Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Basket League: Άνοδος Διαγόρα, στον πάγο ο Ολυμπιακός
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Basket League: Άνοδος Διαγόρα, στον πάγο ο Ολυμπιακός

Basket League: Η τελική απόφαση αναμενόταν με ενδιαφέρον και στο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ.

Basket League: Στις εκλογές της ΕΟΚ, την ανατροπή των συσχετισμών και μία ενδεχόμενη νέα σειρά αποφάσεων επαφίενται οι όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για  επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία μπάσκετ! Αυτό, διότι με ανακοίνωση της η ΕΟΚ γνωστοποιεί ότι απονέμει το δεύτερο εισιτήριο για άνοδο στη Basket League στον Διαγόρα Δρυοπιδέων που ήταν 2ος στη βαθμολογία κατά τη διακοπή. Η τελική απόφαση αναμενόταν με ενδιαφέρον και στο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ, έγιναν αρκετές συζητήσεις για να αποφασιστεί εντέλει ότι πέραν του Χαρίλαου Τρικούπη, που πήρε εισιτήριο ανόδου ως πρώτος από την Α2, η ΕΟΚ έδωσε ένα ακόμα εισιτήριο για την Basket League. Αυτό πήγε στον 2ο της βαθμολογίας, τον Διαγόρα Δρυοπιδέων την ομάδα του Αιγάλεω με αναφορές στην Κύθνο.

Επίσης αποφασίστηκε να μην υπάρχει ενδεχόμενο αντικατάστασης ομάδων στο νέο πρωτάθλημα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, τότε δεν θα αντικατασταθεί, αλλά το πρωτάθλημα θα πορευτεί με 15 ή λιγότερες ομάδες! Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός και τυπικά πλέον θα παραμείνει στην Α2 εκτός κι αν αλλάξει ο ρους των πραγμάτων στην Ομοσπονδία μετά τις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου και διαφοροποιηθεί η κατάσταση από το υπέροχο status quo.

Ο Διαγόρας

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, προς το παρόν, έχει πάρα πολλά θέματα να λύσει, καθώς τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στο κλειστό του Αιγάλεω (β΄ εθνική) και από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ σκοπεύει να βάλει αυστηρούς κανονισμούς για τη συμμετοχή κάθε ομάδας στο επόμενο πρωτάθλημα, με minimum μπάτζετ 800.000 ευρώ και εγγυητική 60+140 χιλιάδων, η δυναμική της ομάδας που έλκει καταγωγή από την Κύθνο μόνο να εξασφαλίσει τέτοια νούμερα δεν διαφαίνεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις