Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 34χρονη βιτριόλι νέα: Κοντά στην δράστιδα η αστυνομία μετά το νέο βίντεο
ΕΛΛΑΔΑ

34χρονη βιτριόλι νέα: Κοντά στην δράστιδα η αστυνομία μετά το νέο βίντεο

34χρονη βιτριόλι νέα: Πηγές που δεν επιβεβαιώνονται, φέρουν τους ερευνητές να έφθασαν στην ταυτότητα του οδηγού ο οποίος αποβίβασε την ύποπτη γυναίκα.

34χρονη βιτριόλι νέα: Ελπίδες, ότι η Αστυνομία βρίσκεται κοντά στην ταυτοποίηση της γυναίκας με τα μαύρα, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη ασφαλιστική σύμβουλο στην είσοδο των γραφείων ασφαλιστικής εταιρίας στην Καλλιθέα, δημιουργούνται από δύο νέα στοιχεία που όλα δείχνουν έχουν περιέλθει στην κατοχή των αστυνομικών που ερευνούν την υπόθεση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το ένα από τα στοιχεία, είναι ένα βίντεο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες πέντε έως επτά λεπτά πριν από την εκδήλωση της βάρβαρης επίθεσης με βιτριόλι στο πρόσωπο της ανύποπτης 34χρονης, δείχνει ένα αυτοκίνητο να σταματά έξω από τα γραφεία και μία γυναίκα, με τα χαρακτηριστικά που έχουν περιγραφεί να κατευθύνεται στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων. Η γυναίκα αυτή, αν και δεν διακρίνεται καθαρά στο πρόσωπο, φαίνεται, πάντα κατά τις πληροφορίες που διαρρέονται να φορά μαύρη μάσκα-δήθεν για τον κορονοϊό- σκούφο στο κεφάλι και να φορά σκουρόχρωμα ρούχα.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνητές, όπως ήταν φυσικό, υποψιαζόμενοι, μέσα στην σοβαρή έλλειψη ουσιαστικών στοιχείων, ότι αυτή μπορεί να είναι βασική ύποπτος για την υπόθεση, επικεντρώθηκαν στο αυτοκίνητο το οποίο την μετέφερε στο σημείο όπου και αποβιβάστηκε. Οι ίδιες πληροφορίες, που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται ίσως για λόγους σκοπιμότητας, από τις επίσημες πηγές της Αστυνομίας, φέρουν τους ερευνητές να έφθασαν στην ταυτότητα του οδηγού ο οποίος αποβίβασε την ύποπτη γυναίκα. Ή να συνέβη το αντίστροφο. Φοβούμενος ότι πιθανόν να εμπλακεί στην υπόθεση που έχει παγώσει το πανελλήνιο  να μίλησε ο ίδιος στην Αστυνομία για τη μεταφορά αυτή για την περίπτωση που συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση.

Καμία σχέση με την ύποπτη

Εκείνο που θεωρείται βέβαιο για τους αστυνομικούς είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν έχει την πάρα μικρή σχέση με τη γυναίκα αυτή. Μπορεί όμως να συνεισφέρει στην έρευνα με πληροφορίες για την τοποθεσία απ όπου την παρέλαβε και αν στη διάρκεια της διαδρομής άκουσε την ίδια να λέει κάτι σε τηλεφωνική επικοινωνία της και βέβαια στο ζήτημα της περιγραφής της. Κι αυτό γιατί αν τελικά έχει σχέση αυτή η γυναίκα, θα πρόκειται για την πιο αξιόπιστη περιγραφή της, αφού η άτυχη 34χρονη ασφαλιστική σύμβουλος, ό,τι  συγκράτησε προέρχεται από τα ελάχιστα δευτερόλεπτα του βλέμματος έως την εκτόξευση του καυστικού υγρού.

Οι ίδιοι που βρήκαν τη μικρή Βαλεντίν

Τις ίδιες ώρες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, που έχουν αναλάβει την έρευνα-είναι οι ίδιοι που κατάφεραν να εντοπίσουν την 7χρονη Βαλεντίν από το Κονγκό στη Γαλλία, στην γνωστή υπόθεση καταγγελίας εξαφάνισής της από τον πατέρα της-  αναμένουν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια κρίσιμες απαντήσεις. Αυτές αφορούν το υλικό που έχει αποτυπωθεί από κάμερες ασφαλείας, ιδιαίτερα της διαδρομής που φέρεται να ακολούθησε η γυναίκα με το βιτριόλι μετά την ανατριχιαστική της ενέργεια.

Η πρώτη κατάθεση

Στις 2 και 30 χθες το μεσημέρι, δύο αξιωματικοί της ασφάλειας, βρέθηκαν στον θάλαμο του Θριασείου όπου νοσηλεύεται η 34χρονη για την πρώτη επίσημη κατάθεση, καθώς οι προηγούμενες ολιγόλεπτες συναντήσεις ήταν των λίγων λεπτών και ανεπίσημες. Οι πληροφορίες σ αυτό το σκέλος αναφέρουν ότι η άτυχη κοπέλα επανέλαβε αυτά που έχει πει και μέσω του δικηγόρου της Απόστολου Λύτρα. Δηλαδή, περιέγραψε κατ αρχάς την σκηνή της εγκληματικής ενέργειας, όπως είναι γνωστή με τη δράστιδα να την πλησιάζει από το σημείο όπου αρχίζουν οι σκάλες για το υπόγειο του κτιρίου.

35 με 40 ετών

Είπε ακόμη ότι στα δευτερόλεπτα που την κοίταξε, καθώς η δράστης την κοίταξε επίμονα κατάματα, θυμάται ότι ήταν περίπου 35 με 40 χρόνων, λεπτή και μετρίου αναστήματος. Επανέλαβε στο βαθμό που μπορούσε ότι δεν είχε καμία διαφορά με κανένα άτομο είτε άνδρα είτε γυναίκα και δεν μπορεί να αντιληφθεί από πού προήλθε αυτή τη σκληρή επίθεση εναντίον της. Στην κατάθεση, περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν της εκτόξευσης του καυστικού υγρού. «Αμέσως εκείνη, έτρεξε μπροστά και βγήκε από την  πόρτα του κτιρίου. Ακολούθησα εγώ με φρικτούς πόνους. Έτρεξα στο φαρμακείο, απέναντι.

Με βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι και έβγαλα τα ρούχα μου. Στο νιπτήρα έριξα νερό στο πρόσωπό μου και στη συνέχεια μεταφέρθηκα αρχικά στην κλινική. Από όσο πρόλαβα να δω δεν μου θυμίζει κάτι».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις