Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενημέρωση για σχολεία live: Ανοίγουν τα Δημοτικά Σχολεία
ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση για σχολεία live: Ανοίγουν τα Δημοτικά Σχολεία

Ενημέρωση για σχολεία live: Η εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου των Δημοτικών Σχολείων.

Ενημέρωση για σχολεία live: Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, συμμετέχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών.

Η Νίκη Κεραμέως είπε ότι αποφασίστηκε η επανελειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου μετά την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής. Η εισήγηση αυτή συνδέεται με την σταθερά καθοδική πορεία της επιδημίας αλλά και ότι τα παιδιά κολλάνε πιο δύσκολα. Κρίθηκε επίσης ότι η μακρόχρονη απουσία των παιδιών από το σχολείο εμποδίζει την μαθησιακή τους ικανότητα. Και αν παρέμεναν κλειστά θα έλειπαν έξι μήνες από το σχολείο. Είπε ακόμα ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι πιο ασφαλή και μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Για τα ειδικά σχολεία είπε ότι τα παιδιά που φοιτούν εκεί το έχουν πιο πολύ ανάγκη.

Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα είναι ανοικτά έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου και για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του εκπαιδευτικού έτους θα είναι έως τις 30 Ιουνίου. Οι τάξεις θα λειτουργούν με 15 μαθητές την φορά και το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Αν υπερβαίνουν τότε θα σπάνε σε δυο τμήματα. Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική.

Δείτε live τις ανακοινώσεις:

Δείτε ακόμη

Η άγνωστη σχέση Ανδρέα Παπανδρέου και Νότη Μηταράκη
Οργή Στεφανή για τα δημοσιεύματα – “Ποιος αμφισβητεί το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων;”
Η “συγγνώμη” Κουμουτσάκου για τη… χαλαρή φωτο στο γραφείο
“Εμείς δεν θέλουμε… στραβές” – Η Νικολάου απαντά στη Δούρου για την υπόθεση Δημάκη
Ο Κασιδιάρης εξηγεί γιατί έφυγε από τη Χρυσή Αυγή – “Πρωτόγνωρη η ανταπόκριση στο κάλεσμά μου”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις