορούν να τον μεταδώσουν σε έναν μόνο άνθρωπο.

Δείτε ακόμη

Fortune: Η Ελλάδα έβαλε τα γυαλιά στους ισχυρούς
Η γαλλική Monde, η κούκλα και οι κορνίζες – Οι φωτογράφοι μπήκαν στο γραφείο της ΠτΔ
Δίμετρη λαμπάδα στη χάρη του…Μητσοτάκη
Ανάθεμά σε υπουργέ μου, από την Ευτυχία Παπούλια
Η Τelegraph πλέκει το εγκώμιο της Ελλάδας – Πώς κατάφερε να “νικήσει” τον ιό
Το συγκλονιστικό αντίο Τσιόδρα – Ποιος έγραψε το ποίημα, η ανάρτηση της Ακρίτα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις