alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κασιδιάρης κόμμα: Ο πρώην βουλευτής εξηγεί γιατί έφυγε από τη Χρυσή Αυγή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιδιάρης κόμμα: Ο πρώην βουλευτής εξηγεί γιατί έφυγε από τη Χρυσή Αυγή

Κασιδιάρης κόμμα: Ο μέχρι πρότινος υπαρχηχός του Νίκου Μιχαλολιάκου ανακοίνωσε με βίντεο νέο κόμμα που θα κινείται στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ακροδεξιών κομμάτων.

Κασιδιάρης κόμμα: Μετά την επίσημη αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή και την προαναγγελία ίδρυσης νέου “κόμματος” -που ουδείς γνωρίζει σε τι θα διαφέρει από την οργάνωση του Μιχαλολιάκου- η “Εφ.Συν.” αποκάλυψε τι ζήτησε ο Κασιδιάρης από τον πρώην Αρχηγό του – την ίδια την αρχηγική καρέκλα. Η αποχώρηση του Ηλία Κασιδιάρη από τη Χρυσή Αυγή πραγματοποιήθηκε με ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας πρόσκλησης συμμετοχής στο νέο κόμμα που θα φτιαχτεί. Έως σήμερα βέβαια, ούτε το όνομα ούτε το πολιτικό στίγμα του νέου κόμματος είναι σαφή. Στο διάγγελμα ο Κασιδιάρης δηλώνει ότι αποχωρεί από τη Χρυσή Αυγή διότι η πρόταση που κατέθεσε για “αναδιοργάνωση” δεν έγινε δεκτή, παρά το γεγονός ότι “έγιναν εκτενείς συζητήσεις”. Από τη δική του πλευρά, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι δεν κάνει “συναλλαγές με τους πεμπτοφαλαγγίτες ψευτοπατριώτες που μας πολέμησαν και μας πολεμούν”.

Την ίδια ώρα ήρθε στο φως ένα σημαντικό ντοκουμέντο. Η πρόταση Κασιδιάρη που απέρριψε μετά βδελυγμίας ο Μιχαλολιάκος. Η σημασία αυτού του εγγράφου συνίσταται στο γεγονός ότι σχετίζεται άμεσα με όσα έχουν υποστηρίξει απολογούμενα στο δικαστήριο τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Η πρόταση Κασιδιάρη που απέρριψε ο Μιχαλολιάκος

Η πρόταση αυτή φέρει τίτλο “Συνέδριο Ανασύνταξης της Χρυσής Αυγής” και είναι γραμμένη με κεφαλαία γράμματα σε τρεις σελίδες χαρτί.

1. Ο πυρήνας της πρότασης είναι ένας: η μεταβίβαση της Αρχηγίας από τον Μιχαλολιάκο στον Κασιδιάρη: “Κατόπιν προτάσεως Αρχηγού, ο νέος γενικός γραμματέας θα εκλεγεί από την βάση, δηλαδή τον κόσμο που ψήφισε Χρυσή Αυγή: εκλέγεται ο υποψήφιος που έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογικές αναμετρήσεις του κινήματος από το 2012 μέχρι σήμερα (κριτήριο εκλογής η αποδοχή από το εκλογικό σώμα με στόχο τον μέγιστο βαθμό επανασυσπείρωσης των ψηφοφόρων μας)”.

Εκείνος που έχει λάβει τα μεγαλύτερα ποσοστά είναι βέβαια ο Κασιδιάρης στις δύο τελευταίες δημοτικές εκλογές. Αλλά ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η πρόταση Κασιδιάρη –προκειμένου να γίνει δεκτή– προέβλεπε και μείωση της απόλυτης εξουσίας του Αρχηγού: “Τροποποίηση καταστατικού αναφορικά με τις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα – άρθρα 17 και 32: ο γενικός γραμματέας δεν αποφασίζει αλλά εισηγείται στην Κ.Ε., η οποία λαμβάνει τις αποφάσεις κατόπιν ειδικής διαδικασίας και πάντα με απόλυτη πλειοψηφία”. Και παρακάτω: “Κάθε μέλος (της Κ.Ε.) έχει δικαίωμα αμφισβήτησης προτάσεων”.

Με άλλα λόγια, έως τώρα ο Αρχηγός αποφάσιζε για τα πάντα.

2. Για τον Μιχαλολιάκο προβλέπεται ισόβια παραμονή στην “τιμητική” αρχηγία: “Τον τιμητικό τίτλο του Αρχηγού κατέχει διά παντός και αποκλειστικά ο ΝΓΜ. Ανακηρύσσεται ιστορικός ηγέτης και εγγυητής της ενότητας του κινήματος επανεκλέγεται βουλευτής[…] και συνεχίζει στην πρώτη γραμμή του πολιτικού και ιδεολογικού αγώνα του κινήματος”. Δεν λείπει και το απαραίτητο λιβάνισμα: “Ο Αρχηγός του κινήματος πέτυχε ένα μοναδικό θαύμα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα: αυτό της δημιουργίας και εκπληκτικής ανέλιξης ενός καθαρόαιμου εθνικιστικού κινήματος υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες. Στον Αρχηγό πιστώνεται η ανεπανάληπτη επιτυχία του κόμματος αλλά και η επιβίωσή του απέναντι στον ολοκληρωτικό πόλεμο του συστήματος”.

3. Προτείνεται να αλλάξει και το όνομα της οργάνωσης: “Από “Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή” σε “Ελληνική Συμμαχία – Χρυσή Αυγή”. Στόχος: άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και συσπείρωση όλων των Ελλήνων πατριωτών υπό την σημαία μας”.

4. Για το ζήτημα της ιδεολογίας η πρόταση προβλέπει: “Ιδεολογία μας ο ελληνικός εθνικισμός με κοινωνικό χαρακτήρα. Απόρριψη ναζισμού – φασισμού και κάθε μη ελληνικού ιδεολογικού ρεύματος”.

5. Ενδιαφέρον έχει και η πρόταση Κασιδιάρη για την απομάκρυνση “παρανόμων” από την οργάνωση: “Άμεση απομάκρυνση από το κόμμα στοιχείων που παρεκκλίνουν της γραμμής για αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα”.

“Βγαίνουμε στους δρόμους”

“Νέοι άνθρωποι στην πρώτη γραμμή – επιστροφή στον ακτιβισμό. Νέοι ηλικιακά συναγωνιστές κατά πλειοψηφία στα όργανα του κόμματος. Αμεση έναρξη ακτιβιστικών ενεργειών για μείζονα ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Ξαναβγαίνουμε στον δρόμο και επιστρέφουμε στην επικαιρότητα με έξυπνες πολιτικές δράσεις. Εκμετάλλευση λαθρομεταναστευτικού”.

«Αλληλοσφάζονται» χωρίς να… κατονομάζονται Μιχαλολιάκος – Κασιδιάρης

Χωρίς ο ένας να αναφέρει καν το όνομα του άλλου, οι υπόδικοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Ηλίας Κασιδιάρης «σκοτώνονται» για το ποιος είναι ο «ρουφιάνος» και ποιος ο «προδότης». Η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, μπορεί να αρνείται πεισματικά να αναφέρει το όνομα του άλλοτε πρωτοπαλίκαρου της οργάνωσης, Ηλία Κασιδιάρη, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει και «ράμματα» για τη «γούνα του». Ο Δημήτρης Ψαρράς, δημοσιεύοντας την επιστολή Κασιδιάρη στον Μιχαλολιάκο με την οποία πρακτικά του ζητούσε να του παραχωρήσει την ηγεσία, έβαλε τις δυο πλευρές σε αντιπαράθεση σχετικά με το ποιος από τους δυο «διέρρευσε» το έγγραφο.

Σε ανυπόγραφό της κείμενό η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής υπαινίσσεται καθαρά πως αυτός ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης. Γράφει συγκεκριμένα «Δεν λέει λέξη όμως, ο Δημήτρης Ψαρράς για το ποιος του έδωσε αυτό το ντοκουμέντο, που δεν είναι τίποτε άλλο από τρεις σελίδες χωρίς αρχή και τέλος. Τον προκαλούμε και περιμένουμε την απάντησή του να αποκαλύψει τους ρουφιάνους του, να μη πει και πάλι, όπως είπε στην δίκη μας, με το δήθεν καταστατικό ότι του το έστειλαν… ταχυδρομικά!»

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης Σπίνος που στη δίκη της Χρυσής Αυγής πήγε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου αλλά τον «έκαψε» άθελά του και πλέον απηχεί τις θέσεις Κασιδιάρη, χαρακτηρίζει ούτε λίγο ούτε πολύ τον φύρερ της Χρυσής Αυγής, προδότη και «Πατριώτη της Κονόμας».

Γράφει συγκεκριμένα: «Το έγγραφο αυτό το είχαν 2 πρόσωπα.Ο Κασιδιάρης και ο “Πατριώτης της Κονόμας”. Άραγε προκύπτει αβίαστα το ερώτημα ποιος το έδωσε στην εφημερίδα που είναι,φαινομενικά τουλάχιστον, ο Ιαβέρης της Χ.Α.;… Για εμάς δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα,ότι το έγγραφο αυτό το έδωσε στην εφημερίδα ο “Πατριώτης της Κονόμας” δια της παρέας του Παπαγγελόπουλου με την οποία διατηρεί άριστες σχέσεις,προκειμένου να εκθέσει ως προδότη και δούρειο ίππο της Χ.Α. τον Κασιδιάρη».