Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μαζέψω χρήματα: Απλά βήματα αποταμίευσης
PLUS

Πώς να μαζέψω χρήματα: Απλά βήματα αποταμίευσης

Πώς να μαζέψω χρήματα: Μαζέψτε εύκολα και χωρίς άγχος, τα χρήματα των καλοκαιρινών σας διακοπών.

Πώς να μαζέψω χρήματα: Είτε θέλετε να βάλετε κάποια χρήματα στην άκρη για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, είτε απλά θέλετε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε ένα κομπόδεμα για ώρα ανάγκης, εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλα τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσετε για να πετύχετε τον στόχο σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάζετε μια φορά την εβδομάδα τα χρήματα που σας λέμε παρακάτω στην άκρη. Έτσι μέσα σε 6 μήνες θα έχετε μαζέψει 900 ευρώ. Το πρόγραμμα που σας έχουμε φτιάξει είναι για όσους από εσάς έχετε μισθό από 700 έως 1000 ευρώ και δεν έχετε οικογενειακές υποχρεώσεις (είστε επομένως, μόνο εσείς και ο εαυτός σας). Όσοι από εσάς βγάζετε λιγότερα τότε αναγκαστικά θα βάζετε λιγότερα χρήματα στην άκρη.

Το πρόγραμμα: 1η εβδομάδα: 50 ευρώ, 2η εβδομάδα: 25 ευρώ, 3η εβδομάδα: 50 ευρώ, 4η εβδομάδα: 25 ευρώ, 5η εβδομάδα: 50 ευρώ, 6η εβδομάδα: 25 ευρώ, 7η εβδομάδα: 50 ευρώ, 8η εβδομάδα: 25 ευρώ (Συνεχίζετε με το ίδιο σκεπτικό για ένα διάστημα 6 μηνών). Ακολουθώντας το παραπάνω πρόγραμμα σε 6 μήνες θα έχετε βάλει στην άκρη 900 ευρώ. Και αν συνεχίσετε έτσι μέσα σε ένα χρόνο θα έχετε βάλει στην άκρη 1800 ευρώ. Δεν είναι και λίγα…Για να καταφέρετε, όμως, τα παραπάνω με μεγαλύτερη ευκολία δείτε τι «θυσίες» πρέπει να κάνετε στην καθημερινότητά σας.

Πώς να αποταμιεύσω χρήματα: Ξεχάστε τις πολλές εξόδους αν θέλετε να φτιάξετε κομπόδεμα

Περιορίστε τις εξόδους σας Βγαίνοντας κάθε βράδυ έξω θα καταλήξετε με αρκετά λιγότερα χρήματα στην τσέπη και τον λογαριασμό σας χωρίς καν να το πάρετε χαμπάρι. Το φαγητό, το ποτό και τα μεταφορικά είναι έξοδα που σίγουρα μπορείτε να περιορίσετε. Η κοινωνική ζωή είναι αναγκαία, αλλά προσπαθήστε να αποφεύγετε τις καθημερινές εξόδους και φυλάτε τα χρήματά σας για να οργανώνετε εξόδους για τα σαββατοκύριακα. Επίσης, όταν βγαίνετε έξω φροντίζετε να χρησιμοποιείτε μετρητά αντί για κάρτα. Έτσι θα ξέρετε τι ξοδεύετε.

Πουλήστε ό,τι δεν χρειάζεστε πια Κάντε ένα καλό καθάρισμα στην ντουλάπα και όλους τους χώρους του σπιτιού σας και θα βρείτε πράγματα που ούτε ξέρατε ότι είχατε. Πουλήστε ό,τι δεν θέλετε πλέον να έχετε στο σπίτι σας στο ebay και το amazon. Θα βγάλετε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι νομίζετε. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πώς αυτό που εσείς δεν θέλετε πια, είναι κάποιοι άλλοι άνθρωποι που θα έδιναν αρκετά για να το αποκτήσουν.

Καιρός να μάθετε να μαγειρεύετε

Αρχίστε να εξασκείστε στο μαγείρεμα και να τρώτε στο σπίτι Το μαγείρεμα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα σας γλιτώσει από πολλά έξοδα. Ξεκινήστε να φτιάχνετε μερικές απλές συνταγές και μην το παρακάνετε με το κρέας που είναι και ιδιαιτέρως ακριβό. Μην δοκιμάζετε να φτιάχνετε συνταγές με περίεργα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε μια και μόνο φορά. Μην πηγαίνετε πολύ συχνά για ψώνια Το σίγουρο είναι ότι θα πέσετε στην παγίδα και θα παρασυρθείτε. Γράφετε τα πράγματα που χρειάζεστε από το σούπερ μάρκετ και πηγαίνετε μια φορά την εβδομάδα μόνο γι’αυτά. Φροντίζετε επίσης να είστε χορτάτοι όταν επισκέπτεστε το σούπερ μάρκετ και μην κάνετε ενδιάμεσες στάσεις σε άλλα μαγαζιά.

Δείτε ακόμη

Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί – Ο τρόπος πληρωμής
Δάνεια ως 25.000€ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις – Το σχέδιο της κυβέρνησης
Επίδομα 800 ευρώ: Πιστώθηκε σε πάνω από 6.000 επιχειρήσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις