alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπολσονάρου κορονοϊός: Πίνει, τρώει hot dog, κάνει προκλητικές δηλώσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου κορονοϊός: Πίνει, τρώει hot dog, κάνει προκλητικές δηλώσεις

Μπολσονάρου κορονοϊός: Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο επιμένει να μειώνει τη σημασία του COVID-19 και να παρουσιάζεται σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του.

Μπολσονάρου κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατέγραψε άλλους 653 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αυξάνοντας στα 22.666 το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα που πλέον κατατάσσεται δεύτερη στον κόσμο σε κρούσματα μόλυνσης. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 15.813 στα 363.211. Στις πληγείσες περιοχές ως εκ τούτου, όπως στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και το Σάο Πάολο, οι εικόνες σοκάρουν, αφού στήνονται ομαδικοί τάφοι.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο επιμένει να μειώνει τη σημασία του COVID-19 και να παρουσιάζεται σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών του. Πριν λίγες ημέρες ρωτήθηκε από τα ΜΜΕ για το ρεκόρ στους θανάτους, εκείνος εντελώς κυνικά απάντησε: “Και λοιπόν; Θρηνώ τους θανάτους, τι άλλο να κάνω; Το όνομά μου είναι Μεσσίας (το μεσαίο του όνομα), αλλά δεν μπορώ να κάνω θαύματα”. Οι πολίτες ανησυχούν έντονα για την κατάσταση παρουσιάζοντας τον πρόεδρο της Βραζιλίας ως ένα άτομο ανάξιο εμπιστοσύνης ή σαν τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Νέρωνα. Πάντως, ο κορονοϊός συνεχίζει να δείχνει τα “δόντια” του ιδιαίτερα στα χαμηλά στρώματα της χώρας.

Επιτέθηκε και στον ΠΟΥ

Πριν λίγες ημέρες ο Μπολσονάρο υποστήριξε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ωθεί τα παιδιά προς την ομοφυλοφιλία και την αυτοϊκανοποίηση, σε μια νέα επίθεση εναντίον αυτής της υπηρεσίας του ΟΗΕ που, σε αντίθεση με τον ίδιο, συνιστά την κοινωνική αποστασιοποίηση ως βασικό μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πρόεδρος εξαπέλυσε τις κατηγορίες αυτές στο Facebook, όμως στη συνέχεια η ανάρτησή του διαγράφτηκε.

“Αυτός είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας που ορισμένοι θα ήθελαν να με δουν να ακολουθώ τις συμβουλές του;” διερωτήθηκε. “Πρέπει επίσης να ακολουθήσουμε την πολιτική του όσον αφορά τη διαπαιδαγώγηση; Για τα παιδιά έως τεσσάρων ετών: ικανοποίηση και ευχαρίστηση στο άγγιγμα του σώματος, αυτοϊκανοποίηση (…) Για τα παιδιά από τεσσάρων έως έξι ετών, μια θετική ταυτότητα φύλου (…) αυτοϊκανοποίηση από μικρή ηλικία, ομοφυλοφιλία (…) από 9 έως 12 ετών: πρώτη σεξουαλική εμπειρία”, πρόσθεσε.

Η ανάρτηση αυτή φαίνεται ότι είχε ως αφορμή έναν οδηγό που εκδόθηκε από το γραφείο του ΠΟΥ στην Ευρώπη το 2010 και έφερε τον τίτλο “Πρότυπα διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη”. Ο οδηγός αυτός, μεταξύ πολλών άλλων θεμάτων, εξηγεί ότι τα μικρά παιδιά προσπαθούν να ανακαλύψουν το σώμα τους και ότι η περιέργειά τους για τη σεξουαλικότητα είναι κάτι το φυσιολογικό.

Κατέβηκε το ποστ

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα, η προεδρία της Βραζιλίας δεν αντέδρασε άμεσα. Η ανάρτηση στο μεταξύ κατέβηκε, όμως πολλά μέσα ενημέρωσης πρόλαβαν να κρατήσουν ένα screenshot.  Ο Μπολσονάρου, που επηρεάζεται βαθιά από τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, χρησιμοποιεί πολύ συχνά τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και είχε ήδη επιτεθεί πρόσφατα στον ΠΟΥ. Είχε επίσης χαρακτηρίσει “γριπούλα” την πανδημία και έβγαινε στους δρόμους για να ανταλλάξει χειραψία με τους συμπολίτες του, τονίζοντας ότι η επανεκκίνηση της οικονομίας προέχει έναντι της καραντίνας του πληθυσμού.